بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۹
تا یک سال آینده؛

نرخ ارز نیمایی تا ۲۸ هزار و۵۰۰ تومان خواهد بود

نرخ ارز نیمایی تا ۲۸ هزار و۵۰۰ تومان خواهد بود
رئیس کل بانک مرکزی گفت: این نرخ را برای یک دوره یکساله ادامه خواهیم یافت تا اینکه به بازار کالا پیام ثبات بدهیم.
کد خبر : ۲۶۵۷۳۵
نویسنده :
مینا علیزاده

نرخ ارز نیمایی تا ۲۸ هزار و۵۰۰ تومان خواهد بود

بورس نیوز: محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی با تشریح برنامه‌های بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز، اظهار کرد: اکنون در سامانه نیما میانگین نرخ ارز ۲۹ هزار تومان است، از فردا با ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه خواهد شد که این ارز به کالا‌های اساسی، تجهیزات و مواد اولیه کارخانجات تعلق می‌گیرد. بخش زیادی از عرضه ارز در نیما مربوط به نفت و محصولات پتروشیمی است.

وی با بیان اینکه ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار ارز در سامانه نیما معامله می‌شود، افزود: در هفته آتی عرضه افزایش پیدا خواهد کرد و تلاش می‌کنیم تمامی نیاز‌ها را در این سامانه تامین کنیم.

رییس بانک مرکزی با اعلام اینکه نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان نرخ تعادلی در سامانه نیما است، گفت: یکی از مشکلات سامانه نیما عدم هماهنگی بین نقشه تجاری و ارزی است که باعث می‌شود گاهی نوع ارز لازم در اختیار تاجر نباشد. نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه و تقاضای این سامانه را به تعادل می‌رساند و باعث می‌شود تامین کنندگان ارز در این بازار و بنگاه‌ها و عرضه‌کنندگان هم آسیب نبینند که این مشکل را به‌زودی مرتفع می‌کنیم.

فرزین با اعلام اینکه بازار مبادله ارزی را برای کلیه ارز‌های غیرتجاری راه‌اندازی خواهیم کرد، اظهار داشت: بازار مبادله ارزی کل ارز‌های غیرتجاری متشکل از ۴۰ نوع نیاز را تامین خواهد کرد که براساس عرضه و تقاضا خواهد بود و نرخ این بازار نوسان خواهد داشت و تثبیت نمی‌شود که به‌زودی راه‌اندازی می‌شود.

مقام عالی بانک مرکزی در مورد این سوال که دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی چه تفاوتی با دلار ۴۲۰۰ تومانی دارد؟ پاسخ داد: ارز ۴۲۰۰ تومان قرار بود تمام نیاز‌ها را تامین کند، اما ارز نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به کالا‌های اساسی، تجهیزات و مواد اولیه و ماشین‌آلات تعلق می‌گیرد.

وی بیان کرد: اگر عوامل بنیادی اقتصاد را در نظر بگیریم قیمت ارز، قیمت‌های فعلی نباید باشد، زیرا در ۹ ماه گذشته صادرات غیر نفتی حدود ۳۶ میلیارد دلار و واردات ۴۲ میلیارد دلار بوده که نشان می‌دهد صادرات غیر نفتی بخش عمده‌ای از واردات کل کشور را پاسخگو است و مشکلی در تامین ارز نداریم، بنابراین از نظر بنیادی نرخ ارز نباید عدد فعلی باشد.

رییس بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نرخ ارز در کشور ۴۴ هزار تومان نیست و ما نمی‌پذیریم، ادامه داد: این نرخ تحریفی است که علامت‌دهی غلط به بازار کالا می‌دهد. حتما با مداخله مناسب آن را مدیریت می‌کنیم تا نرخ ارز در بازار آزاد کاهش یابد.

فرزین با تاکید بر اینکه اکثر نیاز‌های بازار آزاد را سعی می‌کنیم در بازار مبادله‌ای تامین کنیم، تصریح کرد: وقتی نرخ ارز را تعین و تبیین می‌کنیم باید به دوگانه رفاه و اشتغال توجه شود؛ چرا که اگر نرخ ارز زیاد افزایش یابد، رفاه آسیب خواهد دید و اگر کم افزایش یابد نیز اشتغال خسارت می‌بیند، بنابراین باید این دوگانه را به توازن برسانیم.

وی با بیان اینکه نرخ ارز باید توازن داشته باشد، تاکید کرد: نرخ ارز در بازار آزاد به دلایل انتظاری به شدت افزایش پیدا کرده و علامت دهی غلط به بازار کالا می‌دهد؛ اگر بخواهیم قیمت را در بازار کالا بر اساس این نرخ دنبال کنیم، دیگر کالایی در بازار قیمت نخواهد داشت، چون نرخ در بازار آزاد به دلایل انتظاری افزایش پیدا کرده است.

رییس کل بانک مرکزی بیان کرد: ما قصد قطع رابطه بین بازار کالا و نرخ ارز در بازار آزاد را داریم؛ بنابراین ما در این بازار برای حرکت نرخ به سمت پایین دخالت خواهیم کرد. تلاش می‌کنیم تا نیاز‌های موجود در بازار آزاد به جز قاچاق را در بازار مبادله ارزی تامین کنیم. به دو گانه رفاه و تولید توجه خواهیم داشت و نرخی را نخواهیم گذاشت که تولید کننده قادر به فروش آن نباشد.

فرزین با اشاره به اینکه بخشی از ارز مربوط به نفت یا پتروشیمی‌ها بوده که از یارانه استفاده می‌کنند و خوراکشان ارزان‌تر است، گفت: ارز نباید به صورتی باشد که در سمت نهاده با یک نوع سیاست و در سمت خرید ارز با سیاست دیگر مواجه باشیم.

رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های اساسی و ماشین‌آلات و تجهیزات در سامانه نیما تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، پاسخ داد: این نرخ را برای یک دوره یکساله ادامه خواهیم یافت تا اینکه به بازار کالا پیام ثبات بدهیم.

وی اضافه کرد: تولیدکننده اگر می‌خواهد برای ۶ ماه آینده مواد اولیه و کالای واسطه‌ای وارد کند باید اطمینان داشته باشد که با چه نرخی می‌تواند این کالا‌ها را وارد کند؛ چرا که هم‌اکنون بازار ارزی مانند بازار فیوچر و فوروارد نداریم.

فرزین گفت: هدف از ثابت نگه داشتن نرخ ارز برای واردات کالا‌ها در سامانه نیما ثبات در بازار کالا و کنترل تورم است، البته سخت است، اما برای اینکه این ثبات را ایجاد کنیم، حتماً این کار را خواهیم کرد.

رییس کل بانک مرکزی در مورد اصلاح نظام بانکی، بیان کرد: نظام بانکی در مجموع ۲۰۰ هزار نفر نیروی انسانی دارد که افرادی بسیار متخصص و کارآمد هستند و تلاش این است که اصلاح نظام بانکی با محوریت کارکنان نظام بانکی اجرایی شود.

وی تاکید کرد: یکی از مسائلی که با آن مواجه هستیم عدم نظارت دقیق بانک مرکزی بر بانک‌ها و عدم پایبندی مقررات در نظام بانکی است و ما باید پایبندی به مقررات را به یک ارزش تبدیل کنیم تا بتوانیم با پیاده‌سازی مقررات به اهداف طراحی شده برسیم.

فرزین با اعلام اینکه باید قوانین و مقررات جداگانه‌ای برای انواع بانک‌ها تدوین کنیم، گفت: نظام بانکی باید به سمت تخصصی شدن حرکت کند. همان‌طور که می‌دانید بانک‌های سرمایه‌گذاری، تجاری، قرض‌الحسنه، توسعه‌ای و تخصصی داریم، اما قوانین و مقررات هیچ تفکیک و تمایزی بین بانک‌ها قائل نشده است.

رییس کل بانک مرکزی افزود: برنامه دیگر ما نظارت بر نحوه مصرف در شبکه بانکی است؛ به این شکل که باید حتماً مصرف پول بانک‌ها در قالب عقود را بررسی و نظارت کنیم تا بتوانیم به اهدافمان در کنترل تورم و هم در رعایت مقررات بانکداری اسلامی برسیم.

وی با تاکید بر اینکه بانک‌ها باید از بنگاه‌داری هم خارج شوند، ادامه داد: تا زمانی در بانک ملی بودم این سیاست را دنبال کردم و در این دوره هم حتماً در کل نظام بانکی این برنامه را دنبال می‌کنیم.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
محسن محمدی
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۹
سلام
این بابا ، فرزین ، در مدتی که در بانک ملی بود جز ورشکستگی برای بانک ملی چه دستاوردی داشت ، که حالا ارتقاع درجه پیدا کرده
یعنی در مملکت اینقدر قحط الرجال است ؟
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: