جمعه بازار بورس - شماره ۲ - ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
بورس نیوز:
آنچه گذشت؛
بعد از آنکه به لطف هشدارهای رئیس بزرگ و برخی دوستان مثلاً مسئول و دلواپس و صد البته عرضههای آبشاری و دستوری برخی حقوقیها، بورس تهران از نیمه دوم اردیبهشت ماه در سرازیری قرار گرفت و حسابی سهامداران و فعالان این بازار را ترساند و به روایتی، ٣٠ میلیارد دلار از سرمایههای مردم پودر شد؛ رئیس بزرگ انگار عذاب وجدان گرفت و دوباره منجمان را به حضور طلبید تا چاره اندیشی کنند و نتیجه این شد که ٣ مصوبه جدید از خود در کردند تا بازار را سبز کنند.
نکته عجیب اینجاست که دوستان مثلا حرفهای و پر مدعای بورس، همیشه رفتار هیجانی تازهواردها را علت بروز مشکلات بازار سرمایه میدانند؛ اما خدا شاهد است که از روسای تخت طاووس هیجانیتر و جوگیر تر در این بازار نداریم! بزرگواران یک روز مصوبه میدهند که صندوقها باید بفروشند و آنقدر برای فروش، فشار وارد میکنند که مثلا یکی از بازارگردانها یک روزه از ٩٠ میلیون سهمی که در اختیار داشته، ٧٠ میلیون را دستوری عرضه میکند و بازار را به خاک و خون میکشند؛ روز بعد به همان بینوا پیغام میدهند حمایت کن تا در گونی، نکردیمت... کاش بعضی مدیران به همان سفرهای استانی برسند و با هر نوسان، نسخهای برای بورس نپیچند.
هرچه بود، بازار سرمایه دوباره سبز شد و بخشی از افت هفته قبلتر را جبران کرد و شاخص کل مجددا بر قله ٢ میلیون و ٣٢١ واحدی قرار گرفت. ولی یادمان نرود عناد بورس ستیزان و فرصتطلبیهایشان را! یکی از همین دشمنان هم اخیرا نطق فرموده اند که "مراقب خلق پول در بورس باید بود" و صد حیف که تریبون عوامفریبی دست بیسوادهاست...
نگاهی هم داشته باشیم به مهمترین خبرهای هفته؛
سرتیتر اخبار این هفته را باید به موج جدید افزایش قیمتها تخصیص داد. بعد از افزایش قیمت شیر دامداریها، خبر رسید شرکتهای لبنی هم درخواست افزایش نرخ ٣٠ درصدی محصولات خود را دادند. شکر هم گران شد و بررسیها نشان میدهد شکر در بازارهای جهانی، حسابی شیرین شده و احتمالا قیمتهای داخلی ما هم بیش از اینها، گران خواهد شد. تایرسازان هم اعلام کردند اجازه افزایش قیمت ندهید، بعضی کارخانجات را تعطیل میکنیم! هزینههای حمل و نقل هم افزایش داشته و... و البته که تاثیر این افزایش قیمتها روی صنایع مختلف، متفاوت خواهد بود.
آمار رویش نهادهای سرمایهگذاری جدید هم جالب است؛ در یک سال گذشته، ٥٥ صندوق سرمایهگذاری جدید وارد بورس شده است. تعداد سرمایهگذاران خارجی هم به ٤٤٠٤ شخص حقیقی و حقوقی با ارزش سبد ٧.٤ همت رسیده است.
ایران، با رساندن تولید سنگ آهن از ٤٠ میلیون تن سال ٢٠١٧، به ٧٥ میلیون تن در ٢٠٢٢، رتبه اول رشد تولید سنگ آهن در ٦ سال گذشته را از آن خود کرد.
هلدینگ خلیج فارس، سهامدار پتروشیمی گلستان شد.
قرارداد ۲۷۳ میلیارد تومانی شرکت کی بی سی، از زیرمجموعههای برکت برای تامین واکسنهای موردنیاز وزارت بهداشت منعقد شد.
با تورم ٦٨.٧ درصدی در فروردین، تورم نقطهای رکوردی شکست که حداقل در ٣٠ سال اخیر سابقه نداشته است.(مبادا فکر کنید تورم، عامل افزایش قیمتهاست! هر جا، هر چه گران شد، باعث و بانی آن فقط بورس است و بس! عجیب اینجاست که بعضی آقایان با انواع ترفندها و عوامفریبیها، خود را تا بهارستان رسانده اند؛ اما به خودشان زحمت اکابر رفتن هم ندادهاند و کماکان مدعیاند علت تورم، افزایش قیمت محصولات فولادی و پتروشیمی است)
و اما مهمترین خبرهای هفته پیش رو
خرداد میتواند ماه سرنوشتسازی برای بورس باشد. علاوه بر آنکه این روزها، رایحه خوشی از کدال به مشام میرسد و گزارشهای ١٢ ماهه میتواند جذابیت ایجاد کند؛ اخبار سیاسی مربوط به کاهش تنشها و بهبود روابط با همسایهها نیز میتواند جذاب باشد.
البته رئیس بانک مرکزی هم اواخر هفته از آزادسازی منابع بلوکه شده و طرح ریال اف شور با عراق و افغانستان خبر داد. هر چند گوشمان از این وعدهها پر است؛ اما اگر معجزه شود و این بار حرفشان، حرف باشد؛ باز هم برای بورس خبر خوبی است؛ مشروط بر آنکه دلالان گردن کلفت بازارهای موازی بگذارند...
و باور کنید از سیستم توهمی دانشگاه امام صادقی بجز مدیریت پامنقلی چیز بهتری عاید این مردم به اسارت گرفته شده ایران نمیشه
و باور کنید از سیستم توهمی دانشگاه امام صادقی بجز مدیریت پامنقلی چیز بهتری عاید این مردم به اسارت گرفته شده ایران نمیشه
و باور کنید از سیستم توهمی دانشگاه امام صادقی بجز مدیریت پامنقلی چیز بهتری عاید این مردم به اسارت گرفته شده ایران نمیشه
و باور کنید از سیستم توهمی دانشگاه امام صادقی بجز مدیریت پامنقلی چیز بهتری عاید این مردم به اسارت گرفته شده ایران نمیشه