به گزارش بورس نیوز، در شرایطی که سرمایهگذاران برای خرید حقتقدمهای استفاده نشده گروه مالی سپهر (وسپهرح) فقط تا هشتم مهرماه فرصت دارند، بررسیهای کارشناسی از مجموعه عواملی حکایت دارند که میتواند نماد "وسپهرح" را به موتور محرک پرتفوی آن دسته از سرمایهگذاران بورس تبدیل کند که نگاهی میان مدت به خرید سهام دارند.
به گزارش. نماد حقتقدمهای استفاده نشده وسپهر (وسپهرح) از ۱۲ مردادماه جاری گشایش یافته و حالا فقط چند روز از زمان مشارکت در این حراج جالب توجه باقی است. در این دوره یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون حقتقدم استفاده نشده وسپهر در بازارسرمایه عرضه شده است. این میزان حقتقدم ۲ درصد از کل سهام وسپهر را شامل میشود. وسپهر، با انجام افزایش سرمایه اخیر، رقم سرمایه ثبت شده خود را به ۷۵۰۰ میلیارد تومان افزایش داده است.
چرا "وسپهرح" جذاب است؟
بررسیهای اجمالی نشان میدهد با وجود آنکه مجموع ارزش بازار سهام وسپهر در حال حاضر به ۴۰ هزار میلیارد تومان (۴۰ همت) رسیده است، سهام این شرکت هنوز با ارزش واقعی خود فاصلهای بعید دارد. چنانکه کارشناسان و فعالان بازارسرمایه، مجموع خالص ارزش داراییهای (NAV) وسپهر را بیش از ۸۰ همت برآورد میکنند. به این ترتیب به نظر میرسد سهام وسپهر از پتانسیل و قابلیت رشد برخوردار است.
با توجه به برنامه وسپهر برای اصلاح ساختار پرتفوی کوتاه مدت بورسی خود و نزدیک شدن به زمان عرضه سهام شرکت توسعه صنایع نیشکر و صنایع جانبی و همچنین پتانسیلهای موجود در سهام پتروشیمی گچساران و چند عامل دیگر از جمله پتانسیلهای موجود در پرتفوی ساختمانی این شرکت، دستیابی سهام وسپهر به این قله قیمتی دور از دسترس نمینماید. بر این اساس بسیاری از فعالان بازار سرمایه خرید حقتقدمهای استفاده نشده وسپهر را به آن دسته از سرمایهگذاران بورس که نگاهی میان مدت به خرید سهام دارند، توصیه میکنند.
جزییات برنامه وسپهر برای اصلاح ساختار پرتفوی کوتاه مدت بورسی
یکی از علل جذابیت سرمایهگذاری در حقتقدمهای استفاده نشده وسپهر برنامه این گروه مالی برای اصلاح ساختار پرتفوی آن است. وسپهر در اجرای یک برنامه اصلاح ساختار، پرتفوی کوتاه مدت بورسی خود را به یکی از شرکتهای زیر مجموعهاش به نام شرکت آرمان توسعه مبین سپهر منتقل کرده است. آرمان توسعه مبین سپهر از جمله شرکتهای سرمایهگذاری حاضر در سبد وسپهر است که مجوز فعالیت به عنوان نهاد مالی را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کرده است. مدیران ارشد گروه مالی سپهر صادرات میگویند؛ هدفشان از اصلاح ساختار پرتفوی و انتقال کل پرتفوی کوتاه مدت بورسی وسپهر به شرکت سرمایهگذاری آرمان توسعه، ایجاد یک زنجیره قوی مالی در بازار سرمایه بوده است. مدیران تصمیمساز در مجموعه وسپهر انتظار دارند با این اقدام اثرپذیری درآمد وسپهر از نوسانات منفی و مقطعی بازار سهام را کاهش دهند.
گامهای تازه برای عرضه سهام شرکت توسعه نیشکر در فرابورس
برنامه عرضه شرکت معظم توسعه نیشکر دیگر مولفهاست که عموم کارشناسان و فعالان بازار سرمایه از آن به عنوان یکی از مهمترین عوامل جذابیت خرید حقتقدم وسپهر یاد میکنند. سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در حال آمادهسازی برای درج نام روی تابلوی فرابورس و سپس انجام عرضه اولیه است. در حال حاضر ۴۰ درصد سهام این شرکت به گروه مالی سپهر (وسپهر) تعلق دارد.
طبق اعلام مسوولان ارشد بازار سرمایه شرکت توسعه نیشکر مراحل پایانی فرایند ثبت به عنوان نهاد مالی نزد سازمان بورس را طی میکند و بهزودی نام آن روی تابلوی فرابورس درج خواهد شد. برخی تخمینهای اولیه حاکی است عرضه اولیه سهام توسعه نیشکر در نیمه دوم سال جاری، در فرابورس صورت خواهد گرفت. طبق برنامهریزیهای انجام شده قرار است ۵ درصد سهام این شرکت در جریان عرضه اولیه یه متقاضیان فروخته شود.
اخبار تکمیلی حاکی است: ارزشگذاری سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی برای انجام عرضه اولیه در بازار سهام آغاز شده، بررسیها نشان میدهد بهام تمام شده شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در پرتفوی و سبد داراییهای وسپهر فقط ۴ هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان است. ۲ سال پیش سازمان خصوصیسازی ارزش کل سهام توسعه نیشکر را ۱۲۵ همت تخمین زده بود. با توجه به این موضوع، عرضه سهام این شرکت در فرابورس میتواند رقم مجموع خالص ارزش داراییهای وسپهر (NAV) را به شکل محسوسی بهروز و دقیق کند. فعالان بازارسرمایه معتقدند؛ این موضوع پتانسیل خوبی را برای رشد سهام وسپهر فراهم خواهد کرد.
پتروشیمی گچساران پتانسیل جدید پرتفوی "وسپهر"
در شرایطی که فرصت خرید حقتقدم وسپهر رو به پایان است، گزارشهای دریافتی حاکی است: پتروشیمی گچساران که سالها به عنوان یک پروژه در سبد وسپهر حضور داشت از تیرماه فعالیت خود را آغاز کرده است. گروه مالی سپهر (وسپهر) که ۱۱.۷ درصد از سهام شرکت پتروشیمی گچساران را در اختیار دارد. کارشناسان بازار سرمایه انتظار دارند با توجه به آغاز فعالیت این شرکت پتروشیمی و نمایش آثار درآمدی آن در سالهای آینده به ویژه درپی توزیع سود نقدی حاصل از عملکرد آن، جریان درآمدی وسپهر افزایش یابد و در نتیجه موتور محرک تازهای برای رشد و پایداری وسپهر روی تابلوی بازار سهام پدیدار شود.
اصلاح ساختار پرتفوی ساختمانی "وسپهر"
همزمان با نزدیک شدن به روزهای پایانی عرضه نماد وسپهرح، اطلاعات دریافتی نشان میدهد گروه مالی سپهر صادرات با هدف اصلاح پرتفوی خود فروش املاک و پروژههای پایانیافتهاش را استارت زده، چنانکه در طول ماههای گذشته ۲ شرکت ساختمانی زیر مجموعه وسپهر در قالب یک شرکت بزرگتر ادغام شده اند تا هزینه مدیریت این مجموعه کاهش یابد. در عین حال وسپهر آگهی فروش سهام شرکت سپهر تهران را، به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای ساختمانی ایران، منتشر کرده که این موضوع از عزم مدیران وسپهر برای پیگیری راهبردشان در کاهش سهم حوزه املاک و ساختمان از کل سبد داراییهای این هلدینگ حکایت دارد. برخی برآوردها حکایت از آن دارند که ارزش املاک در اختیار شرکتهای ساختمانی زیر مجموعه وسپهر بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان (۱۲ همت) است.