بورسنیوز:
شناخت استعدادهای فردی بسیار اقتصادی است؛ زیرا فرد در مرحله اول به جستجوی خود میپردازد و توانایی و مهارتهای خود را میشناسد و همچنین با بررسی شرایط بیرونی اطلاعات را پردازش و بر اساس دانش ایجاد شده از خود و شرایط بیرونی میتواند مسیر خود را مشخص کند و روشمند به زندگی خود ادامه دهد و این دانش که از خودکاوی بهدستآمده مطلوبیت فرد را افزایش داده و مطلوبیت یک فرد افزایش یابد باعث افزایش مطلوبیت کل جامعه میشود؛ زیرا دانش توانایی تکثیر از رفتار و عملکرد فرد را دارد.
مرحله دوم شناخت هدف است و برنامهریزی برای رسیدن به هدف و بهکارگیری تمام قوای وجود برای رسیدن به هدف، شناخت هدف بسیار اقتصادی است؛ زیرا از اتلاف زمان و انرژی و پول در مسیرهای غیرمرتبط جلوگیری میکند و فرد وارد یک مرحله تکاملی نسبت به گذشته خود میشود و کارایی فرد نسبت به قبل برای خود و جامعه بهبود میباید.
مرحله سوم بسیار اقتصادی است که فرد تکاملیافته در هدف، منتور افرادی شود که در مرحله اول ورود پیدا کردهاند و مسیر را برای آنها با آموزش و راهنمایی آنها هزینههای تکامل را کاهش دهد.
مرحله چهارم شناخت تعالی است این مرحله بسیار اقتصادی است؛ زیرا فرد تکامل را درک کرده است و به سمت توسعه حرکت میکند و در این مرحله با ارکان تعالی آشنا میشود و بسیار اقتصادی است که فرد بتواند از با زبان تعالی جهان هستی آشنا شود و ارتباط برقرار کند؛ زیرا در این مرحله جهان هستی تمام لوازم ضروری این مرحله را به فرد هدیه میدهد تا مسیرش را طی کند.
این گونه است که فرد رضایتمندی خود را حداکثر ساخته و خواستن را به توانستن و توانستن را به تعالی تبدیل میکند.
نقش استعدادیابی در مسیر اقتصادی مراحل تعالی چیست؟ هر کدام از ما دارای استعدادهای منحصربهفرد خود هستیم و با شناخت این استعدادها در مسیر رشد و توسعه و تعالی، صرفهجویی کردهایم و با خودآگاهی مسیر را طی میکنیم. هر استعداد یک مزیت نسبی است، مثلاً فرزانه توانایی خاصی در تحلیل نمودار دارد و مریم توانایی زنجیرهسازی ارتباطات دارد.
فرزانه نسبت به مریم در تحلیل نمودار مزیت نسبی دارد و میتواند در فرایند عملیاتی نقش تحلیلگر داشته باشد و مریم نسبت به فرزانه در زنجیرهسازی ارتباطات مزیت نسبی دارد و در فرایند عملیاتی میتواند نیازسنجی کند و ارتباطات اقتصادی را تدوین و نقش خود را بهدرستی ایفا کند.
هر انسانی باتوجهبه ژنتیک و عوامل محیطی و علاقهمندی خود به کارهای خاصی که میتواند بهتر از دیگران انجام دهد اگر مشغول به فعالیت باشد، باعث کاهش هزینههای توسعه و افزایش بهرهوری میشود و بسیار اقتصادی است که فرد باتوجهبه استعداد خود، نقشه راه توسعه و تعالی خود را تدوین کند تا بیشترین بازدهی را از فعالیتهای خود دریافت کند و مطلوبیت خود را حداکثر کند.
انسان اقتصادی استعداد را ثروت میداند که از طریق بهکارگیری ثروت میتواند ارزشافزوده مادی و معنوی ایجاد کند. پس باتوجهبه مسیر توسعه و تعالیمان در شناخت استعدادهایمان کوشا باشیم تا دستاوردهای همسو با مزیت نسبیمان خلق کنیم.
ادامه مطلب در یادداشت بعدی...
فرحناز جهانبخش، مربی توسعه اقتصاد فردی