راهکارهای عبور خودروسازان از بحران
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه؛ در گفتگو با بورسنیوز در پاسخ به موارد تأثیرگذار برای گذر از زیاندهی خودروسازان بیان کرد: عرضه خودرو در بورس از تجربیات موفق سال گذشته بوده که بخش عمده از مشکلات صنعت خودرو برای مدت کوتاهی رفع شد؛ اما به دلیل لابیهای ذینفعان باعث کنار گذاشته شدن این راهکار مؤثر شده و تا به امروز نیز وضعیت خودروسازان رو به افول بوده و نگرانیهای جدی در مورد وضعیت مالی و توانایی در باز پرداخت تسهیلات بانکی آنها به چشم میخورد در انتهای سال گذشته نیز نامههایی در راستای افزایش تسهیلاتدهی به خودروسازان بوده؛ اما گفتنی است این موارد بیتأثیر و در بهترین حالت اثربخشی بسیار کمی خواهد داشت.
وی در ادامه بیان کرد: متأسفانه صنعت خودرو کشور در معرض آسیب جدی بوده و اگر راهکارهای فوری و مفیدی در این زمینه تنظیم و اجرائی نشود، لطمه جدی به این صنعت وارد خواهد شد. علیرغم اینکه آقای علیآبادی سالها با مشکلات قیمتگذاری دستوری آشنا بودهاند و در سالهای گذشته بهعنوان مدیرعامل مپنا فعالیت داشتهاند؛ تابهحال نیز ایشان هم موفق به حذف قیمتگذاری دستوری در صنعت خودرو و صنایع دیگر نیز شود.
این کارشناس تشریح کرد: امیدواریم هرچه زودتر تصمیمات اشتباه برطرف و عرضه خودرو در بورس کالا را شاهد باشیم؛ این مسئله کمک شایانی به خروج صنعت خودرو از زیان و همچنین تولید و اشتغال را رونق ببخشد.
باتوجهبه این نکته که میزان کمی از سهام شرکتهای خودروساز متعلق به دولت بوده و همچنین گفته مقام معظم رهبری در نمایشگاه توانمندیهای صنعت داخلی در خصوص واگذاری این صنعت به بخش خصوصی و مردمی واگذار کند.
دارابی در ادامه گفتههای خود در خصوص مسائل متأثر بر صنعت خودرو بیان داشت: صنعت خودرو از پرمزیتترین صنایع در تمامی کشورهاست که در واقع بخش عمده هزینههای مربوط به آن به تحقیق و توسعه و فناوری و تکنولوژی مرتبط است.
تفاوت قیمت در صنایع به تکنولوژی به کار گرفته شده در این بستگی داشته است.
مسئله مهم در صنعت خودرو، قیمت مواد اولیه نیست!
آنچه از اهمیت ویژهای برخوردار است توانایی پرداخت هزینههای تکنولوژی، فناوری و همچنین تولید قطعات را پرداخت نماید.
این کارشناس بهعنوان نمونه بیان کرد: برای مثال در تولید یک تلفن همراه از مقدار مشخصی مس استفاده شده است و آنچه در قیمتگذاری آن مؤثر است، تکنولوژی و فناوری مورداستفاده است.
پایان مطلب
خزان رویاهای یک ملته،
عرق شرم پدرهاست برای امرارمعاش وتهیه نیازمندی های یک خانه
روی خجالت زده ی مادر هاست،
کشتی به گل نشسته ی آرزوی بچه هاست،
اشک های یواشکی دختر هایی هست که جهیزیه شون هیچوقت جور نمیشه ونخواهد شد ،
غرور شکسته شده ی پسر هایی هست که شرمنده ی باباهاشون هستن،
درد دل ، بغض تو گلوست،
سکه ۴۵میلیونی و دلار ۶۵ هزار تومنی یعنی ازدواج تعطیل،
زندگی تعطیل،
تهیه دارو تعطیل،
کار تعطیل،
خوشی تعطیل،
آرامش تعطیل و....
سکه ۴۵میلیونی و دلار ۶۵ هزار تومنی
یعنی، مرک تدریجی ونابودی یک ملت و جامعه ....