ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی كسب كرده است
به گزارش بورس نیوز، رضا محتشمی پور، معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت ضمن حضور در غرفه ذوب آهن اصفهان در ششمین نمایشگاه IRAN EXPO۲۰۲۴ و بازدید از دستاوردهای این مجتمع بزرگ صنعتی اظهار کرد: با توجه به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان" جهش تولید با مشارکت مردم" فعال سازی معادن کوچک مقیاس از جمله برنامههای سال جدید است که در اشتغال بخش معدن نیز بسیار تاثیرگذار میباشد.
وی ضمن افزود: فعال کردن بازار سرمایه نیز از جمله سایر اقدامات است تا از این طریق شرکتهای بورسی بتوانند به بخش معدن ورود کنند البته این رویکرد سال گذشته با معدن جانجا محقق شد و امسال هم چنین برنامههایی توسعه مییابد تا ظرفیتهای معدنی کشور از طریق شرکتهای بورسی فعال شده و سرمایههای خُرد وارد بخش معدن شوند.
معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت در ادامه به اهمیت تامین مواد اولیه برای رشد تولید محصولات ارزش افزا در ذوب آهن اصفهان پرداخت و اظهار داشت: رویکرد معدنی این مجتمع عظیم صنعتی در دوره جدید متفاوت و اثربخش است و سبب شده با حضور فعال در مزایدههای معدنی کشور موفقیتهای خوبی را در سال گذشته کسب نماید.
محتشمی پور تصریح کرد: ذوب آهن اصفهان به دلیل شیوه تولید کوره بلند نیازمند نوع خاصی از مواد معدنی است و همچنین از یارانه انرژی هم برخوردار نیست، در مقابل فولادیهای دیگر با شرایط متفاوت تولید قرار دارند بنابراین ذوب آهن اصفهان کمبود مواد اولیه و سایر فولادیها کمبود انرژی را تجربه میکنند.
وی اضافه کرد: معادن دولتی در قالب قراردادهای برداشت و فروش به صورت مداوم وارد مزایده میشوند و انشاا... امسال هم با برگزاری مزایده چند معدنی که در اختیار ایمیدرو قرار دارد این روند ادامه مییابد که فرصت بسیار خوبی برای گسترش فعالیتهای معدنی ذوب آهن اصفهان به شمار میرود.
معاون معادن و فرآوری مواد معدنی وزارت صمت گفت: در طول سالیان متمادی واحدهای معدنی ذوب آهن اصفهان گرفته شد و حتی واحدهای صنعتی که میتوانست برای این مجموعه ارزش آفرین باشد مانند بخش ورق از آن جدا شد و این موضوع محدودیتهایی را برای شرکت ایجاد کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که علت صدور مجوزهای احداث واحدهای فولادی با وجود کمبود مواد اولیه برای شرکتهای فعلی چیست، چنین گفت: در طی سالهای ۹۷ و ۹۸ بر اساس سیاستهای موجود از جایگاه دولت و حاکمیت در قیمت گذاری زنجیره فولاد مداخلههایی صورت گرفت و این رویکرد باعث شد جذابیت سرمایه گذاری در پایین دست افزایش یافت و لذا شرکتهای بسیاری وارد این مقوله شدند و راهکار برطرف شدن این چالش، ادغام شرکتهای فولادی بزرگ با یکدیگر و همین طور مجموعههای معدنی است تا اشکالات موجود در زنجیره فولاد برطرف شود و همچنین توان سرمایه گذاری شرکتها نیز افزایش یابد.