رکب سخت پایداری از شانا
بورس نیوز:
سرانجام صبح امروز، انتخابات هیئت رئیسه مجلس برگزار شد و با وجود ائتلاف شانا و جبهه پایداری، هیچیک از گزینههای پایداری به هیئت رئیسه راه نیافتند. سوال این است که این اتفاق چه تاثیری در کنش پایداریها در انتخابات ریاستجمهوری خواهد داشت؟
بر خلاف تصور غالب، کسب ۱۹۸ رای برای نشستن بر کرسی ریاست مجلس توسط محمدباقر قالیباف، در کنار عدم راهیابی گزینههای جبهه پایداری (حاجی دلیگانی و مصری) به نایب رئیسی مجلس و نیز راهیابی تمام گزینههای نزدیک به قالیباف به کرسیهای دبیری و نظارت هیئت رئیسه، از شکست سنگین و به عبارتی، رکب سخت پایداریها از قالیباف و حامیان شورای ائتلاف، حکایت دارد.
چهرههای مطرح جبهه پایداری در انتخابات مجلس دوازدهم، با رایزنی و فشار صادق محصولی، به ائتلاف با شانا رسیدند، اما گویا پروژه تقسیم سهمها در هیئت رئیسه مجلس و نیز ریاست فراکسیون اکثریت، مطابق میل آنان پیش نرفته است.
حالا برخی چهرههای مطرح این جریان از جمله آقاتهرانی، سیدمحمود نبویان و علی خضریان، صادق محصولی را مقصر این رکب سنگین میدانند و همین، انشقاق شکل گرفته در میان شاگردان آیتالله مصباح را بیش از پیش، پررنگ میکند.
انشقاق مذکور، بیشترین تاثیر خود را در حمایت اعضای این جریان از نامزدهای مطرح برای انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم، نشان خواهد داد.
در روزهای اخیر، شنیدهها از حمایت صادق محصولی از پرویز فتاح حکایت دارد و چهرههای مطرح این جریان که در کنار محصولی با شانا ائتلاف کرده بودند نیز در کنار فتاح بودهاند.
طیف دیگر این جریان نیز با سردستگی رسایی و دیگر چهرههای مطرح لیست امنا، موسوم به حامیان مهرداد بذرپاش هستند.
جالب اینجاست که بر خلاف تصور عمومی که سعید جلیلی را کاندیدای جبهه پایداری میداند، تنها طیف محدودی از چهرههای این جریان همچون پژمانفر و بیژن نوباوه، حامی جلیلی هستند.
حالا، اما پس از اتفاقات امروز مجلس و شکست چهرههای پایداری از قالیباف و عدم توفیق نبویان برای کسب ریاست فراکسیون اکثریت، احتمال آن وجود دارد که طیف مطرح جبهه پایداری به سرکردگی نبویان، آقاتهرانی و خضریان از ادامه همراهی با محصولی و فتاح سر باز زده و به سمت یکی دیگر از کاندیداهای مطرح مثل بذرپاش یا جلیلی چرخش کنند.
در این میان با توجه به ارای پایین نمایندگان حامی بذرپاش مثل رسایی و متکی در انتخابات امروز هیئت رئیسه و از سوی دیگر محبوبیت جلیلی در میان نخبگان و کنشگران جریان انقلاب، احتمال آنکه این طیف به سمت همکاری با جلیلی بروند بیش از دیگران است.
حالا باید دید با توجه به چرخشهای پیاپی طیف مذکور و نیز محبوبیت پایین آنان ر افکار عمومی، در کنار پیشبینیناپذیری رفتار سیاسی این افراد، سعید جلیلی ریسک ایستادن در کنار آنان را خواهد پذیرفت یا همچنان به مسیر سیاسی مستقل خود ادامه خواهد داد؟