۱۴۲ درصد افزایش سرمایه "حتاید" در طول ۲ سال اخیر
بورسنیوز:
رحمتاله صادقیان، رئیس هیئت مدیره شرکت تاید واتر خاورمیانه، در این مجمع توضیح داد که مجمع فوقالعاده شرکت در تاریخ ۲۲ آبان ماه با حضور ۷۰.۲۴ درصد از سهامداران برگزار شده است. وی افزود: «در مجمع عمومی صاحبان سهام برگزار شده مورخ ۱۶ تیرماه ۱۴۰۳، به هیأت مدیره تکلیف گردید تا تاریخ ۳۰ آبان ماه مجمع عمومی فوقالعاده برای افزایش سرمایه از ۱۲ هزار میلیارد ریال به ۱۷ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته برگزار نماید، بنابراین حسب تکلیف فوق گزارشهای لازم تنظیم و در اختیار بازرس محترم قانونی شرکت قرار گرفت و همچنین فرآیند قانونی و مجوزهای سازمان بورس اخذ و امروز مجمع عمومی فوق العاده بابت افزایش سرمایه تشکیل و هیأت مدیره به وظایف خود عمل نموده است.
طبق صورتهای مالی حسابرسی شده سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۲، سود انباشته تلفیقی معادل ۱۲ هزار و ۹۶۲ میلیارد ریال بود و سود انباشته در شرکت اصلی بالغ بر ۱۶ هزار و ۹۷۰ میلیارد ریال شناسایی شد. بر اساس استانداردهای حسابداری، در زمان تقسیم سود مبنا سود شرکت اصلی یا سود تلفیقی در کدام کمتر باشد، مبنای کار تقسیم قرار میگیرد.
سودی نقدی تقسیم شده در مجمع عمومی صاحبان سهام مورخ ۱۶ تیر ۱۴۰۳ بالغ بر ۷۵۶۰ میلیارد ریال میباشد که به ازای هر سهم، سود ۶۳۰ ریالی شناسایی شد. در نتیجه، بابت باقیمانده سود انباشته تلفیقی تقسیم نشده سال ۱۴۰۲ مقرر گردید، جهت استفاده از مزایا و معافیتهای مالیاتی مندرج در قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها و همچنین سرمایه گذاری در خرید تجهیزات و ساخت پایانهها توسط شرکتهای زیرمجموعه، اقدام به افزایش سرمایه از محل سود انباشته شود.
رحمتاله صادقیان همچنین به دو قرارداد بزرگ در مجموعه اشاره کرد: «که دو شرکت از شرکتهای بزرگ زیر مجموعه، به دلیل برنده شدن در قرارداد ساخت پایانه ۲۴ هکتاری کانتینری در مجتمع بندری شهید رجایی و دیگری قرارداد پنج ساله بهره برداری از ترمینال کانتینری، موظفند طی دو سال آینده، سرمایهگذاری قابلتوجهی نزدیک به ۱۵۰۰ میلیارد تومان انجام دهند.
وی ادامه داد: «خوشبختانه با تلاشی که یکی از شرکتهای فوق برای قرارداد ساخت ترمینال ۲۴ هکتاری کانتینری در هرمزگان انجام داد، این پروژه ۱۸ ساله است که از این مدت سه سال ساخت و ۱۵ سال بهرهبرداری میباشد. این پروژه در بهمن ماه سال جاری افتتاح خواهد شد و جزو دستاوردهای مهمی است که درآمدی مستمر برای این شرکت و در نهایت برای شرکت تاید واتر خاورمیانه در دورهای بین ۱۵ تا ۱۷ سال به همراه خواهد داشت.
ریاست هیأت مدیره در ادامه به قرارداد پنج ساله دیگری اشاره کرد که در حال بهره برداری است، گزارش توجیحی افزایش سرمایه به منظور بهرهبرداری از مزایای مالیاتی و جلوگیری از خروج نقدینگی تنظیم شده است و در راستای تعهدات قراردادی شرکتهای زیرمجموعه صورت میگیرد. زمانی که در یک مناقصه برنده میشوید، شروط قرارداد بهطور مشخص تعیین میشود.»
صادقیان ریاست هیأت مدیره به سرمایهگذاریهای انجام شده در این سه الی چهار سال اخیر اشاره کرد و گفت: «تعداد سرمایهگذاریها به طور متوسط سالانه بین ۵۰۰ میلیارد تا ۷۰۰ میلیارد تومان است. طی این سه یا چهار سال، حدود ۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده و در حال حاضر ارزش دفتری داراییهای ثابت گروه تاید واتر بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و نزدیک به ۴۵۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه در شرکتهای فرعی جهت اصلاح ساختار انجام شده است.
وی ادامه داد: «این اقدامات در راستای افزایش سرمایه از محل سود انباشته صورت گرفته و این اقدام بدون همکاری سازمان بورس امکان پذیر نبود. امروز این اتفاق افتاده تا سرمایه شرکت تاید واتر خاورمیانه از ۱۲ هزار میلیارد تومان به ۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
ریاست هیأت مدیره تایدواتر خاورمیانه توضیح داد که در سال ۱۴۰۱، سرمایه شرکت از ۱۹۵۰ میلیارد ریال به ۷۰۳۵ میلیارد ریال رسید و در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۱ درصد افزایش سرمایه داشتیم و سرمایه شرکت از ۷۰۳۵ میلیارد ریال به ۱۲ هزار میلیارد ریال ارتقا یافت. این افزایش سرمایه اخیر معادل ۴۲ درصد است که به سهام سهامداران افزوده خواهد شد.
وی افزود: «در طی دو سال اخیر، میزان سرمایه تاید واتر ۱۴۲ درصد از محل سود انباشته افزایش پیدا کرده است که اقدام مثبتی است. البته این موضوع کار شرکت را سنگین میکند، زیرا نقدینگی وارد شرکت نمیشود و تنها حقوق مالکانه تغییر میکند. با این حال، باید تلاش کنیم تا بازده داراییها و تمام شاخصهای مالی را حفظ کنیم.
صادقیان در ادامه تأکید کرد: «برای هیئتمدیره کار سختی است، اما لازم است که بنگاه اقتصادی متناسب با حجم داراییها و درآمدهایش که در حال افزایش است، بتواند سودآوری خود را نیز افزایش دهد تا رضایت سهامداران تأمین شود.
وی اشاره کرد: «در سال گذشته با افزایش سرمایه از ۷۰۳۵ میلیارد ریال به ۱۲ هزار میلیارد ریال، ۷۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان از مزایای معافیت مالیاتی بهرهبرداری شد. در سال جاری، با این افزایش سرمایه جدید، ۱۰۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی ایجاد خواهد شد که جزو اقدامات خوب به شمار میآید.»
صادقیان همچنین به گزارش ۶ ماهه شرکت تاید واتر خاورمیانه اشاره کرد که طبق برنامه در سامانه کدال بارگذاری شده است. وی گفت: شرکت تایدواتر با ۹۵.۹۰ درصد امتیاز در رعایت حاکمیت شرکتی و امتیازبندی شرکتهای بورسی موفق بوده است و درآمد عملیاتی شرکت اصلی از مناطق عملیاتی معادل ۹۰۵۰ میلیارد ریال، سود قبل از مالیات مبلغ ۸۷۶۶ میلیارد ریال و سود خالص ۶ ماهه شرکت اصلی مبلغ ۷۰۲۰ میلیارد ریال میباشد.
رئیس هیئت مدیره تاید واتر ادامه داد: «در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲، سود خالص شرکت اصلی مبلغ ۵۱۶۰ میلیارد ریال بوده است که سود خالص ۶ ماهه ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته رشد قابل ملاحظهای داشته است.
وی همچنین به روند توسعه فعالیتهای شرکت در قالب شرکتهای فرعی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر، بخشی از فعالیتها در پنج شرکت فرعی و وابسته توزیع شده است. به همین دلیل سهامداران تاید واتر میبایست به سود تلفیقی توجه نمایند که شامل درآمد سرمایهگذاریها در شرکتهای فرعی و درآمد مالکیت مادی و معنوی است.
صادقیان با ابراز امیدواری از ادامه روند موفقیتآمیز شرکت، افزود: «در نیمه دوم سال، بهویژه در شرکتهای بندری، سودآوری افزایش مییابد و انتظار میرود سود تلفیقی تاید واتر از ۲۰۰۰۰ میلیارد ریال عبور نمایدکه نسبت به سال گذشته افزایش قابلتوجهی را خواهد داشت.
وی در پایان گفت: «امیدواریم با تلاش ۴ هزار نفر از کارکنان تاید واتر، حقوق و منافع سهامداران رعایت شده و فعالیتهای شرکت در سالهای آتی با سودآوری همراه باشد.»
در انتهای مجمع، آخرین قیمت هر سهم شرکت که نماد آن بسته شده بود، معادل ۷۳۶۰ ریال و مارکت کپ آن ۸۸.۳۲۰ میلیارد ریال ثبت شد. صادقیان در اینخصوص گفت: اگرچه در دو ماه گذشته بابت تعرفه انبارداری تغییراتی اعلام گردید، لکن این موضوع تأثیر قابل ملاحظهای در روند سودآوری گروه تایدواتر ایجاد نخواد کرد و مدیریت تلاش مینماید تا نسبت به احقاق حقوق سهامداران اقدام نماید.