شساخت گُنگتر از دارک وب/ ریزش عمودی با شیب ۸۰ درجه شساخت
به گزارش بورسنیوز، در تصویر زیر نمایی از آخرین ریزش در شساخت را مشاهده میکنید که بدترین ریزش در بین کل نمادهای بازار است. قفل در صف فروش ۳۵ درصد به شکل عمودی سقوط کرده است، از سقف هم یک ریزش ۵۵ درصدی داشته است.
همان طور که مشاهده میکنید سهام شرکت به مدت ۳۷ روز است که قفل در صف فروش است و طی ۳۷ روز ۳۵ درصد به شکل عمودی ریزش داشته است و در گذشته هم رفتار مشابه قفل شدن در صف فروش را در ان شاهد بودیم که البته با پر نشدن قیمت پایانی، صرفا نقدشوندگی سهم مشکل دار شده بود، اکنون با پر شدن پایانی عدم نقدشوندگی و سقوط توامان نصیب سهامداران شده است.
شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت با نماد شساخت، از جمله نمادهای بازار پایه زرد بورس است. شرکت به دلیل عدم شفافیت واضح به بازار پایه منتقل شده است. با مراجعه به کدال شرکت هیچ گزارش ماهانهای مشاهده نمیکنیم. حتی در گزارشهای فصلی هم هیچ اثری از یادداشتهای تفسیری نیست و عملا هیچ اطلاعاتی از محل درآمدها و هزینهها و سرمایه گذاریهای شرکت در کدال یافت نمیشود. صرفا یک صورت مالی را میبینیم که با درآمد غیرعملیاتی که محل آن هم مشخص نیست زیان شرکت جبران شده است. البته شرکت افشاهایی را روی کدال منتشر میکند که تاثیرات آن روی صورت مالی تقریبا هیچ گاه مشخص نیست!
اگر به سراغ روند سودسازی شرکت در همین عدم شفافیت برویم هم به جدول زیر میرسیم:
شرکت از حاشیه سود خالص ۳۰ درصدی در سال ۹۹ به حاشیه سود منفی در سال ۱۴۰۲ رسیده است و در بهار نیز حاشیه سود آن ۵ درصد است. طبق معمول شرکت از محل سایر درآمدها که در کدال منشا آن مشخص نیست زیان را جبران کرده است. اما حاشیه سود خالص شرکت هم از ۱۴.۵ درصد به ۶.۵ درصد رسیده است.
اما سوال اینجاست که با این وضعیت گُنگ و نامفهوم معامله گران و بازیگران سهم دقیقا چه چیزی را پیشبینی و معامله میکنند. یعنی در واقع این ریزش با اوضاع سهم در کدال بیشتر همخوانی دارد تا با رشدهای قبلی. در نمودار نسبت P/E سهم مشاهده میکنید که این نسبت با ریزش قیمت از ۲۴ به ۱۲ رسیده است. با استانداردهای بورس این نسبت عدد ارزندهای محصوب نمیشود مگر اینکه نسبت پیش بینی شده از این اعداد کمتر باشد که با وضعیت شفافیت شرکت ارائه پیش بینی هم تقریبا ممکن نیست. پس احتمال افت بیشتر همچنان وجود دارد. اگر چه سفته بازان بازار پایه نشان داده اند که بسیار غیر قابل پیشبینی رفتار میکنند.
سوال دیگر این است که نظارت دقیقا چه میکند؟ سهم باید چه مقدار بریزد و چند روز دیگر در صف فروش بماند؟ کدهای فروشنده و خریدار چه کسانی یودند؟ چه کسانی در ابتدا مانع ریزش سهم میشدند و سپس با خرید و پر کردن پایانی به این شکل سهم را به این روز انداختند؟
نهایتا باید گفت که در این روزهای فاجعه بورس، مشاهده برخی سهمها و برخی رفتارهای قیمتی در یک سری شرکتها، تعداد افرادی بیشتری را از بازار نا امید کرده و فراری میدهد و این شائبه را به وجود میآورد که تمام این ریزشها عمدی بوده و کل بازار در حال دستکاری شدن است و دستهای پشت پردهای وجود دارد که میخواهند فعالان بازار را متضرر کنند. مسئولان بازار، بزرگترین سم برای بازار بی اعتمادی است. البته بی اعتمادی هم اکنون در بازار بسیار شدید است، نگذارید این امر از این هم شدیدتر شود.
نویسنده مهمان: فرید عباسی