تامین انرژی فولادسازان را جدی بگیریم
به گزارش بورس نیوز، احسان دشتیانه، مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس در نشست خبری در حاشیه سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۳ کیش با اشاره به این موضوع که تولید فولاد در کنار آب، استانداردترین و صحیحترین اقدام سرمایهگذاری است که باید با اهمیت دولت همراه شود، اظهار کرد: موضوع تامین انرژی، مساله کل صنعت فولاد است که با اصلاح نظام قیمتی میتوان این مشکل را حل کرد؛ در این اصلاح نظام قیمتی، میتوان سرمایه به دست آمده را در زیرساختها سرمایهگذاری کرد تا دومین دارنده ذخایر گاز در دنیا گرفتار قطعی گاز صنایع نشود. همچنین زمینه کمبود برق امیدواریم این کمبود جبران شود.
دشتیانه در این باره که با توجه به استقرار دولت جدید، اصلیترین چالشهای صنعت فولاد چیست، گفت: در وهله اول، خوشحال هستیم که رئیس هیات عامل ایمیدرو یک فرد متخصص از بدنه فولاد است و وزیر صنعت، معدن و تجارت با انتصابات خود نشان دادند، دیدگاه کارشناسی نسبت به این حوزه دارند.
وی افزود: البته انرژی برای صنعت فولاد، یک مساله جدی به شمار میرود که به توسعه صنعت آسیب وارد میکند. در زمینه گاز نیز صنعت فولاد ۴۰ میلیون مترمکعب مصرف دارد که نسبت به ۶۵۰ میلیون مترمکعب مصرف کل کشور، کمتر از ۷ درصد مصرف گاز کشور را به خود اختصاص داده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز مخالف قطع شدن برق صنعتگران هستند. به نظرم اگر با مردم به صورت اجتماعی صحبت شود که در روز ۴۰ دقیقه برق آنها قطع شود تا اینکه صنعتگران و کارگران آنها بیکار شوند، مردم این موضوع را خواهند پذیرفت.
مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس همچنین یادآور شد: اصلیترین چالش صنعت فولاد ایران، سیاست غلط جایگزینی واردات است که البته این سیاست بیش از ۶۰ سال است که در کشور اعمال میشود. به جای آن باید توسعه صادرات داشته باشیم. کشورها به دو شکل به بازار نگاه میکنند، یکی جایگزین واردات مبتنی بر حفظ صنایع داخلی و دیگری سیاست صادراتمحور است که این سیاستی است که ترکیه در پیش گرفته که با وجود نداشتن انرژی و سنگ آهن به میزان ۳۳ میلیون تن فولاد تولید میکند. از آنجا که سیاست صادراتمحور دارد، هزینه حضور در نمایشگاه بینالمللی را نیز پرداخت میکند. برای صادرات مشوق و معافیت در نظر میگیرد؛ در حالی که ما برای صادرکننده عوارض میگذاریم؛ از اینرو اگر سیاست صادراتمحور را در پیشرو بگیرید، کلی مسائل بالادستی و زیرساختی حل خواهد شد.
دشتیانه همچنین در زمینه این موضوع که آیا صنعت فولاد متولی مشخص میخواهد، گفت: در صنعت فولاد باید تعدد تصمیمگیریها کاهش پیدا کند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که با وجود نبود زیرساختهای برق و گاز، تکلیف طرحهای توسعهای واحدهای فولادی چه خواهد شد، گفت: راهحل مشخص است، رئیس صندوق توسعه ملی به وزارت نفت و دولت پیشنهاد داده، از نوبت بدهی دولت به صندوق توسعه ملی که نزدیک ۱۰۰ میلیارد دلار است (البته منابع این صندوق بیننسلی و برای نسلهای آینده است) اجازه دهیم این سرمایه به بخش خصوصی اختصاص یابد تا در زمینه گاز سرمایهگذاری انجام گیرد. بعد صندوق توسعه ملی از محل درآمد بخش خصوصی ۱۰۰ میلیارد دلار خود را بردارد که در مجمع تشخیص مصلحت نظام، به دلیل شائبه بنگاهی شدن صندوق توسعه ملی، این طرح تصویب نشده است.
مرد فولاد سال ۱۴۰۳ گفت: راهحل اساسیتر در زمینه تامین انرژی، اصلاح قیمت مصرف خانگی است که این اصلاح قیمت سبب میشود که سرمایهگذاری در زمینه انرژی برای سرمایهگذار اقتصادی شود.