بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۸
کد خبر : ۲۸۶۹۵۱
نویسنده :
علی وکیلی مقدم

به گزارش بورس‌نیوز؛ در آستانه انتخابات ۵ نوامبر، مجموعه‌ای از خبر‌های مثبت اقتصادی منتشر شده است؛ تورم همچنان رو به کاهش است، ایجاد مشاغل خصوصی بیش از حد انتظار بوده، فروش خانه‌ها در حال رشد است، اعتماد مصرف‌کنندگان به سمت خوش‌بینی پیش می‌رود، و تولید ناخالص داخلی نیز افزایش دارد (هرچند اندکی کمتر از حد انتظار). طبق گزارش “مورنینگ کانسالت”، شاخص S&P ۵۰۰ از زمان آغاز به کار جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و تا کنون در سال جاری میلادی ۲۴ درصد رشد کرده است.

جو بایدن روز سه‌شنبه در مراسم اعلام تخصیص بودجه جدید برای زیرساخت‌ها در بندر بالتیمور اظهار داشت: به یاد می‌آورید که قرار بود دچار رکود شویم؟ حدس بزنید چه شد؟ ما قوی‌ترین اقتصاد جهان را داریم.


کمالا هریس، معاون رئیس‌جمهور، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین، هر دو خود را به‌عنوان بهترین گزینه برای سلامت آینده اقتصادی آمریکا معرفی می‌کنند. هرچند که هر دو تلاش دارند خود را متفاوت از وضعیت فعلی جلوه دهند، زیرا احساس نارضایتی مردم نسبت به اقتصاد علیرغم آمار‌های کلان مثبت، همچنان پابرجاست. بر اساس نظرسنجی ماه اکتبر “یوگوو”، ۴۴ درصد از بزرگسالان آمریکایی معتقدند که احتمال فروپاشی اقتصادی دست‌کم تا حدی واقعی است.

بیشتر بخوانید؛ میزان تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار سرمایه/ لزوم شکل‌گیری فرهنگ اعتمادسازی توسط ثبات قوانین
فضای ناامیدی اقتصادی میان رأی‌دهندگان باعث شده که هم ترامپ و هم هریس طرح‌هایی جدید برای آینده اقتصادی آمریکا ارائه دهند. ترامپ وعده داده است که تعرفه‌های همگانی بر تمام واردات از هر کشوری وضع کند، برنامه‌ای گسترده برای اخراج مهاجران به اجرا بگذارد، و کاهش شدید مالیات شرکت‌ها را دنبال کند. اما اقتصاددانان هشدار می‌دهند که این اقدامات می‌توانند تکان‌های شدیدی به اقتصاد وارد کنند و احتمالاً منجر به سقوط بازار‌ها شوند.
از سوی دیگر، هریس پیشنهاد افزایش مالیات بر شرکت‌ها، ممنوعیت سودجویی بیش از حد در فروشگاه‌های مواد غذایی، و اعطای یارانه برای مسکن و مراقبت از کودکان را مطرح کرده است. اما او نیز از طرف برخی اقتصاددانان و رهبران بخش خصوصی به خاطر این طرح‌ها مورد انتقاد قرار گرفته است.

جاستین ولفرز، استاد سیاست‌گذاری عمومی و اقتصاد در دانشگاه میشیگان، می‌گوید اقتصاد پایدار فرصتی برای رئیس‌جمهور بعدی است تا به سیاست‌هایی که وعده داده بود بپردازد. او اشاره کرد که هم اوباما و هم بایدن زمانی سر کار آمدند که اولویت اصلی‌شان ثبات اقتصادی بود، در حالی که اکنون امکان دارد رئیس‌جمهور آینده واقعاً برنامه‌های خود را دنبال کند.


به گفته ولفرز، این شرایط باعث اهمیت بیشتر انتخابات ریاست‌جمهوری پیش رو می‌شود. او اضافه کرد که اگر در رکود بودیم، چه رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه و چه دموکرات، تنها یک هدف داشتند: «ترمیم رکود.»، اما اکنون که ترامپ به دنبال کاهش مالیات‌ها برای ثروتمندان و هریس به دنبال افزایش مالیات ثروتمندان برای کمک به طبقه متوسط و کارگر است، هر دو ممکن است فرصت اجرای برنامه‌های خود را داشته باشند.
در هر صورت، رئیس‌جمهور بعدی باید با ظرافت وعده‌های اقتصادی خود را عملی کند و در عین حال روند فعلی رشد اقتصادی را مختل نکند.

پایان مطلب 

اشتراک گذاری :
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.