بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۴
اثر مثبت اصلاح قیمت خودروسازان بر بازار سرمایه؛

انتقال سود دلالان به مشتریان از طریق افزایش قیمت خودرو

انتقال سود دلالان به مشتریان از طریق افزایش قیمت خودرو
با سازو کار فعلی و افزایش قیمت صورت گرفته توسط خودروساز، بدون شک قیمت خودرو در بازار آزاد با کاهش مواجه خواهد شد و در نهایت دلالان و سفته بازان حذف خواهند شد. به این واسطه سود نهایی نیز میان مصرف کننده و سازنده خودرو تقسیم خواهد شد تا خودروساز نیز از زیان خارج شده و به طور تدریجی روند سودآوری را در سال‌های آتی دنبال کند. همچنین رونق تولید، رونق بازار سرمایه، پرداخت بدهی‌های خودروسازان به سیستم بانکی از جمله فواید این افزایش نرخ است که منجر به حل بسیاری از مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف خواهد شد.
کد خبر : ۲۸۷۴۷۱
نویسنده :
زهرا منصور

احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس‌نیوز، درخصوص افزایش قیمت خودروسازان مطرح کرد: اصلاح قیمت خودرو نمی‌تواند اثر شوک آوری بر بازار آزاد داشته باشد. درصورتی که نحوه فروش خودروساز تغییر یابد، به خصوص اگر در بورس کالا عرضه و در آن محل کشف قیمت شود و بدین صورت مصرف کننده نهایی مقابل خودروساز قرار بگیرد، احتمال کاهش قیمت در بازار آزاد نیز وجود خواهد داشت.

 

اثر افزایش قیمت خودروسازان بر کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد

 

وی افزود: با توجه به افزایش قیمت صورت گرفته توسط خودروسازان، این قیمت کماکان با بازار آزاد فاصله دارد و همچنان حدود 25 درصد زیر قیمت بازار است؛ بنابراین نحوه فروش محصولات که به صورت قرعه‌کشی و ثبت‌نام است، می‌تواند تغییر یابد و خرید از خودروساز توسط مصرف کننده نهایی صورت پذیرد، در این صورت به تدریج می‌توانیم شاهد کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد نیز باشیم.

اشتیاقی بیان کرد: این اصلاح قیمت نه تنها بر قیمت بازار آزاد اثر افزایشی نخواهد داشت، بلکه یک اثرگذاری کاهشی را مشروط به عرضه در بورس کالا به دنبال دارد؛ از این طریق واسطه‌ها و دلالان حذف خواهند شد و با توجه به برخی محدودیت‌ها که می‌توان بر فروش محصول برای مصرف کننده نهایی درنظر گرفت، به تدریج با حذف واسطه‌ها و سفته بازان می‌توانیم شاهد کاهش قیمت خودرو باشیم.

وی یادآور شد: اصولا محصولاتی که در بورس کالا عرضه شده‌اند، توانسته‌اند مصرف کننده را در مقابل تولیدکننده قرار دهند و واسطه‌ها را از بین ببرند؛ بدین وسیله سود به جیب تولیدکننده رفته و مصرف کننده نیز با قیمت بهینه‌تری خرید کرده است. بنابراین سودی که نصیب دلال‌ها می‌شود در اختیار تولیدکننده و مصرف کننده قرار خواهد گرفت.

 

حذف سود از جیب دلالان توسط افزایش قیمت خودروسازان

 

کارشناس بازار سرمایه گفت: در صنعت خودرو کشور، با توجه به فاصله معنادار قیمت کارخانه خودروساز و بازار آزاد، خودروساز با زیان مواجه می‌شد و درنهایت مصرف کننده نیز محصول را با قیمت آزاد خریداری می‌کرد. فاصله قیمت خودروساز با بازار آزاد به جیب دلالان و عده‌ای می‌رفت که مصرف کننده نهایی نبودند.

اشتیاقی ادامه داد: بنابراین با سازو کار فعلی و افزایش قیمت صورت گرفته توسط خودروساز، بدون شک قیمت خودرو در بازار آزاد با کاهش مواجه خواهد شد و در نهایت دلالان و سفته بازان حذف خواهند شد. به این واسطه سود نهایی نیز میان مصرف کننده و سازنده خودرو تقسیم خواهد شد تا خودروساز نیز از زیان خارج شده و به طور تدریجی روند سودآوری را در سال‌های آتی دنبال کند. همچنین رونق تولید، رونق بازار سرمایه، پرداخت بدهی‌های خودروسازان به سیستم بانکی از جمله فواید این افزایش نرخ است که منجر به حل بسیاری از مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف خواهد شد.

 

اثر مثبت افزایش نرخ خودرو بر بازار سرمایه باتوجه به لیدرمحور بودن سهام خودروسازان

 

وی اظهار داشت: این اتفاق به معنای قصد دولت مبنی بر فاصله گرفتن از اعمال قیمت گذاری دستوری است. با توجه به لیدرمحور بودن سهام خودروسازان در بازار سرمایه، این امر بر بازار سرمایه نیز اثرگذار خواهد بود، چراکه به نوعی شاخص و مبنای رشد بازار خواهد شد و می‌تواند اثر کلی بر تمام سهم‌ها داشته باشد؛ از این طریق روند بازار سرمایه با روند افزایشی سهام خودروسازان، صعودی خواهد شد.

کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: این سیگنال دولت جهت عبور از قیمت گذاری دستوری، نویدبخش آینده بسیار مثبتی برای بازار سرمایه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که از رشد بازار سرمایه جلوگیری می‌کند، قیمت گذاری دستوری است. وقتی دولت به واسطه حذف قیمت گذاری دستوری برای خودروسازان، این امر را بر سایر محصولات نیز اعمال کند، سبب رونق بسیار خوبی برای بازار خواهد شد و روند رو به رشدی را برای بازار سرمایه رقم خواهد زد.

 

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ن
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۶
پول رو باید من مصرف کننده بدم کدوم دلال ...یه مشت ..گذاشته بالای سر ملت
حمید منتظر
Indonesia
سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
این اعمال باعث انتقال تورم به کالاهی مصرفی مثل خودذو و موتورسیکلت شد و مکانیسم بازارسازی دلالی این حوزه را کشید و تورم به کالای مصرفی حمل و نقل منتقل شد