بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
روایت سقوط از درآمد داخلی تا بحران صادراتی فولاد آلیاژی ایران؛

فقدان استراتژی فروش در فولاد آلیاژی ایران/ چرا اطلاعات فروش و تولید به تفکیک ارائه نمی‌شود؟

فقدان استراتژی فروش در فولاد آلیاژی ایران/ چرا اطلاعات فروش و تولید به تفکیک ارائه نمی‌شود؟
شرکت فولاد آلیاژی ایران در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ (حسابرسی‌شده) با چالش‌های جدی مالی رو‌به‌رو شد و گزارش مالی این دوره نشان‌دهنده کاهش ۵ درصدی درآمد عملیاتی و افت ۳۵ درصدی سود خالص است. در حالی که بهای تمام‌شده محصولات ۶ درصد افزایش یافته، درآمد صادراتی این شرکت نیز با کاهش ۶۱ درصدی مواجه شده است.
کد خبر : ۲۸۹۵۵۲
نویسنده :
امیرحسین کریمی

بورس نیوز:

شرکت فولاد آلیاژی ایران به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت فولاد کشور، همواره نقشی کلیدی در تأمین نیاز‌های بازار داخلی و صادراتی ایفا کرده است. بااین‌حال، صورت مالی حسابرسی شده ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، نشان‌دهنده چالش‌هایی در عملکرد مالی این شرکت در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته است.

در این گزارش، شاهد کاهش درآمد عملیاتی در کنار افزایش بهای تمام‌شده محصولات هستیم که به‌طور مستقیم بر سود ناخالص شرکت تأثیر منفی گذاشته است. این روند، بازتابی از فشار‌های اقتصادی، تغییرات بازار و رشد هزینه‌های تولید است که اهمیت بررسی عمیق‌تر شرایط و تدوین استراتژی‌های بهینه برای مواجهه با این چالش‌ها را نشان می‌دهد.

 

روند درآمدزایی فولاژ در مقایسه با رقبا+بورس نیوز

 

لازم به ذکر است که شرکت‌هایی همچون جهان فولاد سیرجان و مجتمع فولاد خراسان که در راستای تولید میلگرد فعالیت دارند، در بازه زمانی ۶ ماهه نخست سال با افزایش درآمد عملیاتی همراه شده‌اند اما؛ "فولاژ" در این مدت‌زمان نتوانست روند مثبت و رو به رشد خود را ادامه دهد.

شرکت فولاد آلیاژی ایران در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ صورت مالی حسابرسی خود را منتشر کرده که نکات قابل‌توجهی را در خصوص عملکرد مالی این دوره در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ارائه می‌دهد.

بر اساس این گزارش، میزان درآمد عملیاتی که شرکت فولاد آلیاژی ایران در نیمه نخست سال جاری از فروش محصولات شناسایی کرد ۸ هزار و ۳۰۶ میلیارد تومان بود که با کاهش ۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته مواجه بوده است. این کاهش را می‌تواند به عواملی همچون کاهش تقاضا در بازار‌های داخلی یا بین‌المللی یا تغییرات در حجم فروش مرتبط باشد.

در کنار کاهش درآمد، مبلغ بهای تمام‌شده محصولات رشد ۶ درصدی را به همراه داشت. افزایش بهای تمام‌شده، فشار مضاعفی بر حاشیه سود شرکت وارد کرده و کارایی عملیاتی شرکت را به چالش کشیده است. در نتیجه دو عامل مذکور، سود ناخالص شرکت نیز وارد کانال کاهشی شد و از مبلغ ۲ هزار و ۷۳۵ میلیارد تومان در نیمه نخست سال گذشته به مبلغ کنونی ۲ هزار و ۲ میلیارد تومان رسیده است. کاهش هم‌زمان درآمد عملیاتی و افزایش بهای تمام‌شده نشان‌دهنده نیاز به بازنگری در ساختار هزینه‌ها و بهره‌وری تولید است.

 

روند درآمدزایی و سود ناخالص فولاژ+بورس نیوز

 

در سال‌های اخیر، صنعت فولاد ایران با چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده که یکی از مهم‌ترین آنها ناترازی در تأمین انرژی است. قطعی‌های مکرر برق و محدودیت‌های گازی در فصل‌های مختلف سال، تولید را برای بسیاری از شرکت‌های فولادی دشوار کرده و ظرفیت‌های این صنعت استراتژیک را تحت تأثیر قرار داده است.

شرکت فولاد آلیاژی ایران در شش ماه نخست سال ۱۴۰۳ موفق به تولید ۲۴۹ هزار و ۷۲۴ تن تولید محصولات آلیاژی و مهندسی شده است. این میزان تولید، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تغییر قابل‌توجهی را تجربه نکرده است. بااین‌حال، فروش محصولات این شرکت با کاهش ۱۱ درصدی همراه بوده است که چالش‌هایی را در حوزه بازار و تقاضا نمایان می‌سازد.

 

ثبات در تولید و کاهش در مقدار فروش فولاژ+بورس نیوز

 

این در حالی است که بسیاری از شرکت‌های فولادی کشور به دلیل ناترازی در تأمین انرژی با مشکلات جدی روبه‌رو هستند. باوجوداین، شرکت فولاد آلیاژی ایران توانسته تولیدات خود را در سطحی نزدیک به سال گذشته حفظ کند.

 

 

"فولاژ" تولید را خوب انجام می‌دهد، اما بازار را از دست داده

 

در حالی که تیم تولید فولاد آلیاژی ایران همچنان به تولید محصولات با حجم ثابت ادامه می‌دهد، مشکل اصلی در بخش فروش و بازارگانی نمایان شده است. با اینکه میزان تولید شرکت مشابه سال گذشته بوده، اما شاهد افت چشمگیر در فروش محصولات هستیم. این کاهش فروش نه به دلیل افزایش قیمت‌ها، بلکه به‌دلیل عدم تغییر و به‌روزرسانی استراتژی‌های بازاریابی و فروش است. تیم بازارگانی نتوانسته است به‌درستی به تغییرات بازار پاسخ دهد، که نتیجه آن کاهش درآمد و فشار بیشتر بر عملکرد مالی شرکت است.

هم‌اینک نگاهی به بازار فروش محصولات "فولاژ" توجه خواهیم داشت. در مدت‌زمان ۶ ماهه نخست سال جاری ۹۷ درصد از درآمدزایی این شرکت فولادی به بازار داخل کشور اختصاص یافت و ۳ درصد دیگر به بازار خارج از کشور تعلق گرفت. در این دوره مالی علاوه بر کاهش درآمد‌ها در بازار داخلی، شاهد کاهش حجم بازار خارجی "فولاژ" نیز هستیم.

 

کاهش سهم بازار صادراتی فولاژ در نیمه نخست سال1403+بورس نیوز

 

فولاد آلیاژی ایران در ۶ ماهه نخست سال گذشته میزان درآمدی که از محل بازار صادراتی شناسایی کرد برابر با ۵۶۱ میلیارد تومان بود، اما در سال مالی جاری توانست به درآمد ۲۱۸ میلیارد تومانی برسد و این مبلغ بیانگر ریزش ۶۱ درصدی بازار صادراتی در این بازه زمانی است.

همان‌طور که در حال مشاهده عملکرد ۶ ماهه نخست سال جاری فولاد آلیاژی ایران هستیم، لازم است که به سودآوری این شرکت نیز نگاهی داشته باشیم. "فولاژ" در این دوره علاوه بر تمام آیتم‌هایی که گفته شد در بخش سود خالص نیز با کاهش ۳۵ همراه بود و به مبلغ یک هزار و ۴۰۲ میلیارد تومان تنزل پیدا کرد. همچنین در این دوره در ازای هر سهم ۲۴۲ ریال سود شناسایی کرد.

 

روند نزولی سودآوری فولاد الیاژی ایران+بورس نیوز

 

در صورت‌های مالی حسابرسی شده شرکت فولاد آلیاژی ایران، یکی از نکات قابل‌توجه مربوط به تفکیک نام محصولات است که تا حدی موجب سردرگمی سهامداران و خوانندگان یادداشت‌های توضیحی می‌شود. محصولاتی که این شرکت در توضیحات خود به‌عنوان فروش اعلام کرده است، شامل "محصولات آلیاژی" و "محصولات مهندسی" هستند.

اما نکته قابل‌تأمل این است که شرکت فولاد آلیاژی ایران معاملات خود را در بورس کالا انجام می‌دهد و محصولاتی نظیر انواع میلگرد آلیاژی، میلگرد کلاف و شمش بلوم را به فروش می‌رساند. بااین‌وجود، در یادداشت‌های مالی خود اطلاعاتی مانند مقدار فروش، تولید و میزان درآمد حاصل از این معاملات را به تفکیک گزارش نمی‌کند. این عدم شفافیت می‌تواند موجب ابهام در ارزیابی عملکرد و تحلیل وضعیت مالی شرکت از سوی سهامداران و تحلیل‌گران شود.

علی‌رغم مطرح‌شدن این موضوع از جانب سهامداران حقیقی و حقوقی در مجمع عمومی سالیانه سال مالی منتهی به اسفندماه ۱۴۰۲ همچنان این مشکل پای بر جاست و اقدامی از سوی شرکت شکل نگرفته است.

شرکت فولاد آلیاژی ایران با رشد کندتری نسبت به رقبا در حال حرکت است و در رقابت سهم بازار، موفق به کاهش فاصله نشده است. اختلاف درآمد فولاد آلیاژی ایران با رقبا در حال افزایش است که نشان‌دهنده ضعف در بهره‌وری، استراتژی قیمت‌گذاری یا سهم بازار است.

 

نسبت های مالی فولاد آلیاژی ایران+بورس نیوز

 

اکنون گفتنی است که حاشیه سود خالص شرکت در دوره مورد گزارش، ۱۶.۹ درصد است و با توجه به کاهش درآمد و ریزش سودآوری شرکت طبعاً در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته با کاهش همراه شده است. شرکت‌های رقیب مانند جهان فولاد سیرجان و فولاد خراسان در همین بازه زمانی رشد درآمدی داشته‌اند، درحالی‌که فولاد آلیاژی ایران نتوانسته فاصله خود را کاهش دهد.

در پایان سؤالاتی که در خصوص گزارش عملکرد ۶ ماهه حسابرسی‌شده این شرکت فولادی مطرح می‌شود عبارت است از: چه عواملی به کاهش ۳۵ درصدی سود خالص شرکت منجر شده و چرا این روند در مقایسه با رقبای اصلی شدیدتر است؟

چرا شرکت با وجود حفظ سطح تولید، نتوانسته است حجم فروش خود را افزایش دهد؟

چرا اطلاعات مرتبط با مقدار تولید، فروش و درآمد به‌صورت شفاف و تفکیک‌شده در صورت‌های مالی گزارش نمی‌شود؟

 

بورس نیوز، رسانه تخصصی بازار سرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشن شدن مسیر سرمایه‌گذاری سهامداران، آمادگی درج پاسخ افراد و نهاد‌های ذکرشده در مطلب را دارد.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
صندوق مختلط گارانتی و ثبت عملکردی بی نظیر  برای سرمایه گذاران کم ریسک
نگاهی جامع به عملکرد صندوق های سرمایه گذاری در هفته ای که گذشت؛
صندوق مختلط گارانتی و ثبت عملکردی بی نظیر برای سرمایه گذاران کم ریسک
۹۰ درصد محصولات
کسب درآمد ۱۴۸ میلیارد تومانی فولاد آلیاژی ایران ؛
۹۰ درصد محصولات "فولاژ" در بورس کالا مشتری داشت
رشد ۳۱۹ میلیارد تومانی
رشد چشمگیر شرکت فولاژ آلیاژی ایران در اردیبهشت‌ماه؛
رشد ۳۱۹ میلیارد تومانی "فولاژ" در یک‌ماه!
فاجعه در فسرب/ عملکرد بسیار ضعیف ذوب، فروسیل و فخوز
بررسی گزارشات نیم سال اول گروه فلزات اساسی
فاجعه در فسرب/ عملکرد بسیار ضعیف ذوب، فروسیل و فخوز
ارسال نظر