بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۹

آمار جدید انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث منتشر شد

آمار جدید انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث منتشر شد
بیش از ۵ هزار و ۲۳۰ پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث از ۱۶ آبان سال جاری تا ۲۶ دی در درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه ثبت شده است.
کد خبر : ۲۸۹۵۸۵
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، علیرضا ترابی معاون حقوقی این شرکت اعلام کرد: شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه بر اساس قوانین و مقررات موجود در بازار سرمایه، مسئول تقسیم و انتقال اوراق بهادار متعلق به متوفیان به وراث قانونی آنها است و در تلاش است تا این خدمت را به بهترین نحو به مردم ارائه دهد. به همین منظور، این شرکت از خدمت الکترونیکی جدید خود با عنوان «تشکیل پرونده مکانیزه تقسیم و انتقال اوراق بهادار متوفیان از طریق درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه» رونمایی کرده است که این امکان را فراهم می‌آورد تا نیاز به مراجعه حضوری جهت تشکیل پرونده حذف شود.

ترابی افزود: این خدمت جدید با استقبال چشمگیر عموم ذی‌نفعان مواجه شده است، به طوری که از ۱۶ آبان سال جاری تا ۲۶ دی ماه، تعداد ۵۲۳۷ پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان به وراث در این درگاه ثبت شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفیان فقط از طریق درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه و توسط یکی از وراث که سجامی باشند، به راحتی و به مانند یک خرید اینترنتی در هر زمان از شبانه‌روز و در هر روز هفته امکان‌پذیر است و هیچ درخواستی از سوی دفاتر پیشخوان دولت و سایر نهادها در این شرکت ثبت نمی‌شود. همچنین مرکز تماس تخصصی سپرده‌گذاری مرکزی (۱۵۶۹) نیز در هر مرحله از ثبت درخواست، آماده ارائه راهنمایی است.

معاون حقوقی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا تقسیم سهام عدالت متوفیان از طریق درگاه یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه انجام می‌شود و آخرین وضعیت تقسیم سهام عدالت متوفیانی که پس از اول مرداد ماه ۱۳۹۹ فوت شده‌اند، چیست، گفت: خیر، تقسیم و انتقال سهام عدالت متوفیان همچنان از طریق دفاتر فعال شرکت‌های کارگزاری و شعب منتخب بانک‌ها به شرح مندرج در وب‌سایت شرکت سپرده‌گذاری امکان‌پذیر است. بنابراین ذی‌نفعان باید از ثبت درخواست جهت تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت متوفیان در درگاه یکپارچه خودداری کنند و برای تقسیم سهام عدالت متوفیانی که قبل از اول مرداد ماه ۱۳۹۹ فوت شده‌اند، به مراکز منتخب این خدمت مراجعه نمایند. از آنجا که تقسیم سهام عدالت متوفیان پس از اول مرداد ماه ۱۳۹۹ شامل پیچیدگی‌هایی از جمله مباحث مالیات بر ارث است، این شرکت در نظر دارد تا با انجام مذاکرات و رایزنی‌های لازم، زیرساخت لازم برای تقسیم سهام عدالت این دسته از متوفیان را با حداقل مراجعه حضوری وراث فراهم کند و به محض ایجاد این امکان، مراتب را به اطلاع عموم خواهد رساند.

ترابی در خصوص توصیه به ذی‌نفعان برای تشکیل پرونده انتقال سهام متوفی نیز تاکید کرد: پیشنهاد می‌شود یک نفر از ورثه که سجامی است به نمایندگی از تمامی وراث، مدارک را جمع‌آوری کرده و سپس اقدام به تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفی نماید. همچنین از تشکیل پرونده‌های موازی برای یک متوفی باید خودداری شود. ضروری است که در تمامی مراحل مدارک به درستی بارگذاری شوند و در صورت نیاز به راهنمایی، از خدمات تلفنی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی (۱۵۶۹) استفاده کنند تا درخواست‌های واصله با دقت و در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر