بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۴

ضرورت خروج ایران از لیست سیاه FATF برای تحقق منافع اقتصادی کشور

ضرورت خروج ایران از لیست سیاه FATF برای تحقق منافع اقتصادی کشور
معاون وزیر اقتصاد تأکید کرد: تأمین منافع و تعاملات اقتصادی ما در دنیا نیازمند عادی‌سازی پرونده جمهوری اسلامی ایران با FATF و خروج از لیست سیاه این نهاد است.
کد خبر : ۲۸۹۷۳۴
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، هادی خانی، دبیر شورای‌ عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اعلام کرد: FATF به عنوان یک چالش دائمی برای تمامی کشورهای جهان مطرح است. کشورهایی که در لیست خاکستری یا کشورهای پرخطر قرار دارند و از این فهرست خارج شده‌اند، مشابه ایران برنامه‌های اقدام خاصی داشته‌اند و بر اساس فرآیندهای مشخص شده در اسناد حکمرانی این نهاد، از این لیست‌ها حذف می‌شوند.

وی افزود: تصور اینکه FATF می‌تواند به صورت سلیقه‌ای با کشورها برخورد کند، نادرست است. حتی اگر این فرض را بپذیریم که این نهاد ممکن است با ما رفتار سیاسی داشته باشد، رها کردن موضوع و فراموش کردن آن یک اشتباه استراتژیک محسوب می‌شود.

خانی در مورد درخواست روسیه از ایران برای پیوستن به FATF گفت: نه تنها روسیه بلکه تمامی کشورها به جز کره شمالی در رابطه با تعاملات اقتصادی با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی به دلیل قرارگیری کشور ما در لیست کشورهای پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم، نگران شهرت و اعتبار خود هستند. این امر تأثیر زیادی بر جذب سرمایه‌گذاری و همکاری‌های بین‌المللی دارد. در صورتی که ما به دنبال جلوگیری از انزوای اقتصادی و استثنائات جهانی هستیم، باید مشابه سایر کشورها، ساختارسازی و سازمان‌دهی‌های ملی و بین‌المللی را برای مدیریت فرصت‌ها و تهدیدهای مرتبط با توصیه‌های FATF در اولویت قرار دهیم.

رئیس مرکز اطلاعات مالی در خصوص کنوانسیون‌های CFT و پالرمو که در حال بررسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و در پاسخ به برخی موضع‌گیری‌های رسانه‌ای مبنی بر اینکه پیوستن ایران به این دو کنوانسیون به معنای قطع حمایت از گروه‌های مقاومت است، گفت: کشورهایی مانند عراق، یمن و لبنان که میزبان گروه‌های مقاومت هستند، به این کنوانسیون‌ها ملحق شده‌اند و هم‌اکنون در لیست سفید FATF قرار دارند و بدون هیچ مشکلی تعاملات مالی و پولی خود را با سایر کشورها انجام می‌دهند. همچنین باید به این نکته اشاره کنیم که کنوانسیون‌ها و قطعنامه‌های بین‌المللی برای کشورها بدون چالش نیست، اما مهم‌تر از آن شناسایی و مدیریت تهدیدات به جای نادیده گرفتن آنهاست، که این رویکردی است که تمامی کشورها دنبال می‌کنند.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر