بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۰

انرژی هسته‌ای: راه‌حلی پایدار برای چالش ناترازی انرژی

انرژی هسته‌ای: راه‌حلی پایدار برای چالش ناترازی انرژی
فاطمه نریمی گفت: انرژی هسته‌ای نسبت به سوخت‌های فسیلی یا انرژی‌های تجدیدپذیر از چند مزیت برخوردار است. هزینه این انرژی تولیدی به واسطه عمر مفیدی که نیروگاه‌های هسته‌ای دارند، کمتر است
کد خبر : ۲۸۹۹۷۱
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، فاطمه نریمی، فعال دانشجویی بسیج دانشگاه خواجه‌نصیر، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بورس‌نیوز درباره ناترازی انرژی در کشور اظهار داشت: در سال‌های اخیر با معضل ناترازی انرژی مواجه هستیم. نکته قابل توجهی که امسال به وقوع پیوسته، قطعی‌های مکرر و تعطیلی‌های پی در پی است.

وی اضافه کرد: در خصوص مساله ناترازی، ابتدا ممکن است تولید انرژی نتواند پاسخگوی تقاضا باشد. در این شرایط، می‌توان با ایجاد اصلاحاتی در تعرفه‌ها، تقاضا را کاهش داد که این امر می‌تواند بخشی از کمبود تولید را جبران کند. یکی دیگر از اقداماتی که می‌توان انجام داد، تمرکز بر افزایش تولید است تا با بهبود وضعیت تولید، این مشکل برطرف شود.

نریمی ادامه داد: اگر بخواهیم ناترازی انرژی را با افزایش تولید بهبود ببخشیم، یکی از راه‌های موثر، استفاده از انرژی هسته‌ای است. انرژی هسته‌ای نسبت به سوخت‌های فسیلی و انرژی‌های تجدیدپذیر دارای مزایایی است.

این فعال دانشجویی تصریح کرد: نخستین مزیت این انرژی تولیدی، هزینه کمتر آن به دلیل عمر طولانی نیروگاه‌های هسته‌ای است. همچنین این نوع انرژی تحت تاثیر نوسانات جوی قرار نمی‌گیرد و تامین پایداری شبکه آسان‌تر است. البته نیروگاه‌های هسته‌ای نیز آلودگی‌هایی دارند که قابل مدیریت هستند. ما قصد داریم از انرژی هسته‌ای برای تولید برق استفاده کنیم، اما می‌توان از آن در بخش‌های دیگر مانند کشاورزی نیز بهره برد.

وی افزود: تفاوت اصلی میان انرژی تجدیدپذیر و هسته‌ای در نوسانی بودن و پیش‌بینی‌ناپذیری انرژی‌های تجدیدپذیر است، در حالی که انرژی هسته‌ای قابلیت کنترل بیشتری دارد و از پایداری بالاتری برخوردار است.

نریمی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که باید برای کاهش ناترازی انجام دهیم، جلوگیری از اتلاف حامل‌های انرژی است. در فرآیند انتقال، مقدار زیادی انرژی هدر می‌رود که به اندازه کافی به مردم نمی‌رسد و باعث ناترازی می‌شود. در این راستا، با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین می‌توان از این اتلاف جلوگیری کرد.

وی در پایان به استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در این زمینه می‌توان از پتانسیل دانشگاه‌ها بهره برد. مسئولان باید طیف دانشجویان را گسترش دهند تا از ظرفیت همه آن‌ها استفاده شود. این اقدامات می‌تواند به بهبود کیفیت تولید انرژی در کشور کمک کند.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر