بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۵

سیاست‌های نادرست ارزی، به نفع دشمنان عمل کرد

سیاست‌های نادرست ارزی، به نفع دشمنان عمل کرد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با افزایش قیمت ارز کالاهای وارداتی از نرخ نیمایی به توافقی و افزایش انتظارات تورمی موج جدید گرانی کالاها ایجاد شده است آیا هدف دشمنان از تحریم‌ها غیر از گرانی بود؟
کد خبر : ۲۹۱۰۴۲
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، 

در ماه‌های اخیر، بازار ارز با تغییرات قابل توجهی مواجه شده است. نرخ ارز آزاد از ۶۰ هزار تومان به بیش از ۹۰ هزار تومان افزایش یافته و نرخ رسمی نیز از ۴۷ هزار تومان به ۶۷ هزار تومان رسیده است. این وضعیت به شدت انتظارات تورمی را افزایش داده و عملاً دست بازارساز را بسته است، به طوری که تزریق‌های اخیر ارز نتوانسته است التهاب بازار را کاهش دهد. بنابراین، سیاست‌گذار ارزی با تصمیمات نادرست خود عملاً به تقویت موقعیت دشمن کمک کرده است.

از سال‌های گذشته، دشمنان همواره به دنبال آسیب زدن به اقتصاد ایران از طریق تشدید تحریم‌ها بوده‌اند و افزایش نرخ ارز دقیقاً در راستای همین هدف قرار دارد. در چند ماه اخیر، قیمت ارز بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته، در حالی که هنوز آثار تحریم‌های جدید بر اقتصاد کشور مشاهده نشده است. از سوی دیگر، مقامات ایرانی در ماه‌های اخیر مکرراً تأکید کرده‌اند که فشار حداکثری آمریکا تأثیر چندانی بر اقتصاد ایران ندارد. اما این نوسان‌ها نشان‌دهنده آسیب‌پذیری اقتصاد ایران در برابر تحریم‌ها است.

واقعیت این است که اقتصاد ایران در سال‌های اخیر تحت فشار تحریم‌ها قرار داشته و نوسانات نرخ ارز بخشی از تلاش برای جبران کسری بودجه است. اگرچه تک‌نرخی شدن ارز یکی از اهداف سیاست‌گذاران اقتصادی بوده است، اما با توجه به وجود تحریم‌ها و محدودیت منابع ارزی، عملاً امکان تحقق این هدف وجود ندارد.

حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، تأکید کرد که سیاست‌های ارزی بانک مرکزی آسیب‌های جدی به اقتصاد کشور وارد کرده است و گفت: دولت برای جبران ناکارآمدی‌های مالی خود، قیمت دلار را افزایش داده که این امر فشار اقتصادی بیشتری به جامعه به ویژه قشر‌های کم‌درآمد وارد می‌کند و نارضایتی اجتماعی را افزایش می‌دهد. به گفته وی، افزایش نرخ ارز توافقی احتمال دستیابی به ارز تک‌نرخی را کاهش می‌دهد و صادرکنندگان تمایل دارند ارز صادراتی خود را با نرخ بالاتری بفروشند که این موضوع منجر به کاهش تزریق ارز به سامانه و افزایش فاصله نرخ بازار آزاد و رسمی می‌شود. این وضعیت به بی‌ثباتی قیمت‌ها و افزایش رکود در تقاضا منجر شده که به ضرر تولید کشور است.

صمصامی اضافه کرد: رشد قیمت ارز در بازار آزاد علاوه بر افزایش تورم کالایی، آسیب‌های جدی به اقتصاد خانواده وارد کرده و بخش مولد اقتصاد را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی تأکید کرد: با افزایش نرخ‌های رسمی ارز به سمت نرخ ارز در بازار آزاد، این دو نرخ به تدریج به یکدیگر نزدیک می‌شوند و مقصر این وضعیت دولت و بانک مرکزی هستند. در گذشته، بیش از ۶۰ درصد کالا‌ها با نرخ ارز نیمایی وارد می‌شدند و حال که نرخ ارز نیمایی به نرخ توافقی تغییر یافته، گرانی بسیاری از کالا‌ها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. آیا هدف دشمنان از تحریم‌های اقتصادی چیزی جز این بوده است؟

براساس گزارش بورس‌نیوز، یکی از مهم‌ترین مشکلات ارزی کشور در این مدت، ضعف روابط عمومی بانک مرکزی بوده که نتوانسته است از بروز موج‌های روانی در بازار جلوگیری کند. در شرایطی که بانک مرکزی به منظور کنترل بازار، تزریق ارز را افزایش داده، هنوز نتوانسته است در کنترل بازار موفق باشد. در مقابل، رسانه‌های معاند با استفاده از پروپاگاندای ارزی و ایجاد خلأ‌های اطلاعاتی، موج نوسانات ارزی را در بازار به وجود آورده‌اند.

 

 


انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر