کسری تراز تجاری به بیش از ۱۰ میلیارد دلار رسید

به گزارش بورسنیوز، بررسی جدیدترین آمار گمرک ایران از وضعیت تجارت غیرنفتی کشور در ۱۱ ماهه سال جاری نشان میدهد که مجموع مبادلات تجاری در این بازه زمانی به ۱۷۶ میلیون و ۱۰۲ هزار تن و ارزش آن به ۱۱۷ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش ۱۱.۲ درصد و از نظر وزن ۹.۲ درصد رشد کرده است.
سهم صادرات غیرنفتی (بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی و مهندسی و صادرات از مسیر تجارت چمدانی) ۱۴۱ میلیون تن کالا به ارزش ۵۳ میلیارد و ۳۷۶ میلیون دلار بوده که از نظر وزنی ۱۲.۶ درصد و از نظر ارزشی ۱۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
در عین حال، مجموع واردات نیز به ۳۵ میلیون تن و ارزش آن به ۶۳ میلیارد و ۶۰۶ میلیون دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۲.۶ درصد کاهش و از نظر ارزشی ۵.۶ درصد افزایش داشته است.
تراز تجاری چطور است؟
به دلیل فاصله معناداری که بین صادرات و واردات کشور در سالهای اخیر وجود داشته، تراز تجاری از سال ۱۳۹۸ به بعد دیگر مثبت نشده است و در ۱۱ ماهه سال جاری نیز این تراز به منفی ۱۰ میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار رسیده است.
محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در این خصوص اعلام کرد که «وضعیت تراز تجاری غیرنفتی امسال همچنان منفی است، اما نسبت به سال گذشته بهبود یافته و بخش زیادی از این تراز منفی به دلیل افزایش واردات طلا بوده است.»
۸۳ درصد تجارت ایران با ۷ کشور
بررسیها نشان میدهد که در این مدت ۷ کشور شامل چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان، پاکستان و هند عمده مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی بودهاند. به این ترتیب، چین با ۱۳.۸ میلیارد دلار، عراق با ۱۱.۲ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۶.۶ میلیارد دلار، ترکیه با ۶.۴ میلیارد دلار، افغانستان با ۲.۲ میلیارد دلار، پاکستان با ۲.۲ میلیارد دلار و هند با ۱.۸ میلیارد دلار، عمده مقاصد صادراتی کشورمان بودهاند.
۳ قلم عمده کالاهای صادراتی در ۱۱ ماهه سال جاری شامل گاز طبیعی با ۶.۶ میلیارد دلار، پروپان مایع شده با ۳.۳ میلیارد دلار و متانول با ۲.۱ میلیارد دلار بوده است. این ۷ کشور در مجموع ۸۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص دادند.
در سمت دیگر، ۷ کشور شامل امارات متحده عربی با ۱۹.۱ میلیارد دلار، چین با ۱۶.۶ میلیارد دلار، ترکیه با ۱۱.۱ میلیارد دلار، آلمان با ۲.۱ میلیارد دلار، هند با ۱.۴ میلیارد دلار، فدراسیون روسیه با ۱.۲ میلیارد دلار و هنگکنگ با ۱.۲ میلیارد دلار، عمده کشورهای وارداتی کشور در این مدت بودهاند.
کالاهای عمده وارداتی شامل طلا به اشکال خام با ۷.۳ میلیارد دلار، ذرت دامی با ۲.۷ میلیارد دلار و تلفنهای همراه هوشمند با ۲.۱ میلیارد دلار بود.
انتهای پیام/