نقص ۱۴۵ میلیارد مترمکعبی در منابع آبی زیرزمینی، دلیل اصلی فرونشست زمین

به گزارش بورس نیوز، داریوش اسماعیلی، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در مصاحبهای با خبرنگار بورسنیوز در مورد علل فرونشست اظهار داشت: اصلیترین عامل منفی که موجب فرونشست میشود، برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی است.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: ما با نابرابری تراز آب میان ایران و سایر نقاط جهان روبرو هستیم. میزان بارندگی سالانه در ایران تقریباً یک سوم متوسط بارندگی در جهان است که به طور متوسط ۲۳۰ میلیمتر در برابر ۸۳۰ میلیمتر در سطح جهانی قرار دارد.
اسماعیلی افزود: در زمینه پتانسیل آبهای زیرزمینی، کشور ما در رتبه ۳۷ و در آبهای سطحی در رتبه ۶۲ قرار دارد و متأسفانه در زمینه برداشت و مصرف آب، رتبه پنجم را داریم. وسعت کشور ما تنها ۱.۲ درصد از خشکیهای جهان را تشکیل میدهد، در حالی که پتانسیل آبی آن حدود ۳۶ صدم درصد نسبت به کل قارهها است.
وی بیان کرد: در حال حاضر ناترازی آب در آبخوانهای کشور به ۱۴۵ میلیارد متر مکعب رسیده است که نشاندهنده این است که میزان برداشت ما از آبخوانها در سالهای اخیر حدود ۱۴۵ میلیارد متر مکعب بیشتر از میزان آب وارد شده بوده و این موضوع منجر به ایجاد حفراتی در زمین و در نتیجه فرونشست شده است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به چالشهای موجود در مدیریت مصرف آب گفت: تنظیم ناترازی در انرژی و برق و گاز ممکن است سخت باشد، اما میتوان طی چند سال آن را جبران کرد، در حالی که برای ناترازی آب این امر ممکن نیست و سالها طول میکشد تا آبخوانها دوباره پر شوند و به حالت اولیه خود بازگردند.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به دستور معاون اول رئیسجمهور مأموریت یافته است تا طرحی برای کاهش مصرف آب در کشور تهیه کند؛ این طرح با همکاری نخبگان آبشناس کشور تدوین شده و به معاونت اول رئیسجمهور ارائه شده است.
انتهای پیام/



