کالاهای اصلی وارداتی در سال ۱۴۰۳ معرفی شدند

به گزارش بورسنیوز، بر اساس اطلاعیه گمرک، ارزش واردات در یازده ماهه سال ۱۴۰۳ با افزایش ۵.۵۷ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ به ۶۳.۶ میلیارد دلار رسیده است. همچنین، وزن کلی واردات با کاهشی ۲.۶۳ درصدی به حدود ۳۵.۱ میلیون تن رسیده است.
سه قلم اصلی کالاهای وارداتی در این بازه، شامل "طلا به اشکال خام" به ارزش ٧.٣ میلیارد دلار و سهم ١١.٤٦ درصد، "ذرت دامی" به ارزش ۲.۷ میلیارد دلار و سهم ۴.۲۶ درصد و "تلفنهای هوشمند" به ارزش ۲.۱ میلیارد دلار و سهم ۳.۲۴ درصد بودهاند.
طبق این گزارش، متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در سال ۱۴۰۳، ۱۸۱۴ دلار بوده که در مقایسه با رقم ۱۶۷۳ دلار در یازده ماهه سال ۱۴۰۲ حدود ۸.۴۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین، واردات کل ۲۵ قلم کالای اساسی به همراه دارو و مواد اولیه دارو در این مدت، بالغ بر ٢٣.١ میلیون تن و به ارزش ۱۶.۸ میلیارد دلار بوده است که به ترتیب ۶۵.۸۶ درصد از وزن و ۲۶.۳۶ درصد از ارزش کل واردات را شامل میشود. این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش ٠.٠٥ درصدی در وزن و کاهش ٧.٤٠ درصدی در ارزش دلاری را نشان میدهد.
واردات شمش طلا تحت کد تعرفه ۷۱۰۸۱۲۰۰ در یازده ماهه سال ۱۴۰۳ به ۹۳ تن و به ارزش ٧.٣ میلیارد دلار رسیده است که سهمی معادل ١١.٤٦ درصد از کل ارزش واردات را به خود اختصاص داده و در مقایسه با سال گذشته، رشدی ۲۵۱ درصدی در وزن و ۳۲۸ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
واردات انواع خودروی سواری تحت کد تعرفههای ۸۷۰۳ در یازده ماهه ۱۴۰۳ به حدود ۵۱۲۹۸ دستگاه و به ارزش ١.١ میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد قابل توجه ۵۳۹ درصدی در تعداد و ۵۹۳ درصدی در ارزش دلاری را نشان میدهد.
در یازده ماهه سال ۱۴۰۳، مجموعاً ۱۰ میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه تحت دو کد تعرفه ۸۵۱۷۱۳۹۰ و ۸۵۱۷۱۴۲۰ به کشور وارد شده که ارزش آن حدود ۲.۱ میلیارد دلار بوده است. همچنین، ۴۱۱ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به صورت مسافری وارد کشور شده است که ارزش آن به ۲۸۲ میلیون دلار میرسد.
بدین ترتیب، مجموع کل گوشیهای تلفن همراه وارد شده به کشور در این مدت به ١٠.٤ میلیون دستگاه و به ارزش ٢.٣ میلیارد دلار میرسد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، کاهش ٢١.٢٤ درصدی در تعداد و ١٧.۵۴ درصدی در ارزش دلاری داشته است.
هفت کشور عمده در تجارت واردات با ایران به ترتیب شامل امارات متحده عربی با ۱۹.۱ میلیارد دلار، چین با ۱۶.۶ میلیارد دلار، ترکیه با ١١.١ میلیارد دلار، آلمان با ۲.۱ میلیارد دلار، هند با ۱.۴ میلیارد دلار، فدراسیون روسیه با ١.۲ میلیارد دلار و هنگ کنگ با ۱.۲ میلیارد دلار میباشند.
انتهای پیام/