بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۴
در نشست خبری مطرح شد؛

"فطلوع" به زودی پذیره نویسی می‌شود/ تولید ۱.۷ میلیون تنی آهن اسفنجی توسط"فطلوع"

نشست خبری پذیره نویسی شرکت سهامی عام پروژه طلوع فولاد پارس در روز جاری با حضور خبرنگاران برگزار شد. 
کد خبر : ۲۹۲۸۹۳
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، نشست خبری پذیره نویسی شرکت سهامی عام پروژه طلوع فولاد پارس در روز جاری با حضور خبرنگاران برگزار شد. 
در این نشست، مرتضی کریمی، عضو هیات مدیره شرکت بیان کرد: شرکت سهامی عام پروژه طلوع فولاد پارس صد در صد خصوصی است. این شرکت پیش از این شرکت‌های با نماد "حسیر" و "حپرتو" را به بازار سرمایه معرفی کرده که در حال حاضر در بورس فعالیت می‌کنند. همچنین شرکت هرمز خروشان از شرکت‌های دیگر ماست. همچنین شرکت حمل و نقل بار جاده‌ای به نام طلوع ترابری خلیج فارس است.

وی در این باره افزود: طلوع فولاد پارس در سال ۱۴۰۰ به عنوان یک شرکت سهامی عام به ثبت رسید. پس از آن یک کارخانه ۱.۷ میلیون تنی آهن اسفنجی در منطقه سیرجان است. در حال حاضر شرکت آماده پذیره نویسی است.

کریمی خاطرنشان کرد: مجوز پذیره نویسی را دریافت کردیم. میزان تولید آهن اسفنجی این شرکت ۱.۷ میلیون تن خواهد بود. در حالی که شرکت آهن و فولاد سبزوار ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید می‌کند. 

عضو هیات مدیره شرکت طلوع فولاد پارس توضیح داد: درست است که شرکت تحت عنوان شرکت پروژه و قبل از بهره برداری است، اما شرکت‌های مشابهی وجود دارد که با تولید آهن اسفنجی در بازار سرمایه قابل مقایسه است. شرکت فولاد سبزوار ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید می‌کند و شرکت طلوع فولاد پارس با تولید ۱.۷ میلیون تن تقریبا دو برابر شرکت فولاد سبزوار آهن اسفنجی تولید خواهد کرد.

وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که پس از تامین مالی از طریق بازار سرمایه در اواخر سال جاری به بهره برداری خواهد رسید. از آنجایی که این کارخانه، کارخانه احیا است و پس از رسیدن به بهره برداری به ظرفیت صد درصد می‌تواند فعالیت کند مراحل آزمایشی و ... را نخواهد داشت.

کریمی همچنین بیان کرد: شرکت‌های همگروه می‌توانند در فرایند ساخت و بهره برداری به شرکت طلوع فولاد پارس کمک کنند. شرکت پرتوبار ترابر خلیج فارس با نماد "حپرتو" حمل سنگ آهن را از خواف به فولاد سبزوار انجام می‌دهد نیز می‌تواند حمل و نقل شرکت را انجام دهد و این کار در هزینه‌ها صرفه جویی خواهد شد. ازآنجایی که شرکت در مجاورت ریل قرار دارد مشکلی از نظر حمل و نقل ریلی نیز ندارد. همچنین، صادرات آهن اسفنجی از طریق کشتی توسط شرکت کشتیرانی هرمز خروشان انجام خواهد شد.

عضو هیات مدیره شرکت طلوع فولاد پارس با اشاره به مزیت این شرکت گفت: مزایای شرکت طلوع فولاد پارس پس از بهره برداری این است که این شرکت در زون مواد اولیه محصول در ایران و در خاورمیانه قرار دارد که سیرجان است. گندله سنگ آهن در سیرجان به وفور یافت می‌شود. 

وی درباره میزان سرمایه شرکت جهت اجرای طرح افزود: این طرح به ۸۵۰۰ میلیارد تومان آورده نیاز دارد، در حال حاضر ۴۱۰۰ میلیارد تومان انجام شده و ۱۲۰۰ میلیارد تومان قرار است از طریق بازار سرمایه تامین شود. پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال جاری این طرح به بهره برداری برسد.

کریمی در این باره ادامه داد: مجوز آگهی در روزنامه را اخذ کردیم. پذیره نویسی شرکت به زودی و باتوجه به شرایط بازار سرمایه انجام خواهد شد. این شرکت قرار نیست در مرحله قبل از بهره برداری بماند و قرار است که به مرحله بهره برداری برسد. شرکت سهامی عام پروژه است. افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم خواهد بود و مبلغ افزایش سرمایه ۱۲۰۰ میلیارد تومان است. سرمایه گذاران در این پذیره نویسی سهامدار ۲۱ درصدی شرکت خواهند بود.

در ادامه این نشست، علی عباسلو، مدیرعامل شرکت طلوع فولاد پارس بیان کرد: تولید آهن اسفنجی پروژه ناشناخته‌ای نیست. زنجیره فولاد که از خاک شروع می‌شود و به گندله، آهن اسفنجی، اسلب، شمش، میلگرد و... تبدیل می‌شود، بیشترین حاشیه سود از تولید آهن اسفنجی از گندله سنگ آهن حاصل می‌شود. 

وی ادامه داد: قدرت رقابت شرکت طلوع فولاد پارس بالاست. این شرکت امکانات حمل و نقلی ریلی را در اختیار دارد. طرح تولید آهن اسفنجی را در شرکت انجام می‌دهیم. 

مدیرعامل "فطلوع" گفت: آهن اسفنجی بالاترین ارزش افزوده و بالاترین IRR را دارد. آینده فولاد جهان، فولاد سبز است و ماده اولیه فولاد سبز آهن اسفنجی خواهد بود. در آینده با کاهش مصرف قراضه در جهان مواجه خواهیم شد. افزایش مصرف آهن اسفنجی افزایش قیمت آن را نیز به دنبال دارد. 

عباسلو همچنین بیان کرد: این کارخانه با تایید وزارت صمت ۷۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. تجهیزات داخلی نیز سفارش گذاری شده است. پیش بینی ما این است که این طرح در سه ماهه پایانی سال جاری به بهره برداری برسد. دوره آزمایشی آهن اسفنجی کوتاه بوده و خیلی زود به ظرفیت اسمی خواهد رسید.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر