سهامهای مناسب برای نگهداری کدامند؟

به گزارش بورسنیوز، آرش موسوینسب، کارشناس سرمایه، در یادداشتی به تحلیل وضعیت بازار و روشهای بهینهسازی ترکیب دارایی در بورس پرداخته است که جزئیات آن به شرح زیر است؛
سهامداران باید بازده YTM یکساله ترکیب دارایی فعلی خود را مورد بررسی قرار دهند. در صورتی که بتوانند به هر روشی و با هر ترکیبی بازده ۶۰ درصدی سالانه کسب کنند، نیازی به تغییر در ترکیب دارایی ندارند، اما اگر نتوانند به این هدف برسند، باید بازنگری کنند.
به عنوان مثال، اگر شما سهم الف را در اختیار دارید که در سال گذشته ۱۰۰ درصد بازده داشته و دلایل این بازدهی همچنان پابرجاست، منطقی است که آن را نگه دارید. اما در صورتی که سهمی با بازدهی منفی در سال گذشته داشتهاید، قطعا نیاز به بازنگری در ترکیب دارایی خود دارید.
در سال گذشته، ۵۱ سهم موفق به کسب بازدهی بالای ۷۵ درصد شدهاند که از این تعداد، ۱۴ سهم از گروه سیمانی هستند. رشد خوب در این گروه به دلیل فروش مناسب در بورس، عدم قیمتگذاری دستوری و کشف قیمت بر اساس عرضه و تقاضا و همچنین حاشیه سود مطلوب بوده است. هرچند که در این صنعت ریسکهایی چون قیمت گاز و قطعی برق وجود دارد، اما به دلیل عدم وابستگی به قیمت دستوری، این مشکلات در برخی مواقع با افزایش تقاضا و قیمتها جبران میشود. همچنین، دو هلدینگ سیمانی در این جمع قرار دارند که با رشد قیمت داراییها، NAV آنها نیز افزایش یافته و به تبع آن قیمت خود هلدینگها نیز رشد میکند.
سه شرکت در لیست پرسودهای سال گذشته با انتقال مدیریتی مواجه بوده و سهامدار عمده آنها تغییر کرده است. در پروسههای انتقال، دو فاز مشاهده میشود: فاز اول رشد قیمت قبل از انتقال به دلیل تمایل فروشنده به فروش در قیمتهای بالاتر و فاز دوم پس از انتقال که در صورتی که خریدار امکان ایجاد تغییرات اساسی را داشته باشد، احتمال رشد قیمت به دلیل مدیریت جدید و تحولات بنیادی وجود دارد.
دو نماد از صنعت مس نیز در این لیست حضور دارند که به خاطر رشد قیمت جهانی مس و وضعیت تعرفههای آمریکا بر روی مس کانادا، چشمانداز مثبتی دارند.
برخی نمادها با توجه به افزایش نرخ محصولات در سال ۱۴۰۳ و حفظ تولید و حاشیه سود، موفق به قرار گرفتن در لیست پربازدهها شدهاند. دپوی مناسب مواد اولیه در کنار قیمت فروش بالا نسبت به میانگین سال، شرایط بنیادی مطلوبی را برای این شرکتها ایجاد کرده است.
وصول مطالبات برخی از پتروشیمیهای اورهساز از دولت و فروش عمده صادراتی آنها با توجه به نرخ ارز توافقی، شرایط را به نفع آنها تغییر داده و سبب قرارگیری آنها در جمع پربازدهها شده است.
همچنین پتروشیمیهایی که عملکرد بنیادی خوبی داشته و فروش و حاشیه سود مناسبی را همراه با رشد نرخ ارز تجربه کردهاند، نیز در لیست پربازدهترینها قرار دارند.
اگر به تحولات ایران خودرو و حضور کروز نگاه مثبتی داشته باشیم، صنعت لیزینگ وابسته به ایران خودرو نیز طبیعتا جذابیت خاص خود را خواهد داشت.
به طور کلی، اگر نمادی بازده بالای ۶۰ درصد کسب کرده و چشمانداز مثبتی نیز داشته باشد، میتواند به عنوان یکی از داراییهای بلندمدت در پرتفوی سهامداران لحاظ شود.
انتهای پیام/