دست پُر سهامداران "کگهر" از مجمع/ از افزایش سرمایه "کگهر" تا پروژههای مهم

به گزارش بورس نیوز، مجمع عمومی عادی سالیانه و مجمع عمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین با حضور صاحبان سهام در روز جاری برگزار شد.
براساس این گزارش، محمد محیاپور، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین در این مجمع اظهار کرد:
با اقدامات صورت گرفته در زمان ناترازی انرژی، شرکت در سال مالی مذکور با قطع برق و در نتیجه کاهش تولید محصولات مواجه نبود.
در سال مالی گذشته، فروش مقداری شرکت در واحد گندلهسازی با افزایش همراه شد.
علت روند کاهشی میزان فروش کنسانتره در سال ۱۴۰۳، مصرف این محصول در خطوط تولیدی مجموعه بود.
همچنین، افزایش تعرفه ۲۰درصدی را میتوان از دلایل کاهش میزان صادرات گندله نام برد.
معدن شماره ۳ دارای ذخیرهای معادل ۶۴۰ میلیون تن است.
جمع داراییهای شرکت به ۶۷ همت رسیده که نشاندهنده ارزش افزوده ایجاد شده بر داراییهای شرکت است.
از مهمترین سرمایهگذاریها میتوان به سرمایهگذاری در معدن مس جانجا، فولادسازی بردسیر و مجتمع معدنی زاهدان اشاره کرد.
افزایش سرمایه در برنامه "کگهر" قرار دارد
سرمایه شرکت از زمان تأسیس ۲۵۰۰ میلیارد تومان بوده که با افزایش سرمایهای که در سال ۱۴۰۲ انجام شد، به ۷۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است. امیدواریم با برنامه افزایش سرمایه پیشِ رو، بتوانیم طرحهای توسعهای شرکت را به بهرهبرداری برسانیم.
پروژههای مهم "کگهر"
پروژه آهن اسفنجی سایت بردسیر با ظرفیت ۳.۴ میلیون تن در سال، تاکنون ۸۳درصد پیشرفت داشته و زمان بهرهبرداری آن آبان ماه سال ۱۴۰۴ اعلام شده است.
پهنه معدنی زاهدان با مساحت ۴۴۹ کیلومتر مربع، حاوی ذخایر کانسنگ مس اکسیدی و سولفیدی، مولیبدن و طلا با ذخیره اولیه بسیار مطلوب از نظر زمینشناسی است. چشمانداز سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون یورویی جهت احداث کارخانه ۲۰۰هزار تنی کنسانتره (تغلیظ) و کارخانه ۵هزار تنی کاتد مس طی ۵ سال آینده متصور است. هماکنون فعالیتهای اکتشاف، استخراج و احداث کارخانه لیچینگ در حال انجام است.
پروژههای توسعه معادن سیستان، مدیریت اکتشاف و توسعه معادن جبال بارز، اصلاح کیفی و کمی کارخانههای کنسانتره سیرجان و پروژه نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی از جمله پروژههای در دست بررسی شرکت هستند.
همچنین، احیای آهن اسفنجی ۳.۴ میلیون تنی بردسیر، آبگیری از باطلههای خطوط کنسانتره، اکتشاف پهنه معدنی جبال بارز و شناسایی پهنه معدنی نوار مرزی زاهدان از چهار پروژه مهم شرکت هستند.
با ۱۸ شرکت دانش بنیان به ارزش ۲۱ میلیون یورو منعقد خواهد شد که در پروژههای بومیسازی در دستور کار قرار میگیرد.
مقاصد صادراتی "کگهر"
صادرات به عمان و چین و عرضه منظم محصولات در بورس کالا از مهمترین اقدامات شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ بوده است.
درخصوص شرکت همیار گهر حدید سیرجان باید گفت که مالکیت ۸۵درصدی آن متعلق به شرکت گهرزمین است و خرید ۳۳ دستگاه دامپتراک کاترپیلار، ۲۵ دستگاه دامپتراک کوماتسو و انجام افزایش سرمایه، بخشی از اقدامات این مجموعه بوده است.
توسعه ظرفیت معدنکاری و خطوط تولید، توسعه سرمایهگذاریها و تکمیل زنجیره ارزش فولاد، مدیریت و کنترل بهینه هزینهها و جریانهای نقدی، سرمایهگذاری در اکتشاف و توسعه محصولات جدید، فروش کارآمد محصولات و ورود به بازارهای جدید و تأمین مالی از محل ابزارهای بدهی و جذب سرمایه از طریق مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی از مهمترین سیاستهای شرکت در بخشهای مختلف عملیاتی هستند.
در نهایت، در این مجمع ۱۴۷ تومان سود به ازای هر سهم "کگهر" نقدی تقسیم شد.





