بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۴
بازگشت بورس به روند صعودی؛

افزایش ارزش سهام در گروه‌های بانکی و خودرویی

افزایش ارزش سهام در گروه‌های بانکی و خودرویی
بازار سرمایه پس از توقف روز گذشته، امروز به مسیر صعود برگشت؛ به طوری که شاخص کل با رشد بیش از ۲۳ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۹۶۶ هزار واحد رسید.
کد خبر : ۲۹۳۳۸۴
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افزایش ۲۳ هزار و ۳۲۳ واحدی به رقم دو میلیون و ۹۶۶ هزار و ۹۲۶ واحد رسید. در این روز، گروه‌های بانکی، خودرویی و شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی با افزایش تقاضا و رشد قابل توجهی مواجه شدند.

از تاریخ ۱۹ فروردین، بازار سهام طی پنج روز متوالی به دلیل امیدواری به نتایج مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط که در روز شنبه برگزار شد، به ترتیب توانسته بود ۵۹، ۲۴، ۱۵، ۶۲ و ۶۲ هزار واحد رشد کند. دیروز این شاخص ۲۷ هزار واحد افت کرد، اما امروز دوباره به روند صعودی خود ادامه داد.

همچنین شاخص هم‌وزن در این روز ۳۸۹۱ واحد افزایش داشت و به عدد ۸۴۹ هزار و ۹۰۰ واحد رسید. در آخرین روز کاری هفته، تعداد سهام مثبت در بورس به ۱۹۱ و سهام منفی به ۱۴۰ رسید. تعداد خریداران به ۸۴ هزار نفر افزایش پیدا کرد و به طور کلی بازار ۰.۷۹ درصد رشد داشت.

در این روز همچنین ۴۷۸ هزار فقره معامله به ارزش تقریبی ۱۵ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد. نمادهای نوری، وبملت و شستا بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند و از نمادهای پرتراکنش می‌توان به وبملت، وبصادر و تجارت اشاره کرد.

در حالی که شاخص فرابورس ایران امروز با کاهش ۲۸ واحدی به ۲۵ هزار و ۴۱۵ واحد رسید، تعداد معاملات در این بازار به ۲۹۲ هزار فقره و ارزش آن به ۱۲۵ هزار میلیارد تومان رسید. نمادهای آریا و فزر بیشترین تأثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما وسپهر تأثیر مثبت ایجاد کرد و نمادهای وپایا، کانسار و فزر از پرتراکنش‌ترین نمادها بودند.

تالار شیشه‌ای در روزهای ۱۶ تا ۱۸ فروردین به دلیل ریسک‌های سیستماتیک و تنش‌های بین‌المللی شاهد ریزش بود. همچنین بورس‌های جهانی به دلیل تعرفه‌های صادراتی که ترامپ برای ۱۳۵ کشور وضع کرده بود، کاهش یافتند. این تعرفه‌ها تا ۹۷ درصد نیز می‌رسید و تأثیراتی بر قیمت طلا و بازارهای بورس جهانی و ایران گذاشت.

اما روز سه‌شنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران و ایالات متحده در عمان، بورس ایران وارد روند صعودی شد. بازار سهام در ایران از دوم آبان ۱۴۰۳ به روند صعودی ادامه داد و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد، اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد با نوسانات کاهشی مواجه شد. این بازار در هفته‌های پایانی سال گذشته بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چندین بار کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد.

کارشناسان بر این باورند که متغیرهای سیاسی تأثیر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است. امیدواری به کاهش تنش‌های سیاسی ناشی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط و احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند بهبوداتی در بازار سهام ایجاد کند. این موارد می‌تواند با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد فضای امن‌تر برای فعالیت‌های اقتصادی، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار سازد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند بازار سرمایه از نظر بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و نوسان‌گیری مانع رشد مطلوب بازار شده است. با این حال، بورس تا پیش از ریزش‌های اخیر رکوردهای جدیدی را ثبت کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر