آلت کوین ها نسبت به بیت کوین، بیش از پیش ارزان شده اند

به گزارش بورس نیوز، ارزش بازار رمزارزها طی یک ماه اخیر، تغییری نکرده است؛ به طوری که ۲۸۰ میلیارد دلار پول با تاثیر از اخبار منفی اقتصاد کلان از بازار خارج و با آرامتر شدن اوضاع، دوباره به بازار تزریق شد. شاخص ترس و طمع در ماه گذشته در محدوده ۳۰ قرار داشت که اکنون به ۳۸ واحد رسیده است و این رشد نشان دهنده مثبت شدن سنتیمنت کلیت بازار میباشد و فشار فروش تا حدی کاهش یافته است. البته باید خاطر نشان کرد که این شاخص در هفته گذشته به ۲۴ واحد رسیده و حمام خون در بازار به راه افتاده بود که منجر به افت قابل توجه قیمتها شد، اما با تغییر اندک سیاستهای ترمپ، انتشار اخبار مثبت درون بازاری و رسیدن قیمت اکثر پروژهها به کف تاریخی، قیمتها به دنبال افزایش سفارشات خرید به سطح یک ماه قبل بازگشتند.
در این یک ماه، مارکت کپ بیت کوین ۴۵ میلیارد دلار افزایش یافت و به ۱ تریلیون و ۶۹۰ میلیارد دلار رسیده است و از طرف دیگر، ارزش بازار اتریوم نیز، حدودا ۳۳ میلیارد دلار کاهش یافته که با یک مقایسه ساده متوجه میشویم افزایش مارکت btc و کاهش مارکت eth تعادل را برقرار کرده است. خروج پول روزانه از صندوقهای etf بیت کوین هم از ۳۵۰ میلیون دلار به ۵۰۰ هزار دلار رسیده است و چنین برداشت میشود که اگر رشد بسیار اندک بیت کوین نبود، آلت کوینها با ریزشی که داشتند کل شاخصها را منفی میکردند. آلت کوینهای کوچک هم به دنبال ریزش اتریوم، حدودا ۱۲ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست دادند و به حمایتهای پایینتر رسیدند.
دامیننس تتر از ۳۰ روز گذشته تا به امروز، با رشد تقریبا ۰.۱ درصدی به ۵.۵ درصد رسیده است و نسبت به ۲۰ روز گذشته ۷.۳ درصد افزایش یافته است که توقف صعود دلار و متعادل شدن رمزارزها را نشان میدهد. شاخص تسلط بیت کوین به دلیل کاهش ارزش بازار آلت کوینها و افزایش اندک قیمت، حدودا ۳.۳ درصد افزایش یافته و به ۶۳.۸ درصد رسیده است که در بالاترین میزان خود در چهار سال اخیر قرار دارد! دامیننس اتریوم در همین مدت ۱.۱ درصد افت کرده است و به محدوده ۷.۴ درصد رسیده (پایینترین سطح در ۵ سال اخیر) که به نمایندگی از کل آلت کوین ها، ارزان شدن نسبت به بیت کوین را نشان میدهد.
طی ۳۰ روز اخیر، قیمت بیت کوین ۲.۷+ درصد، اتریوم ۱۳.۸- درصد، ریپل ۶.۴- درصد، بایننس کوین ۳- درصد، سولانا ۲.۸+ درصد، ترون ۱۶.۷+ درصد، دوج کوین ۷.۳- درصد و کاردانو ۱۱- درصد بازدهی داشته است. همانطور که متوجه شدید، در میان ۱۰ ارز برتر بازار، ترون و سولانا بیشترین بازدهی ماهانه را به ثبت رساندند و متعادل معامله شدند. در مقابل، اتریوم، کاردانو و دوج کوین به ترتیب، بیشترین افت قیمت را تجربه کردند که در صورت رسیدن به حمایتهای معتبر میتواند در واچ لیست تحلیل و سرمایه گذاری قرار بگیرد. با توجه به افزایش ۱.۱ میلیارد دلاری ارزش بازار استیبل کوین usdt به نظر میرسد اوضاع اقتصادی و روند سرمایه گذاری در بازه کوتاه به نفع رمزارزها نبوده است.
چون در این یک ماه روند خاصی را شاهد نبودیم، حجم زیادی از معاملات لانگ و شورت به ارزش ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار لیکویید شده است که تقریبا وزن متعادلی دارد. در این مدت، بازارهای دیگر نوسانات بیشتری نسبت به رمزارزها تجربه کردند؛ به طوری که ۷+ درصد، طلای ۱۸ عیار ۸.۸- درصد، تمام سکه ۵.۶- درصد و شاخص کل بورس ۷+ درصد بازدهی ماهانه را به ثبت رساندند. در حالت کلی، بازار کریپتو برخلاف سایر بازارها نوسانی نداشت و هر ریزشی که کرده بود را مجددا پس گرفت و کاملا متعادل شده است که با تجزیه و تحلیل پروژه ها، بازارها و اقتصاد کلان میتوان موقعیتها را بررسی نمود.
در این یک ماه، توکن فارت کوین ۱۶۰+ درصد، اونیکس کوین ۵۴+ درصد، کرو دائو ۴۲+ درصد، فرم ۳۳+ درصد و رادیوم ۲۹+ درصد بازده ماهانه را به ثبت رساندند که تاپ گینر بازار محسوب میشوند. فارت کوین به عنوان یک پروژه غیرمتمرکز، بستر آزمایشی برای کاوش در مرزهای AI ارائه می دهد؛ اونیکس کوین به کاربران این امکان را میدهد تا بدون نیاز به پرداختهای ماهانه یا تاریخ انقضا، به خطوط اعتباری دسترسی پیدا کرده و از آنها وام بگیرند و در نهایت، کرو دائو توکن بومی یکی از پلتفرمهای بزرگ وام دهی میباشد که ۲۱ شبکه بلاکچین را ساپورت میکند. در مقابل، ارز دیجیتال مانترا با نماد OM به میزان ۸۸- درصد، پای نتورک ۵۳- درصد، موومنت ۳۸- درصد والروس ۳۲- درصد و آفیشال ترامپ ۳۲- درصد سقوط قیمت را تجربه کردند.
هادی بهرامی_ پژوهشگر بازار