بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۵

پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد

پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد
معوقات متناسب سازی و مبالغ کمک به حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی در روزهای ۲۴ و ۲۵ فروردین پرداخت شد.
کد خبر : ۲۹۳۴۴۰
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، متناسب‌سازی حقوق و مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی طبق جزء (۲) بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت مصوب مجلس شورای اسلامی، باید از سال ۱۴۰۳ آغاز شده و در سال‌های جاری و ۱۴۰۵ ادامه یابد. هدف این است که در پایان سال سوم، ۹۰ درصد از افت ضریب مستمری نسبت به حداقل دستمزد زمان برقراری مستمری جبران شود.

طبق قانون، حداقل‌بگیران (کسانی که مستمری آنان به دلیل مدت سابقه و دستمزد مبنای کسر حق بیمه کمتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار بوده و مطابق ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی تا آن سطح ترمیم شده است) شامل متناسب‌سازی نمی‌شوند. با این حال، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به همراه همکاری سران قوا و اخذ مجوزهای لازم، مبلغ ۷۱۶ هزار تومان به عنوان «کمک به حفظ قدرت خرید ۱۴۰۳» برای این گروه در نظر گرفته است.

این مبلغ برای کسانی که مستمری‌شان بر اساس قانون کمتر از حداقل است، با توجه به سنوات پرداخت حق بیمه محاسبه می‌شود. همچنین، افرادی که مبلغ متناسب‌سازی قانونی آن‌ها در سال ۱۴۰۳ کمتر از ۷۱۶ هزار تومان است، مابه‌التفاوت تا این مبلغ تحت عنوان «کمک به حفظ قدرت خرید ۱۴۰۳» پرداخت خواهد شد.

سازمان تامین اجتماعی به این نکته اشاره کرده که متناسب‌سازی در هیچ‌کدام از صندوق‌های بازنشستگی به معنای پرداخت مبلغ ثابت به تمامی مستمری‌بگیران نیست و بر اساس اصول محاسبات بیمه و با لحاظ مستمری هر فرد انجام می‌شود. محاسبه مبلغ معوقات هفت‌ماهه متناسب‌سازی به این صورت است که مبلغ متناسب‌سازی و کمک به حفظ قدرت خرید مندرج در فیش حقوقی اسفند ماه گذشته جمع شده و در عدد ۷ ضرب می‌شود و سپس سه میلیون تومان علی‌الحساب پرداخت شده در خرداد ۱۴۰۳ از آن کسر می‌گردد.

در اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی سه مثال برای آگاهی‌بخشی به ذینفعان ذکر شده است. همچنین در مورد افرادی که مبلغ معوقه قانونی آن‌ها کمتر از سه میلیون تومان بوده، در این مرحله، مبلغی از حقوق آن‌ها کسر نخواهد شد.

شایان ذکر است که در خرداد سال گذشته، علی‌رغم عدم اجرای کامل متناسب‌سازی، مبلغ سه میلیون تومان به صورت علی‌الحساب به تمامی بازنشستگان و مستمری‌بگیران پرداخت شده بود. با آغاز دولت جدید و پیگیری‌های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از آبان سال ۱۴۰۳ احکام متناسب‌سازی صادر و به همراه مستمری ماه واریز شد.

سازمان تامین اجتماعی تأکید کرده که تنها مرجع رسمی اطلاع‌رسانی اخبار و موضوعات مربوط به این سازمان، اداره کل روابط عمومی بوده و به همه مخاطبین توصیه می‌شود که از طریق وب‌سایت Tamin.ir و یا کانال‌ها و صفحات رسمی سازمان که با نشانی مشترک Tamin_Media در دسترس هستند، پیگیر اخبار باشند.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر