پرسش شما از وزیر اقتصاد چیست؟
همچنین در این روز گسترش نفت و گاز پارسیان با 20 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل معدنی و صنعتی گل گهر با 20 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 4 واحد افزایش به رقم 805 واحد رسید.
در این شرایط امروز پتروشیمی جم با 2 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل توکاریل با 0.17 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.
گفتني است ارزش كل معاملات در بازار بورس به رقم 1072 میلیارد ریال و ارزش کل معاملات در بازار فرابورس به رقم 1302 میلیارد ریال رسید.
براساس گزارش بورس نیوز، شاخص بورس امروز هم روندی نزولی به خود گرفت که این اتفاق بیشتر تحت تأثیر سهام شرکت های فعال در گروه پتروشیمی، معدنی و فلزی بود اما در مجموع پویایی و تکاپو در بازار بیشتر از روزهای گذشته می باشد، همانگونه که قبلاً هم به آن اشاره کردیم نباید در بازار فعلی شاخص بورس و میزان تغییرات آن را مبنای وضعیت کلی بازار قرار دهیم چراکه بورس 93 نسبت به سال گذشته روندی بسیار متفاوت تر و به عبارتی دیگر تحلیلی تر به خود گرفته است و معمولاً در چنین بازاری بازدهی مورد انتظار اغلب در میان مدت به دست می آید تا کوتاه مدت از همین رو سرمایه گذاری های فعلی علاوه بر تحلیل باید چاشنی صبر را نیز به همراه داشته باشد.
شاید مزیت قابل توجه بازار فعلی نسبت به گذشته آن باشد که در گذشته این سهام شرکت ها بودند که برای بازار تعیین تکلیف می کردند اما در شرایط فعلی این سرمایه گذاران هستند که برای سهام شرکت ها تکلیف تعیین می کنند. این موضوع به زبان بازاری یعنی اینکه در بازار فعلی کسی جا نخواهد ماند و سهام شرکت ها تا جاییکه عقل و منطق حکم می کند حرکت خواهند کرد در صورتیکه طی سال گذشته سهام شرکت ها حرکت خود را که بعضاً منطقی هم پشت آن نبود آغاز می کردند و در این بین کمتر سهامداری یافت می شد که توانسته باشد بیشترین میزان از بازدهی چند ده و یا چند صد درصدی سهام یک شرکت را کسب کرده باشد.
براساس این گزارش در حال حاضر روند متعادل و قابل قبولی در بورس حکم فرما است البته قابل قبول از این جهت که صف فروش یا افت قیمت محسوسی را شاهد نیستیم هرچند که به بالا رفتن ها هم نمی توان خیلی دل بست.
فعلاً دو گروه کانی های غیرفلزی و کاشی سرامیکی ها پیشتاز گروه های بورسی در سیر صعودی می باشند برخی پیگیری های انجام گرفته در شرکت های این دو گروه حاکی از شرایط مناسب سودآوری آنها در آینده و نیز احتمال اعلام تعدیل سود در گزارش های ارسالی می باشد همچنین برخی از این شرکت ها نیز به جهت تأمین نیاز نقدینگی به دنبال فروش دارایی های مازاد خود هستند که این موضوع نیز می تواند روند صعودی آنها را منطقی تر نماید.
در پایان آنچه که به نظر می رسد آن است که دوران رکود و نزول در بورس به آخر راه خود رسیده و در شرایط فعلی تنها یک خبر یا یک اتفاق می تواند روند صعودی را بر بازار حاکم نماید اما جای شکر بسیار دارد که اگر صعودی در کار نیست حداقل روند نزولی با اهمیتی هم نخواهیم داشت. لپ کلام اینکه کمی دیگر صبر کنید، ماهی به دمش رسیده است. راستی روز شنبه هفته آینده "ثدور" از جمله شرکت های ساختمانی برای اولین بار در بازار سرمایه عرضه خواهد شد.
همچنین فردا قرار است که خبرنگاران اقتصادی نشستی را با وزیر اقتصاد داشته باشند لذا اگر سوالی از وزیر دارید می توانید به صورت کامنت برای ما ارسال نمایید تا در صورت امکان پاسخ آنرا از دکتر طیب نیا پیگیری کنیم.
از اقای وزیر بپرسید شما که دم از حمایتت بورس می زدید چرا حمایت نمی کنید
شما که مخالف رشد تورم هستید چرا از بازار پول حمایت نمی کنید
شما که مخالف گرزانی هستید چرا بسته مسکن راه انداختید که با رشد مسکن باز هم دچار تورم خواهیم شد
اگه امکان داره این سئوال از طرف من از آقای وزیر بپرسید ..
به فکر من کارگری که تازه بیکار شده بودم و دار ندار خود را به بازار بورس اوردم و در حال حاضر و با گذشت 6 ماه سرمایه ام نصف شده است هم بودید؟؟؟
واقعا افتخار داره که سازمان خصوصی سازی سهم های خودش رو به من به دو برابر قیمت انداخته؟؟؟
با تشکر
لطفا از وزیر اقتصاد سوال کنید پس زمان خرید واقعی و حمایت واقعی از بازار بورس چه زمانی فردا می رسد پس چرا حمایت نمی کنید و سرمایه مردم 8 ماهه که 40 درصد افت داشته و زیان شناسایی می کنند
لطفا از وزیر بپرسیدکه بورس در بسته جدیداقتصادی دولت دقیقا چه جایگاهی خواهدداشت و آیا به افت شاخص دراین مدت توجه داشتند وعلل آنرا در خودمجموعه دولت بررسی کردند؟
لطفا از وزير محترم بپرسيد شما كه ميخواهيد تورم رو كنترل كتيد كه يكي از راه هاش كاهش نقدينگي هستش ايا اين درسته كه از طريق ركود و نزول در بازار سرمايه و از بين بردن سرمايه يك سري جوون نقدينگي زو كاهش بدين؟!
ايا بهتر نيست كه برنامه اي بينديشيد كه بجاي ركود در بورس ، مردم رو تشويق كنيد كه سرمايه هاي خودشون رو به بازار سرمايه بيارن و چرخه اقتصادي كشور از طريق بازار سرمايه تامين نقدينگي بشه
از وزیر اقتصاد بپرسید ایا این راست میگن که تا زمانیکه قیمت سهام در بورس به ارزش ذاتی و بالاتر نرسد هیچ صنعت و کارخانه جدیدی در کشور ایجاد نمیشود و در نتیجه اشتغال هم خبری نیست؟؟
وقتی قیمت سهام در بورس اینقدر ارزانه یعنی صنعت و تولید حمایت نمیشود
آقای نویسنده !
میدونی چرا این حرف بی حساب را میزنی ، چون ظاهرا فقط سهمهای خودت را چک میکنی !
اگه سفارس یا غبشهر یا سغرب و ساراب و فخوز من را داشتی و هر روز پائین میومدی ، اینجور قصه نمیگفتی .
قیمت گذاری در هیچ صنعتی ازجمله خودرو نکنند، و اجازه دهند عرضه و تقاضا در بازار آزاد عامل کشف قیمت و رقابت باشد، در صنایع آسیب پذیر نیز با تعرفه های وارداتی معقول و حداقلی حمایتهای لازم اعمال گردد. همان کاری که در صنعت فولاد سالها انجام شده بود و پیوسته تعرفه ها کاهشی بود و اکنون به صفر نزدیک شده.
در شرایط فعلی نیز اگر نرخ سود بانکی هم آزاد و رقابتی شود بیش ازاین افزایش نخواهد یافت.
اجازه دهید بنگاه های اقتصادی در شرایط رقابتی کار کنند نه فرمایشی.
سرمایه عاقل است و راه درست را می یابد.
مسیل درست باشد، آب باران راهش را می یابد و سیل به راه نمی افتد.
وظیفه دولت فراهم آوردن زیرساخت هاست، نه قیمت گذاری و تعیین نرخ.
نمیشود وسط ماند و دست و پا زد. یا بورس دارید و اقتصاد آزاد، یا اینکه بروید به دنبال اقتصاد سوسیالیستی.
یک بام و دو هوا ممکن است.
هردو سیستم عملی است.
اما کاپیسوسیالیسم ممکن نیست.
لطفا از وزیر محترم سوال بفرمایید آیاسیاستهای ضد ونقیض وپراکنده که هر از چند گاهی هر کسی از دولتمردان دررسانه ها سخن پراکنی می کنند از عوامل بی ثباتی اقتصادی از جمله در بازار سرمایه نیستند با تشکر
از اقای وزیر بپرسید مسابقه افزایش قیمت شبیه شرکتهای هرمی(پونزی) املاک تا کجا ادامه خواهد داشت ؟!و چه زمانی بانکها را از شرکت در این مسابقه مخرب اقتصاد و عامل اصلی رکود تورمی بازخواهد داشت ؟!