وضعیت فعلی نشان از شرایط بد اقتصادی دارد
دبیر کانون نهادهای سرمایه گذاری با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: اغلب سرمایه گذاران به دلیل چشم انداز مثبت پیش روی نتیجه مذاکرات هسته ای ایران، انتظار اعمال آثار مثبت ناشی از بهبود وضعیت سیاسی طی بازه کوتاه مدت داشتند، حال آنکه تحقق امیدها برای گشایش روابط بین المللی کشور نیازمند گذر زمان است و طی بازه بلندمدت محقق می شود.
علاوه بر این، معامله گران به دنبال ایجاد تغییراتی اساسی همچون کاهش نرخ بهره بانکی و تأثیر فوری و دفعتی آن بر کلیت بازار سهام بودند. این در حالی است که برگزاری نشست های مختلف فعالان اقتصادی و سهامداران حقوقی نیز نتوانست چندان در بهبود اوضاع فعلی مؤثر واقع شود.
بهروز خدارحمی افزود: وضعیت کنونی بازار سرمایه انعکاس دهنده شرایط نامناسب اقتصادی کشور است، برهمین اساس در شرایطی که دولت و مقامات مسئول، بر وجود رکود عمیق در اقتصاد کشور معتقد هستند، نمی توان انتظار ایجاد رونق در یکی از ارکان اقتصادی یعنی بازار سرمایه داشت و وقوع آن تنها در صورت وجود چشم انداز روشن پیرامون بهبود شرایط اقتصادی امکان پذیر است، همچنان که در برخی کشورهای خارجی شاهد رونق بازار سرمایه کشور برخلاف اوضاع نامناسب اقتصادی آنها هستیم.
وی به اقدامات دولت جهت خروج از رکود اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: در صورتی که برنامه های دولت برای برون رفت از وضعیت فعلی اقتصادی که تاکنون در قالب بسته خروج غیر تورمی از رکود مطرح شده با اقدامات اجرایی دولت به نتایج مثبتی منجر شود، می توان چشم انداز مثبتی را پیرامون وضعیت آتی اقتصادی کشور متصور بود و در پی آن به طور قطع با ایجاد رونق در صنایع مختلف، بازار سرمایه نیز جان تازه ای خواهد گرفت.
این مقام مسئول افزود: اگرچه تاکنون نشانه هایی از رونق وضعیت اقتصادی و بازار سهام مشاهده نمی شود، اما با بررسی روند بازار سرمایه طی روزهای اخیر و مقایسه آن با شرایط چهار ماه گذشته در می یابیم که حجم و ارزش معاملات در این بازار رفته رفته رو به فزونی است و به مرور از نگرانی های موجود کاسته می شود.
دبیر کانون نهادهای سرمایه گذاری به وضعیت بازارهای موازی با بورس نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به سکون وضعیت کلی اقتصاد کشور می توان گفت که سایر بازارهای موازی با بورس همچون مسکن، طلا و ... نیز تحت تأثیر این امر قرار گرفته اند و اوضاع بازارهای مذکور نیز چندان مناسب ارزیابی نمی شود.
خدارحمی در خصوص نحوه سرمایه گذاری در بورس نیز گفت: سهامداران در بورس شامل تحلیلگران و معامله گران حرفه ای و نیز سهامداران حقیقی و ناآگاه به قوانین و شرایط سرمایه گذاری هستند، به گونه ای که گروه اول همواره به دنبال انجام تحلیل های بنیادی و تکنیکال در خصوص وضعیت سودآوری شرکت های مختلف و به روز کردن آنها هستند و از توانایی شناسایی بهترین گزینه های سرمایه گذاری در شرایط فعلی بورس برخوردارند، حال آنکه دسته دوم شامل سهامدارانی است که از آگاهی کافی در حوزه بازار سرمایه دارا نیستند و به همین دلیل به آنها توصیه می شود از سرمایه گذاری فعال در بازار سهام خودداری کنند و از طریق نهادهای مختلف همچون صندوق های سرمایه گذاری مشترک اقدام کنند.
بنده 8 ماه پیش جهت تست ، مبلغی از سرمایه ام را به یکی از همین صندوقهای ای تی اف دادم ، الان بعد از 8 ماه 9 درصد ضرر حاصلشه.
چرا از این صندوقها تعریف میکنید ؟
ایمان درست میگه
اون کدوم صندوق بوده که فقط 10 % ضرر کردی