رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ستودن استعدادهای درخشان جوانان ایرانی، به برنامه های دانشگاه ها و دولت های پیشرفته جهان برای جذب نخبگان علمی و دانشجویان زبده ایرانی اشاره کرد و گفت: هیچ عقل سلیمی نمی تواند مخالف مهاجرت های علمی جوانان باشد بلکه باید زمینه های سفرها و برگشت آنها به کشور را فراهم کرد تا آینده ایران را بر محور دانش ترسیم شود.
مسوولین امور دانشجویی، بورس ها و مدارس خارج از کشور وزارت امور خارجه، کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حیدر آباد هند و جمعی از دانشجویان ایران در دانشگاه های شبه قاره هند صبح امروز(سه شنبه) با آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی دیدار کردند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام به سابقه علمی، فرهنگی و تمدنی ایرانیان و گستردگی کار دانشگاه جندی شاپور برای تقویت علوم و پناه دادن به علمای دیگر ملت ها در تاریخ اشاره کرد و گفت: جوانان دانشجو، سفیران علمی و فرهنگی مردم ایران در کشورهای مختلف جهان هستند و موفقیت آنان باعث افتخار ایرانیان است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان ویژگی های فرهنگی هندوستان و یادآوری سفر آقای دکتر روحانی به نمایندگی از دولت سازندگی جهت بررسی شرایط همکاری های دانش و تکنولوژی فضایی، علمی و دانشگاهی ایران و هند، افزود: مبادلات دانشجو همیشه برای جمهوری اسلامی اولویت داشت و هند یکی از کشورها بود و هنوز هم می تواند باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، حرکت جهانی به سوی علم را جزو بدیهیات افکار اسلامی خواند و گفت: 1400 سال پیش در جزیره العرب بی سواد، دینی آمد که دانش و قلم سرلوحه دستورات آن به انسان ها بود.
هاشمی رفسنجانی،5 آیه اول سوره علق را تابلوی افتخار و «براعت استهلال » اسلام در نگاه به دانش دانست و اظهارکرد: نزول این آیه در آغاز بعثت که مردم گرفتار عصر جاهلیت بودند، شاخصی برای معجزه علمی قرآن است.
وی با تشریح نگاه پیامبر اسلام(ص) و ائمه معصوم (ع) و یادآوری جلسات و مناظرات علمی امام علی(ع) با بزرگان علمی مشرکین که گاهی ادب و نزاکت را رعایت نمی کردند، آیات قرآن را محور برنامه های اسلامی خواند که می فرماید حرف های دیگران را بشنوید و بهترین ها را انتخاب کنید.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری دوران ترجمه و تحقیق در دانشگاه جندی شاپور که منتج به خلق تمدن بزرگ اسلامی شد، گفت: توجه به دانش و دستاوردهای علمی، سوغات جنگ های صلیبی برای اروپاییانی بود که در چاه جهالت قرون وسطی غرق بودند.
هاشمی رفسنجانی، تعصب های جاهلانه را بلای همیشگی در مسیر حرکت های علمی دانست و افزود: نباید بگذاریم گروه های تندروی داخلی و منطقه ای ، چهره انقلاب اسلامی و اسلام را در دنیا خشن جلوه دهند که امیدواریم غلبه تفکرات آزادمنشانه و طرفدار تعاملات جهانی ادامه داشته باشد.
وی مکتب اهل بیت(ع) را سند افتخار ایرانیان برای معرفی به جهانیان خواند و گفت: باید جوانان شیعه ایرانی با اتخاذ شیوه های منطقی در دریای یک میلیارد و 700 میلیونی مسلمانان بدرخشند.
در آغاز این دیدار حجت الاسلام والمسلمین اشرفی اصفهانی گزارشی از سفر خویش برای شرکت در مراسم سالگرد حضرت امام (ره) در چند شهر هند و سرکنسول جمهوری اسلامی در حیدرآباد، گزارشی از دانشجویان ایرانی در شبه قاره هند ارایه کردند.
همچنین احمد اسدی، نماینده گروهی از دانشجویان ایرانی در شبه قاره هند، اسماعیل شاهسوند، دانشجوی دکترای حقوق تجارت بین الملل دانشگاه پنجاب و مهدی اصل زعیم، دانشجوی دکترای جامعه شناسی دانشگاه عثمانیه، به بیان دیدگاه های خویش در خصوص جایگاه علمی ایران اسلامی در تاریخ و مشکلات دانشجویان شبه قاره هند پرداختند.
منبع:ایرنا
برچسب ها :
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.