بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰
کد خبر : ۱۳۰۸۰۹
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه دولت بصورت جدی به حوزه گردشگری وارد شده، گفت: برای توسعه گردشگری بویژه حوزه خارجی در زمینه زیرساختها با مشکل مواجه هستیم چنانچه بیش از 90 درصد هتل های کشور زیر سه ستاره است.

به گزارش مهر، مسعود سلطانی فر شامگاه چهارشنبه در نشست با فعالان تشکل های صنفی حوزه گردشگری و صنایع دستی سرعین افزود: از مجموع هزار و 360 هتل موجود در کشور تنها 130 هتل چهار و یا پنج ستاره است و مابقی زیر سه ستاره هستند.

وی با بیان اینکه این امر با توسعه گردشگری خارجی منافات دارد، ادامه داد: البته دولت به نقش اقتصاد گردشگری اعتقاد دارد و در این راستا دولت یازدهم طی یک سال گذشته در ایجاد ایجاد امکانات زیربنایی بویژه ایجاد هتل های چهار و پنج ستاره خیز بزرگی برداشته است.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: برای این منظور به سراغ صندوق توسعه ملی رفتیم و قرار شد از محل تسهیلات صندوق با بهره بانکی 16 درصدی ریالی و شش درصدی ارزی به سرمایه گذاران بخش خصوصی در این زمینه تسهیلات مناسبی پرداخت شود.

معرفی 600 میلیارد پروژه گردشگری به بانکها

وی معرفی 600 میلیارد تومان پروژه به بانک ها را در این خصوص مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: تحقق این میزان اعتبار می تواند تحول بسیار چشمگیری را در زمینه توسعه زیربنایی حوزه گردشگری رقم بزند.

سلطانی فر با اشاره به نقش گردشگری در اقتصاد آینده کشور تاکید کرد که باید به این بخش بصورت جدی نگاه شود و فعالان این عرصه بدانند که بخش گردشگری در آینده نزدیک و با شرایطی که دولت در پیش گرفته رونق بسیار زیادی خواهد داشت.

وی به تلاش دولت برای ارائه تسهیلات کم بهره به سرمایه گذاران بخش خصوصی، اعمال معافیت برای فعالان و نیز خروج از تصدی گری به عنوان برنامه های مهم در زمینه توسعه گردشگری اشاره کرد و متذکر شد: اعتقاد داریم که دولت نباید در زمینه گردشگری رقیب بخش خصوصی شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به تعبیر صنعت گردشگری به عنوان صنعت سبز و بدون آلاینده در دنیا یادآور شد: این صنعت بسرعت در حال رشد و توسعه است، چراکه امروز مردم برای تفریح و سرگرمی از سبد هزینه های خود رقم قابل توجهی را به آن اختصاص داده اند.

وی گردش مالی حوزه گردشگری دنیا را سالانه بالغ بر شش هزار و 500 میلیارد دلار برشمرد و عنوان کرد: این رقم فقط در زمینه گردشگری خارجی گردشگران کشورها ثبت شده و گردشگری داخلی کشورها را شامل نمی شود، می بینیم که رقم قابل توجهی است و می طلبد که در این عرصه سرمایه گذاری شود.

راه اندازی سیستم حساب های اقماری از سال آینده

سلطانی فر سهم کشورمان را از این رقم زیاد ندانست و با اشاره به تاثیرات تحریم ها در حوزه گردشگری خارجی افزود: با وجود ظرفیت های بسیار غنی در مولفه های گردشگری این رقم شاید پنج تا شش میلیارد دلار بوده است.

وی بیان داشت: البته محاسبات مختلفی در این خصوص صورت می گیرد که تاکنون دقیق نبوده است، در این راستا از سال آینده با اجرای سیستم حساب های اقماری محاسبات دقیق این بخش را ارائه خواهیم داد.

در این نشست مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل نیز با اشاره ظرفیت های گردشگری این استان بویژه در زمینه طبیعی و سلامت افزود: شهرستان سرعین سالانه پذیرای هفت تا 9 میلیون گردشگری داخلی و خارجی است که نیاز است در این راستا نگاه ملی به این شهرستان اعمال شود.

یحیی نقی زاده این ظرفیت را قابل سرمایه گذاری و توسعه دانست و در عین حال با اشاره به مشکلات زیرساختی، توسعه گردشگری استان را در گرو افزایش سرمایه گذاری و توجه دانست.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر