بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۹

برداشت از حساب ضامن آدم بدحساب؛ قانونی یا غیر قانونی؟!

دردسرهای واقعی وقتی شروع می‌شود که تسهیلات‌گیرنده نسبت به پرداخت اقساط خود اقدام نمی‌کند و ضامن زمانی متوجه این موضوع می‌شود که باید به‌عنوان ضامن، اقساط معوق را پرداخت کند و یا بدون اطلاع او، از حسابش برداشت می‌شود.
کد خبر : ۱۴۳۲۵۸

ه گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، حتما تاکنون شرایطی برای شما به‌وجود آمده که بخوانید ضامن یک نفر برای گرفتن تسهیلات بانکی شوید؛ ممکن است در شرایط اعتماد، رودروایسی و کمک به دیگران باشد، اما مساله این‌جاست که همه چیز در این‌جا خاتمه پیدا نمی‌کند.

دردسرهای واقعی وقتی شروع می‌شود که تسهیلات‌گیرنده نسبت به پرداخت اقساط خود اقدام نمی‌کند و ضامن زمانی متوجه این موضوع می‌شود که باید به‌عنوان ضامن، اقساط معوق را پرداخت کند و یا بدون اطلاع او، از حسابش برداشت می‌شود.

در حال حاضر بسیاری از کسانی که ضمانت افراد را برای گرفتن تسهیلات می‌کنند، پای قراردادهای بانکی را نمی‌خوانند و نمی‌دانند در صورت معوق شدن وام‌های بانکی، از حساب آنها اقساط برداشته خواهد شد. اما بعد از مدتی با خالی شدن حساب خود، متوجه می‌شوند که به دلیل ضمانتی که داشته‌اند و عقب افتادن اقساط، بدون اطلاع از حساب آنها برداشت شده است.

محمدرضا پورابراهیمی، عضو شورای پول و اعتبار در گفت‌وگو با «افکارنیوز» در این باره می‌گوید: «از نظر قانونی اگر امکان وصول از طرف وام‌گیرنده نباشد، در قراردادهای بانکی آمده که ضامن تضمین کرده است که معوقات را بپردازد.»

وی می‌افزاید: «قوانین و مقررات این اجازه را به بانک داده است که اگر وام‌گیرنده، اقساط خود را پرداخت نکند، از حساب ضامن اقساط را برداشت کند.»

نعمت احمدی، حقوقدان و وکیل دادگستری نیز به «افکارنیوز» متذکر می‌شود: «زمانی که ضامن اوراق ضمانت را امضا می‌کند، داغ است و متوجه موضوع نیست و کاغذها را امضا می‌کند.»

وی می‌افراید: «در قراردادهای بانکی از ضامن موافقت می‌گیرند که هر گاه وام‌گیرنده اقساط خود را نپرداخت، اجازه داده شود که از حساب ضامن برداشت کنند.»

احمدی با بیان این‌که این موضوع در همه بانک‌ها تقریبا مرسوم است، تصریح می‌کند: «اگر ضامن این فرم‌ها را امضا نکند، نمی‌توانند از حساب او برداشت کنند و باید دادگاه دادخواست بدهند، اما ضامن این فرم‌ها را امضا می‌کند.»

وی خاطرنشان می‌کند: «در هنگام عقد قرارداد تذکرات لازم به وام‌گيرنده و ضامن به صورت مکتوب داده مي‌شود، اما مشکل اصلي اين‌جاست که نه وام‌گيرنده و نه ضامن قرارداد بانکي را مطالعه نمي‌کنند.»

با این حال، در حال حاضر این سوال مطرح است که چرا بانک‌ها قبل از اين‌که ضامن را از عدم پرداخت اقساط مطلع کنند، اقدام قانوني انجام مي‌دهند؟

منبع: افکار نیوز


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲
جناب آقای نعمت احمدی
حقوقدان محترم
جسارتاً فکر می کنید اگر یک نفر با دقت حقوقی بالا تمام فرم ها را مطالعه کند و به اصطلاح شما داغ هم نباشد، آیا می تواند یک واو از این فرم ها را جابجا کند یا حتی یک فرم را امضا نکند.
اساساً مگر بانکهای کشور در حوزه اختیاری به ضامن می دهند که اجازه کوچکترین مداخله داشته باشد. نتیجه آنکه با پیشنهاد شما کسی نباید ضامن دیگری شود چون به هر حال اجازه برداشت از حسابش را بانک خواهد داد. اگر همه این تفکر را داشته باشند اساساً کسی نباید به اخذ تسهیلات از بانک اقدام کند چون ضامنی پیدا نخواهد کرد. لطفا راهکاری ارائه بدهید که عملیاتی باشد
محمد مهدویان از خراسان رضوی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۴
سلام فابل توجه کسانی که فکر می کنند با ضمانت دیگران ثواب می کنند و بعد کباب می شوند. برای دوستی که ضمانتش کردم و موجب پشیمانی ام شد.

عهد کردم که دگر ضامن یاران نشوم
چک خود را گرو و راهی زندان نشوم
چون گذشته خرت از پل بسلامت ای دوست
شرط این نیست که رسوای خیابان بشوم
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۲
راه ساده ایی که بانک ها یاد گرفتند بجای فشار روی وام گیرنده به پرداخت اقساط و پیگیری قانونی جهت گرفتن اقساط از وام گیرنده، می رن سراغ ضامن که معمولا از وام گیرنده راحتر در دسترس قرار داره