بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶

دستورالعمل جدید صدور کارت ریالی برای گردشگران خارجی

دستورالعمل جدید صدور کارت ریالی برای گردشگران خارجی
بانک مرکزی «دستورالعمل نحوه صدور کارت ریالی برای گردشگران و سایر اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم» را پس از طرح و تصویب در کمیسیون مقررات و نظارت موسسات اعتباری این بانک، به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
کد خبر : ۲۹۳۱۰۱
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، بر اساس بند "پ" ماده (۲۹) قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها مصوب سال ۱۴۰۲؛ «بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است ترتیبی اتخاذ کند تا گردشگران، سرمایه‌گذاران، بازرگانان و اشخاص خارجی که وارد کشور می‌شوند، بتوانند بر اساس ارز تحویلی به شعب بانکی یا صرافی‌های مجاز داخل و یا خارج از کشور، نرخ روز توافقی، کارت بانکی ریالی مدت‌دار و قابل تمدید دریافت کنند و ارز مصرف نشده در پایان مدت کارت به آنها با نرخ روز توافقی بازگردانده شود.»

با استناد به این حکم قانونی و به منظور تحقق اهداف مذکور، بانک مرکزی اقدام به تدوین «دستورالعمل نحوه صدور کارت ریالی برای گردشگران و سایر اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم» نمود که پس از بررسی و تصویب در جلسه مورخ ۰۳/‏۰۹/‏۱۴۰۳‬ کمیسیون مقررات و نظارت مؤسسات اعتباری بانک مرکزی، به شبکه بانکی ابلاغ گردید.

این مقررات شامل احکامی است که مهم‌ترین آنها به شرح زیر می‌باشد:

بانک‌های واجد شرایط مندرج در دستورالعمل می‌توانند به درخواست اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم بالای ۱۸ سال، از طریق درگاه‌های حضوری و غیرحضوری خود، از جمله شعب، باجه‌های فرودگاهی و دستگاه‌های خودپرداز، کارت ریالی صادر کنند. به هر شخص حقیقی خارجی غیرمقیم فقط یک کارت ریالی تعلق می‌گیرد.

شارژ اولیه و مجدد کارت ریالی صرفاً از طریق خرید اسکناس یا حواله وارده ارزی توسط شخص خارجی غیرمقیم و مطابق با الزامات مندرج در دستورالعمل پیوست، از طریق درگاه‌های متعلق به بانک صادرکننده کارت ریالی یا صرافی مرتبط مجاز است.

آستانه کلیه تراکنش‌های مرتبط با کارت ریالی، از جمله خرید، کارت به کارت، دریافت وجه نقد و پرداخت قبض، مشابه با آستانه تراکنش‌های کارت‌های برداشت اشخاص حقیقی ایرانی تعیین شده است.

تسویه موجودی ریالی استفاده نشده کارت ریالی باید با فروش ارز از منابع ارزی بانک (به جز ارز حاصل از صادرات و منابع بانک مرکزی) انجام شود. همچنین نوع ارز و نحوه پرداخت آن (حواله یا اسکناس) باید بر اساس توافق بین بانک و شخص حقیقی خارجی غیرمقیم و در چارچوب الزامات مندرج در دستورالعمل پیوست مشخص گردد.

بانک‌ها ملزم به اطلاع‌رسانی سریع این موضوع به تمامی واحدهای مربوطه و نظارت بر اجرای دقیق آن هستند.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر