مدیر عامل شرکت آلومینیوم ایران گفت: امسال چندین برنامه برای افزایش تولید آلومینیوم داریم که به طور حتم با افزایش تولید، حجم عرضه آلومینیوم در بورس کالای ایران بیشتر می شود.
به گزارش بورس نیوز ،مدیر عامل شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در این خصوص اظهار داشت: با وجود اینکه شرکت ایرالکو در زمان تحریم ها با مشکل کاهش تولید مواجه شده بود، سعی بر این داشت که در زمان بحران جایگاه خود به عنوان بزرگترین تولید کننده آلومینیوم در کشور را حفظ کند، اما نوسانات بازارهای جهانی و نرخ ارز تا حدودی موجب بهم ریختگی بازار آلومینیوم شد که خوشبختانه با تدابیری که بورس کالای ایران برای نحوه قیمت گذاری این فلز در نظر گرفت، توانستیم تعادل را در بازار حفظ کنیم.
حمیدرضا بادکوبه ای افزود: نحوه قیمت گذاری آلومینیوم به این شکل است که ما طبق قوانین وضع شده فرمولی را مشخص کرده و به بورس اعلام می کنیم و بعد از اینکه فرمول ارائه شده توسط بورس کالا تایید شد ما بر طبق این روش قیمت گذاری محصولاتمان را به فروش می رسانیم.
وی ادامه داد: بورس نیز قیمت ها را بر اساس نرخ آلومینیوم در بورس لندن تعیین می کند. در حقیقت منطقی که در بورس کالا تعبیه شده این است که کالا باید با قیمت جهانی تناسب داشته باشد و ارزش آن ضرب در ارز آزاد، قیمت پایه آن را مشخص میکند. بورس هم این قیمت را با شاخصهایی که در اختیار دارد تایید یا رد میکند؛ با این تفاسیر بورس هیچگاه کالای تولیدکننده یا عرضهکننده را قیمتگذاری نکرده است.
بادکوبه ای تصریح کرد: مقررات به ما میگوید عرضهکننده قیمت های پایه خود را در اطلاعیه عرضه اعلام میکند و بورس پس از بررسی قیمت ها، آن را تایید یا رد می کند.
به گفته وی در فضای کنونی قیمت هر کیلو آلومینیوم در بورس کالا حدود 300 تا 400 تومان کاهش یافته و پیش بینی می شود این کاهش قیمت در شش ماه ابتدایی سال جاری به یک هزار تومان در هر کیلو نیز برسد.
او در ادامه تاکید کرد: بورس کالای ایران در طول چند سال اخیر با ایجاد بازاری شفاف و رقابتی کمک زیادی به صنایع کرده است که امیدواریم با حمایت های دولت از این بازار، شاهد شفافیت معاملات و رشد رقابت میان واحدهای تولیدی برای فروش محصولاتشان در بورس باشیم.
مدیر عامل شرکت ایرالکو در پاسخ به این سوال که عامل اصلی کاهش عرضه های شرکت آلومینیوم ایران در سال گذشته چه بوده است؟ پاسخ داد: به دلیل وجود محدودیت های بین المللی دست ما برای تولید کاملا بسته بود به طوری که به شدت با کاهش تولید مواجه شدیم، با این وجود ما سعی کردیم در حد امکان محصولات تولیدی را در بورس کالا عرضه کنیم، خوشبختانه در حال حاضر نیز با اتوماسیون کردن 140 تا از دیگ هایمان توانستیم به تولید 182 هزار تنی آلومینیوم دست پیدا کنیم که امید است با ادامه این افزایش تولید، شاهد عرضه بیشتر آلومینیوم در بورس کالای ایران باشیم.