سرمایه گذاری 25 میلیارد تومانی"خمحرکه"/ اجرای مرحله دوم افزایش سرمایه
شرکت صنعتی نیرو محرکه با سرمایه بیش از 89 میلیارد و 302 میلیون تومانی توانسته طی عملکرد 12 ماهه سال مالی 93 مبلغ 605 ریال سود به ازای هر سهم محقق سازد که این رقم نسبت به آخرین پیش بینی درآمد ارائه شده مبنی بر سود برآوردی 204 ریالی با رشد 197 درصدی همراه بوده است.
رشد سود آوری "خمحرکه" متأثر از افزایش تیراژ تولید
در همین ارتباط، مدیر عامل شرکت صنعتی نیرو محرکه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز با اشاره به دلایل رشد سودآوری این مجموعه عنوان کرد: "خمحرکه" تنها تأمین کننده گیر بکس خودروهای سواری تولیدی شرکت ایران خودرو است و به دلیل رشد تولید محصولات "خودرو" طی شش ماهه دوم سال گذشته، این مجموعه نیز متأثر از این امر با افزایش تولید همراه شده است. بر این اساس می توان گفت افزایش بیش از 68 درصدی تولید طی سال 93 نسبت به سال مالی 92 یکی از مهمترین دلایل رشد سودآوری "خمحرکه" به شمار می رود.
اجرای دو طرح توسعه ای سودآور طی سال 93
محمد حسن محمدزاده به اجرای طرح های توسعه ای این مجموعه طی سال مالی گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: شرکت از شهریور ماه سال 93 با سرمایه گذاری حدود 25 میلیارد تومانی، 80 درصد از طرح نصب و راه اندازی ماشین آلات دست دوم آلمانی با کیفیت بالا در خطوط تولیدی را اجرایی نمود که این امر موجب افزایش حدود 30 درصدی ظرفیت تولید گردید. به گونه ای که طی سال گذشته روزانه 2100 دستگاه گیربکس برای خودروهای سواری ایران خودرو به جز وانت بار تولید شده و این رقم برای سال جاری به تعداد 2300 دستگاه ارتقاء یافته است. همچنین هزینه های اجرای طرح مذکور از محل دریافت مطالبات "خمحرکه" از شرکت ساپکو تأمین شده است.
وی به اجرای پروژه دوم اشاره کرد و اظهار داشت: این مجموعه طی اواخر سال 93 پروژه ای جهت تولید سر سیلندر موتور خودروهای EF7 و تیوفایو تولیدی شرکت ایران خودرو به منظور پاسخ به نیاز آنها تعریف کرده که در حال انعقاد قرارداد با مجموعه مذکور هستیم و امیدواریم طی سال جاری به بهره برداری برسد.
این پروژه از طریق شرکت اشتاد ایران اجرا می شود که یکی از زیر مجموعه های قدیمی و بزرگ "خمحرکه" به شمار می رود و سود ناشی از اجرای آن در صورتهای مالی تلفیقی شرکت لحاظ می شود.
مدیر عامل شرکت صنعتی نیرو محرکه افزود: شرکت نیرو محرکه در حالی سه زیر مجموعه سود ده و با قابلیت رقابت با شرکت های هم گروه خود دارد که شرکت اشتاد ایران از وضعیت مناسب سودآوری برخوردار نیست و انتظارمی رود تا با انجام پروژه مذکور نه تنها هزینه های تحمیلی آن جبران شود بلکه به سود دهی نیز برسد. افزون بر آن، می توان محصولات تولیدی "خمحرکه" را با قیمت فروش بیشتری نسبت به قیمت تحویلی به ایران خودرو به فروش رساند.
افزایش نرخ فروش محصولات پس از بررسی و آنالیز
محمدزاده همچنین در خصوص نرخ فروش محصولات تولیدی اظهار داشت: قیمت فروش دستگاه های تولیدی پس از آنالیز و بررسی به صورت توافقی با شرکت ساپکو افزایش می یابد که معمولاً طی ماه های پایانی سال اتفاق می افتد و سال گذشته نیز نرخ فروش محصولات حداقل 10 درصد رشد یافته است. علاوه بر این، برای سال مالی جاری نیز پس از بررسی افزایش نرخی خواهیم داشت که البته این امر به هزینه های تولید بستگی دارد.
تداوم روند صعودی سودآوری طی سال جاری
وی در ارزیابی عملکرد شرکت از ابتدای امسال تاکنون گفت: مقدار تولید محصولات طی سه ماهه ابتدایی امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته با رشد 20 درصدی همراه بوده که انتظار می رود این روند افزایشی با توجه به رشد تولید ایران خودرو طی شش ماهه دوم سال تداوم یابد و آثار مثبتی بر وضعیت سودآوری شرکت اعمال کند.
اجرای مرحله دوم برنامه افزایش سرمایه
مدیرعامل شرکت صنعتی نیرو محرکه در پایان پیرامون برنامه افزایش سرمایه مجموعه اظهار داشت: اجرای برنامه افزایش سرمایه 100 درصدی در حالی در مجمع فوق العاده سال گذشته شرکت به تصویب رسید که 75 درصد آن طی همان سال انجام شده و امسال 25 درصد باقی مانده از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران به اجرا در می آید.