"فاهواز"، سهمی که 32 برابر ارزش قبلی خود معامله می شود/ بازار توافقی ، بهشت سهامداران عمده

شرکت نورد و لوله اهواز فعال در گروه فلزات اساسی در حالی طی سال 88 از بورس اخراج شد که نحوه بازگشایی نماد معاملاتی آن در دوم اسفند ماه جاری در بازار توافقی فرابورس علامت سوال های زیادی را برای فعالان بازار سرمایه و تحلیلگران ایجاد کرد و به نظر می رسد پذیرش دوباره این مجموعه با زیان انباشته قابل توجه در بازار فرابورس موجب سوء استفاده سهامداران عمده آن از ضعف نظارتی مدیران و متولیان بازار سرمایه شده است.
بر اساس گزارش بورس نیوز، شرکت نورد و لوله اهواز در نماد "فاهواز" طی تاریخ 19 خرداد ماه سال 88 با سرمایه ثبت شده 12 میلیارد تومانی و در محدوده قیمتی 55 تومان از بورس اخراج شد تا با بیرون راندن این مجموعه از بورس از متضرر شدن سهامداران از خرید سهام آن که شایستگی انجام معامله در بازار بورس را نداشت، جلوگیری شود. اگرچه این اقدام به جا طی دوره مذکور از سوی متولیان بازار سرمایه انجام شد اما بازگشایی بی سر و صدای نماد "فاهواز" پس از توقف پنج ساله در بازار پایه توافقی فرابورس بدون بهبود وضعیت عملیاتی و سودآوری آن ایرادات فراوانی را در این خصوص نمایان کرد.
چرا که نماد معاملاتی شرکت نورد و لوله اهواز در حالی در تاریخ دوم اسفند ماه جاری با سرمایه ثبت شده 376 میلیارد تومانی در بازار توافقی مورد بازگشایی قرار گرفت که این نماد علیرغم اعمال برنامه افزایش سرمایه حدود 3000 درصدی با قیمت حدود 120 تومان یعنی حدود 32 برابر قیمت قبلی خود بازگشایی شده است. به عبارت بهتر سهامداران حقیقی سهام این شرکت را که با قیمت 55 تومان در سال 88 از بورس اخراج شده بود پس از اعمال برنامه افزایش سرمایه چند هزار درصدی در محدوده قیمتی دو هزار تومان خریداری می کنند و سهامداران حقیقی بی خبر از همه جا در شرایطی در این قیمت ها اقدام به خرید سهام شرکت نورد و لوله اهواز می کنند که این مجموعه با سرمایه فعلی 376 میلیارد تومانی، زیان انباشته بیش از 402 میلیارد تومانی را در صورت های مالی خود به ثبت رسانده و افزون بر آن بر اساس عملکرد شش ماهه سال مالی جاری زیان 71 ریالی را به ازای هر سهم محقق ساخته است.
نکته دیگری که در خصوص سهام این شرکت وجود دارد، عدم اطلاع رسانی صحیح و ارسال نامه ای از سوی مدیران شرکت روی سامانه کدال در خصوص میزان برنامه افزایش سرمایه شرکت و محل اجرای آن است. به گونه ای که مشخص نیست سرمایه "فاهواز" چگونه، از چه محل و در چه زمانی از سال 88 تا امسال از 12 میلیارد تومان به 376 میلیارد تومان افزایش یافته و این موضوع علاوه بر زیان انباشته هنگفت آن یکی دیگر از ابهامات موجود پیرامون شرکت مذکور است.
در این شرایط سوال اساسی که با بررسی وضعیت صورت های مالی شرکت و قیمت سهام هنگام بازگشایی نماد معاملاتی "فاهواز" مطرح می شود، این است که اساساً لزوم بازگشایی نماد معاملاتی یک شرکت با زیان انباشته 400 میلیارد تومانی و با 32 برابر ارزش قبلی آن بدون درج اطلاعات برنامه افزایش سرمایه در بازار فرابورس چیست؟ چرا در شرایطی که بیش از 200 شرکت اخراجی در بورس که در وضعیت سودآوری و عملیاتی بهتری نسبت به "فاهواز" قرار دارند و در انتظار بازگشت به تابلوی معاملات فرابورس هستند، نماد این مجموعه با وضعیت اسف بار چه از لحاظ عملیاتی و چه از نظر شفاف سازی باید به تابلوی معاملات باز گردد؟ آیا متولیان بازار سرمایه وظیفه اصلی خود که همان صیانت و حمایت از سهامداران خرد و حقیقی است را فراموش کرده است؟
بر اساس این گزارش، هنوز فعالان بازار سرمایه حاشیه ها و مسائل سهام مجموعه هایی همچون فروشگاه های زنجیره ای دیوکس و بهشت پارس را فراموش نکرده اند و به نظر می رسد مشابه اتفاقات این چنینی در روند معاملات سهام شرکت نورد و لوله اهواز در حال رخ دادن است. چرا که در این بین تنها سهامدار عمده "فاهواز" است که از بی اطلاعی سهامداران خرد و ضعف عملکرد مدیران و ناظران بازار فرابورس سوء استفاده می کند و سهام شرکتی که شایستگی معامله در محدوده قیمتی فعلی را ندارد بی سر و صدا با قیمت های چند برابر ارزش ذاتی آن به سهامداران حقیقی می فروشد و سودهای هنگفتی را به جیب می زند و در این شرایط سهامداران حقیقی، سهام شرکتی را خریداری می کنند که صاحب اول و آخر آن خودشان هستند.
در پایان، انتظار می رود تا سازمان بورس به عنوان متولی اصلی بازار سرمایه ضمن ابطال معاملات چند روز اخیر "فاهواز" با اخراج دوباره سهام این شرکت از بازار سرمایه مانع از مقاصد شوم سهامداران حقوقی و عمده فعال در این نماد شود و با اعمال نظارت بیشتر در روند معاملات بازار توافقی که در شرایط فعلی بهشت سهامداران عمده و حقوقی شده، از متضرر شدن سهامداران خرد و حقیقی جلوگیری کند.
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir
سهم شلیا هم چند ماه پیش در این بازار عرضه شد و سهامدار عمده 83 درصد سهامش را در این بازار به 4 برابر قیمت به بازار فروخته و الان کارخانه سهامدار عمده و مدیریتی ندارد و این در حالی است که اگر شرکت پذیرفته شده در بورس بخواهد تغییر مدیریت دهد قبل از انجام آن کار بایستی نظر موافق بورس را جلب کند و خریدار جدید هم از نظر دانش فنی مورد تایید بورس قرار گیرد.
فرابورس=رانت + فساد مکانیزه شده
صدرا 14 برابر سرمایه خود زیان انباشته داردو محدوده 3000 ریال معامله می شود .
وهپکو بلدوزر سازی سابق حتی یک ... هم تولید نمی کند محدوده 900 ریال معامله می شود.و..
نورد لوله اهواز درحال کار است و کارخانه و خط تولید دایر است با رفع تحریم ها ودر کنار خلیج فارس پتانسیل بالایی برای رشد دارد....
سهم باز شده این آقایون دارن پول بلوکه شده شان را نقد می کنند و سهامشان را به مردم دیگه میندازن !!!!بعد ناراحتن چرا بورس نیوز شفاف سازی کرده
حداقل تا تیر ماه با 5 برابر رشد به رقمی حدود 300 خواهد رسید .
بماند برای یادگاری تا تیر ماه 95
خخخخخ
امیدوارم زیاد نخریده باشی
یا شایدم از قدیم داشتی انداختی به ملت شهید پرور
خخخخ