به گزارش بورس نیوز، رضا پدیدار با اشاره به تحریمهای یکجانبه آمریکا که روی صادرات نفت ایران اثر گذاشته است؛ گفت: ایران در بین اعضا اوپک همچنان جایگاه سوم را بعد از عربستان و عراق در اختیار داد و کاهش صادرات نفت خام ایران هنوز چندان نیست.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران افزود: در حال حاضر ایران کاملا به تعهداتی خود در صادرات نفت به 5 مشتری سنتی خود و 7 کشور اروپایی عمل میکند و هیچ کاهشی را در این حوزه شاهد نبوده ایم؛ البته تعدادی از کشورها مثل کره جنوبی، ژاپن، آفریقای جنوبی، تایوان و سنگاپور مقداری سفارشات خود را کاهش داده اند و این باعث شده که سقف تولید نفت کشورمان پایین بیاید؛ براساس گزارشی که در اجلاس الجزایر هم داد شد سقف تولید ما قدری از 3 میلیون و 790 هزار بشکه کاهش پیدا کرده است و به 3 میلیون 522 هزار بشکه رسیده است؛ ولی این میزان کاهش خیلی اثر گذار نیست. توجه داشته باشید که به صورت میانگین ما روزانه یک میلیون 600 تا 700 هزار بشکه نفت در پالایشگاههای داخلی مصرف میکنیم و هم اکنون با رشد مصرف هم به دلیل افزایش تقاضای بنزین و... در داخل رو به رو هستیم و در کنار این صادرات نفت هم پا برجاست و جمعبندی همه این موضوعات به این نقطه ختم میشود که ما همچنان در بین اعضا اوپک جایگاه سوم تولید نفت را بعد از عربستان و عراق در اختیار داریم.
وی در ادامه به اجلاس اخیر کمیته راهبردی و نظارتی اوپک در کشور الجزایر پرداخت و گفت: نتیجه نهایی و مصوبه این اجلاس صد در صد موفقیت و پیروزی برای کشورمان بود و ایران هم با تصمیم گرفته شده همگام و همراه است، در نهایت باوجود همه گمانه زنیها ضد کشورمان آن چه تحقق یافت و به تصویب کمیته رسید رعایت سقف تولید از سوی اعضا اوپک و سهمیه کشورها بود؛ بنابراین موج خبری که ایجاد شده بود تا کشورهای دیگر باتوجه به کاهش صادرات ایران به دلیل تحریمهای آمریکا، سهمیه ایران را در اختیار بگیرند؛ کاملا با شکست رو به رو شد و مورد تایید قرار نگرفت.
وی ادامه داد: مصوبه فریز نفتی که باردیگر برآن تایید شد، اتفاق بسیار مهمی بود که 14 عضو اوپک و 11 کشور غیر اوپکی صادرکننده نفت (که در کل حدود 50 درصد تولید و صادرات نفت جهان را برعهده دارند) با یک اجماع کامل گرفتند و در چهار دوره گذشته اجلاس اوپک هم مورد تایید قرار گرفته است؛ بنابراین تصمیمگیری بر خلاف آن میتوانست ماهیت اوپک را با خطر رو به رو کند و عملا فاتحه اوپک خوانده میشد. توجه داشته باشید که حدود 50 سال است برای اوپک سرمایهگذاری و کار شده و اصلا با عقل جور در نمیآید که ناگهان شکافهای عمیق در این سازمان مهم که ریشههای عمیقی دارد، اتفاق بیفتد. بنابراین در جمعبندی تصمیم اجلاس الجزایر باید گفت که کمیته راهبردی و نظارتی اوپک که اعضا آن در اجلاس 173 انتخاب شدند، تصمیمی کاملا عقلانی گرفتند.
پدیدار همچنین درباره طرح فریز نفتی و میزان پایندی کشورهای عضو اوپک به آن گفت: اعضا اوپک در اجلاسهای 171 تا 174 در چهار اجلاس طرح فریز نفتی را تصویب کرده و با قاطعیت اجرایی کرده و مورد تاکید قرار داده اند به صورتی که تبعیت از آن از سوی اعضا نه تنها 100 درصد بلکه در 6 ماه گذشته 152 درصد بوده است و به همین دلیل در اجلاس 174 از اعضا خواسته شد تا کمی سطح تولید را افزایش دهند و تا سقف 32 میلیون 500 هزار بشکه در روز برسانند و هنوز هم ما در مجموع تولید کشورهای عضو اوپک به این عدد نرسیده ایم و بالاترین میزان تولید اعضا به صورت میانگین 31 میلیون 870 هزار بشکه بوده است؛ البته در این بین کاهش تولید نفت از سوی ونزوئلا، لیبی، الجزیره و نیجریه به دنبال ناملایمات سیاسی و اقتصادی در کشورهایشان در کاهش تولید اوپک نقش مهمی داشته است. بنابراین باتوجه به این موضوعات کمیته راهبردی و نظارتی اوپک در نهایت باتوجه به مصوبات چهار اجلاس رسمی اوپک و بیش از 5 اجلاس غیررسمی کمیته نظارتی و راهبردی مجددا رعایت سقف تولید و سهمیه کشورها را مورد تایید قرار دادند.