بانک مرکزی اعلام کرد:
افزایش قیمت خُردهفروشی ۱۰گروه مواد خوراکی
بر اساس گزارش رسمی بانک مرکزی، کالاهای اساسی در هفته منتهی به ۱۳مهرماه، بین ۰.۴ درصد تا ۹ درصد گران شدهاند.
به گزارش بورس نیوز، بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خُردهفروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به سیزدهم مهر را اعلام کرد که مطابق با آن، قیمت ۱۰ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و یک گروه کاهش یافت. بر این اساس، در هفته منتهی به سیزدهم مهرماه نرخ لبنیات ۲.۹ درصد، تخم مرغ ۴.۳ درصد، برنج ۱.۴ درصد، حبوب ۱.۲ درصد، سبزیهای تازه ۳.۶ درصد، گوشت قرمز ۰.۱ درصد، گوشت مرغ ۸.۳ درصد، قندوشکر ۰.۱ درصد، چای ۰.۴ درصد و روغن نباتی ۶.۳ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ میوههای تازه ۱.۲ درصد کاهش یافت.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۲ درصد تا ۴.۲ درصد افزایش یافت. قیمت تخم مرغ معادل ۴.۳ درصد افزایش داشت و شانهای ۱۳۸ هزار تا ۲۴۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل ۱.۶ درصد و ۰.۳ درصد افزایش ولی قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی ۰.۱ درصد کاهش یافت. در گروه حبوب بهای تمام اقلام بین ۰.۵ درصد تا ۵.۱ درصد افزایش داشت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه یک و کیوی عرضه نمیشد. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت سیب قرمز معادل ۳.۲ درصد، سیب زرد ۷ درصد، پرتقال درجه یک ۴.۱ درصد، نارنگی ۱۲.۵ درصد، هندوانه ۳.۳ درصد و موز ۲.۳ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین یک درصد تا ۱۰.۲ درصد افزایش یافت. در گروه سبزیهای تازه قیمت خیار معادل ۱.۹ درصد، سیبزمینی ۲۸.۲ درصد، پیاز ۲۲ درصد و لوبیا سبز ۰.۵ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۷.۹ درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش، قیمت گوشت گوسفند معادل ۰.۱ درصد کاهش ولی بهای گوشت تازه گاو و گوساله یک درصد و گوشت مرغ ۸.۳ درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت قند و شکر هر یک معادل ۰.۱ درصد، چای خارجی ۰.۴ درصد، روغن نباتی جامد ۱۰.۵ درصد و روغن نباتی مایع ۴.۸ درصد افزایش داشت.
تغییرات یکساله
طبق اعلام بانک مرکزی، قیمت خُردهفروشی لبنیات در هفته منتهی به سیزدهم مهرماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۴۴ درصد، تخم مرغ ۷۹ درصد، برنج ۱۶.۸ درصد، حبوب ۱۰.۶ درصد، میوههای تازه ۶۰.۷ درصد، سبزیهای تازه ۵۵.۱ درصد، گوشت قرمز ۴۵.۵ درصد، گوشت مرغ ۳۵.۱ درصد، قند و شکر ۳۱.۹ درصد، چای ۲۳.۳ درصد و روغن نباتی ۲۹.۱ درصد رشد داشت.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۲ درصد تا ۴.۲ درصد افزایش یافت. قیمت تخم مرغ معادل ۴.۳ درصد افزایش داشت و شانهای ۱۳۸ هزار تا ۲۴۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل ۱.۶ درصد و ۰.۳ درصد افزایش ولی قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی ۰.۱ درصد کاهش یافت. در گروه حبوب بهای تمام اقلام بین ۰.۵ درصد تا ۵.۱ درصد افزایش داشت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه یک و کیوی عرضه نمیشد. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه قیمت سیب قرمز معادل ۳.۲ درصد، سیب زرد ۷ درصد، پرتقال درجه یک ۴.۱ درصد، نارنگی ۱۲.۵ درصد، هندوانه ۳.۳ درصد و موز ۲.۳ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین یک درصد تا ۱۰.۲ درصد افزایش یافت. در گروه سبزیهای تازه قیمت خیار معادل ۱.۹ درصد، سیبزمینی ۲۸.۲ درصد، پیاز ۲۲ درصد و لوبیا سبز ۰.۵ درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۷.۹ درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش، قیمت گوشت گوسفند معادل ۰.۱ درصد کاهش ولی بهای گوشت تازه گاو و گوساله یک درصد و گوشت مرغ ۸.۳ درصد افزایش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت قند و شکر هر یک معادل ۰.۱ درصد، چای خارجی ۰.۴ درصد، روغن نباتی جامد ۱۰.۵ درصد و روغن نباتی مایع ۴.۸ درصد افزایش داشت.
تغییرات یکساله
طبق اعلام بانک مرکزی، قیمت خُردهفروشی لبنیات در هفته منتهی به سیزدهم مهرماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۴۴ درصد، تخم مرغ ۷۹ درصد، برنج ۱۶.۸ درصد، حبوب ۱۰.۶ درصد، میوههای تازه ۶۰.۷ درصد، سبزیهای تازه ۵۵.۱ درصد، گوشت قرمز ۴۵.۵ درصد، گوشت مرغ ۳۵.۱ درصد، قند و شکر ۳۱.۹ درصد، چای ۲۳.۳ درصد و روغن نباتی ۲۹.۱ درصد رشد داشت.
اخبار مرتبط
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:
70 درصد هزینههای واحدهای مرغداری در زمینه تغذیه است مرکز آمار ایران
افزایش و کاهش 6درصدی تولید شیر و تخم مرغ عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:
70 درصد هزینههای واحدهای مرغداری در زمینه تغذیه است مرکز آمار ایران
افزایش و کاهش 6درصدی تولید شیر و تخم مرغ ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه