وی ادامه داد: در کنار این صنایع، سایر گروهها مانند ساختمانیها، خودرو، بانکیها هم آینده خوبی دارند.در عین حال،تاثیر الحاق بهFATFو ایجاد ارتباط مالی و بین المللی با بانکهای جهانی و اروپایی و ایجاد درآمدهای ارزی در بانکها باعث ایجاد شرایط مساعد برای این صنایع میشود.
اصغرزاده صادق در ادامه بیان داشت: یکی از مزیتهای اصلی تولید در کشور ما بخش نفت و پتروشیمی است. با وجود پیشبینیهای بانکهای جهانی مبنی بر افزایش قیمت نفت به بیش از 100 دلار به دلیل ریسک عدم حضور نفت ایران در بازار، میتوان به رونق این صنعت با توجه به افزایش قیمت امیدوار بود.
مدیرعامل کارگزاری آفتاب درخشان خاورمیانه در این خصوص گفت: درست است که تحریمهای غرب موجب توقف عرضه نفت ایران به برخی از بازارهای جهانی شده اما با وجود افزایش قیمت طلای سیاه، معاملات نفت با همین مشتریان فعلی نیز میتواند منفعتی ایجاد کند که در صورت غیبت نفت ایران در بازارهای جهانی همپوشانی داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: به نظر میرسد در روزهای گذشته آمریکا امتیازات زیادی به مشتریان نفت ایران واگذار کرده که معافیت خرید نفت از ایران، از جمله این معافیتهاست.
وی در خصوص روند فعلی بازار سهام گفت:اسم روند فعلی بازار سهام، سقوط نیست بلکه اصلاح قیمت است که فرصتی بکر را برای اصلاح پرتفوی و بهینه کردن آن برای سهامداران ایجاد کرد. امیدواریم با تمهیدات سازمان بورس و اوراق بهادار و اجرای درست بحث فرهنگسازی بازار سرمایه بتوانیم شاهد حضور سرمایهگذارانی آگاه و با دانش سرمایهگذاری در بازار باشیم.
اصغرزاده صادق در ادامه با اشاره به فعالیت بازارهای موازی بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بازار سرمایه جایی است که هر چقدر بتوانیم نقدینگی بیشتر و تازه نفس تری وارد آن کنیم رونق بیشتری را شاهد خواهیم بود. بازارهای موازی مانند بازار ارز، مسکن، خودرو نه تنها رقیب بازار سرمایه محسوب نمیشوند بلکه در مواردی باعث ضربه زدن به اقتصاد کشور شدهاند. اما بازار سرمایه با رونق نسبی هم میتواند تولید را در کشور رونق دهد و هم موجب افزایش فرصت کسب و کار و رشد بازدهی شرکتهای داخلی شود. بر این اساس، بازار سرمایه زیرساختهای اقتصادی کشور را تقویت میکند.
فرهنگسازی، مسیری برای پرورش سهامدارانی آگاه
مدیرعامل کارگزاری آفتاب درخشان خاورمیانه در خصوص بحث فرهنگسازی در بازار سرمایه عنوان کرد: فرهنگسازی در بازار سرمایه یکی از مهمترین مباحث کلیدی و پرورشی در بازار سهام است که میتوان از این طریق سهامدارانی هوشیار، فعال، آگاه و صبور داشت که از افت و خیز بازار نه تنها خشمگین نمیشوند بلکه از فرصتهای پیش آمده به بهترین نحو استفاده میکنند.
وی در این خصوص تصریح کرد: تالار مجازی یکی از حرکتهای بسیار خوب در جهت فرهنگسازی در بازار سرمایه است. افرادی که تمایل زیادی برای حضور در بازار سهام دارند میتوانند از طریق این سایت اقدام به ثبت نام کرده و برای چند ماه خود را محک بزنند. این سایت امکانی را فراهم میکند تا علاقه مندان، دانش و تجربه کافی برای حضور در بازار سرمایه را کسب کنند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: حضور مباحث بازار سرمایه در کتابهای درسی کودکان از سالهای ابتدایی تحصیل، یکی از راهکارهای کلیدی سازمان بورس و شرکت اطلاع رسانی در زمینه پرورش استعدادهای اقتصادی کودکان است. این مهم میتواند در آینده قشر تحصیلکرده آشنا به بازار سهام را تربیت کند که نه تنها با بازار سرمایه و بحث سهامداری غریبه نیستند بلکه با پیش زمینه ای صحیح میتوانند وارد بازار سرمایه شوند، استراتژیهای مناسب برای سرمایهگذاری طراحی کنند و رفتارهایی هیجانی نخواهند داشت.