پالایشگاهها در بحران/ افزایش قیمت خوراک، سودآوری را به صفر رساند

به گزارش بورس نیوز، محمد صادق عظیمی فر، معاون وزیر نفت، اخیراً اعلام کرده است که صنعت پالایشی کشور با رشد ۵ درصدی همراه بوده و تولید فرآوردهها به میزان صد هزار بشکه افزایش یافته است. او درباره هدفگذاری برای تولید ۱۲۹ میلیون لیتر بنزین و ۱۳۰ میلیون لیتر نفت گاز در روز صحبت میکند، در حالی که فعالین این حوزه نگران وضعیت بحرانی پالایشگاهها هستند و بر این باورند که ظرفیت چندانی برای افزایش تولید بنزین در کشور وجود ندارد. بهعلاوه، تصمیمگیریهای نادرست در خصوص نرخ خوراک نیز شرایط فعالیت آنها را دشوارتر ساخته است.
ناصر عاشوری، رئیس انجمن صنفی پالایشگاههای کشور، در گفتگو با بورسنیوز به وضعیت مالی پالایشگاهها اشاره کرده و گفت: متأسفانه پالایشگاه داری در ایران دیگر سودآور نیست و حتی به زیاندهی منجر میشود. پالایشگاهها با ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، توانایی سرمایهگذاری را از دست دادهاند و این موضوع به ضرر اقتصاد ملی خواهد بود.
او افزود: پالایشگاهها نقش مهمی در اقتصاد کشور و تأمین نیازهای زیرساختی جامعه دارند. در صورتی که این واحدها نتوانند به سوددهی برسند، تأثیر منفی این وضعیت بر رشد اقتصادی کشور و افزایش ناترازیها نمایان خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که چه مقدار از طلب پالایشگاهها از سوی دولت در سال ۱۴۰۳ تسویه شده است، گفت: با افزایش قیمت خوراک، دیگر تقریباً طلبی از دولت برای ما باقی نمانده است.
رئیس انجمن صنفی پالایشگاههای کشور همچنین ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاهها را بین ۱۰۷ تا ۱۰۹ میلیون لیتر در روز اعلام کرده و گفت: کسری قابل توجهی که بین تولید و مصرف بنزین در کشور وجود دارد، نمیتواند صرفاً از طریق تولید جبران شود. زیرا ظرفیت چندانی برای افزایش تولید وجود ندارد و دولت باید به دنبال راهکار دیگری برای رفع این کمبود باشد.
او همچنین در مورد اینکه چه مقدار از بنزین مصرفی در کشور به پتروشیمیها مربوط میشود، گفت: اطلاعات دقیق در این زمینه در اختیار شرکت پخش است و من از آن آگاهی ندارم. همچنین او اشاره کرد که اورهال پالایشگاهها به تدریج و طبق زمانبندی در حال انجام است.
عاشوری در پاسخ به انتقادات درباره نحوه برگزاری نمایشگاه نفت امسال، اعلام کرد که جانمایی غرفهها هنوز نهایی نشده و جلسهای برای بررسی این موضوع با مسئولان مربوطه برگزار خواهد شد تا هرگونه مشکل موجود حل و فصل شود. او همچنین در پاسخ به انتقادات درباره اختصاص بزرگترین غرفهها به چهار شرکت اصلی زیرمجموعه وزارت نفت گفت: این شرکتها نیز همانند بخش خصوصی هزینه اجاره غرفه را پرداخت میکنند.
گفتنی است که اطلاعات منتشرشده از سوی بورسنیوز نشان میدهد که شرکت ملی نفت ۲۳۵ متر، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ۲۲۳ متر، شرکت گاز ۲۱۳ متر و شرکت ملی پالایش و پخش نیز ۲۱۷ متر از فضای نمایشگاهی را به خود اختصاص دادهاند که این موضوع با انتقادات بسیاری از فعالان صنعت نفت و گاز مواجه شده است.
انتهای پیام/