به گزارش بورسنیوز، نخستین همایش مالی ایران با محوریت تامین مالی با حضور مدیران و فعالان حوزه بازار سرمایه در حال برگزاری است.
محورهای همایش
- تامین مالی از طریق مشارکت عمومی و خصوصی
- راهکارهای تامین مالیاز بازارهای مالی بین المللی
- جایگاه و نقش رتبه بندی در بازار مالی
- بررسی فرصتهای تامین مالی دولت در بازارهای مالی
- بررسی فرصتهای اعمال سیاستهای پولی دولت از بازارهای مالی
- جایگاه تامینمالی جمعی در بازار
- فناوری زنجیره بلوک و رمزارزها در بازار مالی
- راهکارهای کاهش هزینههای معاملات در بازار مالی
- ارتقاء کارکردهای بازارثانویه در هدایت نقدینگی به سمت بازارهای اولیه و تولید کاربرد ابزارهای مشتقه در تامین مالی
خصوصیسازی تجارب درخشانی ندارد
محمدرضا رستمی دبیر همایش مالی ایران و رئیس هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی و عضو هیات مدیره انجمن مالی ایران با اشاره به حجم نقدینگی ١٦٠٠میلیارد تومانی بازار سرمایه عنوان کرد: بازار سرمایه نیازمند مکانیزمهایی برای جمعآوری سرمایههای خرد است.
وی افزود: بحث خصوصیسازی و تامین مالی بخشخصوصی و عمومی تجارب درخشانی نداشته و امید میرود به سطح خوبی دست یابد چرا که هدف شناساندن فضای مالی به جامعه است.
حسن قالیباف اصل، رئیس دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا و دبیر شورای سیاست گذاری با اشاره به اقتصاد کشورهای پیشرفته گفت: تامین مالی از طریق استقراض موضوعی مهم در فرمول های پیشرفت محسوب می شود.
وی ادامه داد: بزرگ شدن بازار سرمایه نشان از رشد تولید نیست بلکه تنها شرکت ها بزرگ شده ولی اقتصاد بزرگ نمی شود در واقع می توان گفت به میزان استهلاک ما تشکیل سرمایه نداریم.
قالیباف به بنگاه های اقتصادی اشاره داشت و گفت:این بنگاه ها باید به فکر تامین مالی بوده و افزایش ظرفیت داشته باشند.
وی ادامه داد: بازار بدهی جای رشد زیادی داشته و فرهنگ سازی لازم است که شرکت ها سراغ بانک ها نروند.
سیدروح اله حسینی مقدم ، عضو شورایعالی بورس و اوراق بهادار نیز در ادامه به توضیح اثرات تبصره 5 از ماده واحد لایحه پیشنهادی بودجه سال 99 پرداخت و افزود: در بودجه علاوه بر پیش بینی هزینه ها و درآمدهای دولت و طرح های دولتی موضوعاتی مانند: نرخ تعرفه های اعمالی بر کالاهای وارداتی، نرخ مالیات بر کسب و کارهای مختلف،بودجه عمرانی کشور،نرخ مالیات بر ارزش افزوده و طرح های تشویقی صادراتی نیز مطرح شده است.
وی ادامه داد: طبق بند (ر) تبصره 5 از ماده واحده مذکور حداقل سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت از کل دارایی های صندوق در اوراق بهادار دولتی برابر با پنجاه درصد تعیین می شود.
عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار با اشاره به تاثیر اجرای این سیاست ، تصریح کرد: تاثیراتی بر "بورس"، "اوراق شرکتی"،"اضافه برداشت ها"، کوچکتر شدن صندوق ها و مدیریت جریان نقدی صندوق را شاهد هستیم.
وی اضافه کرد: در تاثیر بر بورس می توان به فروش بخشی از سهم موجود در پرتفو، در تاثیر بر اوراق شرکتی می توان بر فروش بخشی از اوراق شرکتی در پرتفو و در تاثیر بر اضافه برداشت ها می توان بر خروج منابع از سپرده های بانکی اشاره داشت.
حسینی مقدم همچنین در خصوص عرضه های بدهی گفت: عرضه های بدهی نوپاتر بوده ولی حجم غیر قابل توجهی را به خود اختصاص داده اند. با گذر از نیمه ابتدایی سال دولت پر قدرت و با حجم زیاد وارد بازار شده و نظام بدهی را تحت تاثیر قرار می دهد.