ریزش قیمت سهمهای تایرسازان منطقی نیست!
به گزارش بورس نیوز، بورس تهران امروز هم حال خوشی نداشت و اکثر سهم های بازار صف فروش بودند. این در حالی است که وضعیت تولید و فروش در برخی شرکت ها مطلوب بوده و صف های فروش و ریزش های قیمتی توجیه ندارد.
سهم های صنعت تولید تایر هم در این مدت از گزند ریزش ها مصون نمانده و "پکرمان" در ۴۰ روز اخیر افت ۴۰ درصدی و "پکویر" افت ۳۰ درصدی داشته اند. این در حالی است که بازار فروش تایر فراتر از رونق را تجربه می کند و فروش تایر سهمیه بندی شده است!
مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر در گفتوگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: بازار تایر خودروهای سواری، اوضاع عادی ندارد. در نظر داشته باشید در ۵ ماهه اول امسال حجم تولید تایر سواری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲۸ درصدی داشته و سال ۹۸ نیز حجم تولید بیش از سال ۹۷ بوده است. سال گذشته ۲۶۰ هزار تن تایر در کشور تولید شده و ۲۰۰ هزار تن تایر هم وارد شده است (در مجموع ۴۶۰ هزار تن). در صورتی که مصرف تایر در کشور حداکثر سالی ۳۳۰ هزار تن است و با این حجم تولید و واردات در سال ۹۸ و نیز با احتساب موجودی اول دوره، کمبود تایر در بازار عجیب است.
وی افزود: این در حالی است که مصرف واقعی تایر خودرو رشد زیادی نداشته و حجم خودروهای تولیدی شیب تندی ندارد که این حجم افزایش تقاضا را توجیه کند. اصلا قابل قبول نیست بازار تایر که تا ۲ سال قبل مدام درگیر رکود بود، حالا با این حجم تقاضا مواجه شود. این کمبود تایر در بازار، معنایی جز سواستفاده برخی اشخاص در بازار تایر ندارد و البته این مشکل فقط مختص بازار تایر نیست و بازار اکثر کالاها همین مشکلات و نابسامانی ها را دارد. متاسفانه آمار گمرکات هم بطور شفاف ارائه نمی شود که بتوان بازار را به درستی رصد کرد. با این حال امیدواریم مردم متوجه باشند که تقاضای بازار خودرو کاذب بوده و جایی برای نگرانی بابت کمبود تایر خودرو سواری وجود ندارد. خبری هم از احتمال افزایش نرخ مصوب نیست و مصرف کنندگان نباید دغدغه کمبود تایر داشته باشند.
این کارشناس صنعت تولید تایر در ادامه ضمن تاکید بر وضعیت مناسب فروش در شرکت های تولیدی، اظهار کرد: منطقی نیست سهم های شرکت هایی که محصول آنها با چنین تقاضایی مواجه است، مورد بی مهری بازار سرمایه قرار بگیرد. کارخانجات تولید تایر امسال به سبب افزایش تولیدی که به آن اشاره شد و نیز تقاضای پر حجم بازار محصولات، عملکرد خوبی خواهند داشت و درآمدهای مناسبی محقق خواهند کرد. ارزش واقعی کارخانجات تولید تایر بیش از ارزش فعلی سهام آنها در بازار است و قطعا اگر قصد راه اندازی یک کارخانه لاستیک سازی در حجم و اندازه شرکت های بورسی داشته باشیم، باید سرمایه گذاری چندین هزار میلیارد تومانی انجام شود. ریزش قیمت سهم ها دلیل منطقی ندارد و امیدواریم سهام تایرسازان متناسب با ارزش ذاتی و واقعی قیمت گذاری شود.