کسی پاسخگوی معاملات "ثباغ" نیست
به گزارش واحد تحقیق و مطالعات بورس نیوز، دو هفته پیش مقالهای تحت عنوان "بورس و روشهای مدرن سوء استفاده از سپردههای بانکی " در این پایگاه اطلاعرسانی منتشر شد که به ظاهر تخلفات آشکاری را از نحوه معاملات مشکوک و البته معنادار در نماد "ثباغ" نمایش میداد.
در حالی که بسیاری از خوانندگان در تماسهای مکرر با بورسنیوز خواستار پیگیری شبهات مطرح شده در معاملات نماد "ثباغ" از مدیران نظارتی سازمان بودند با این وجود تحریریه بورسنیوز ترجیح داد تا در انتظار واکنش مدیران سازمان بماند.
اکنون پس از گذشت ۲هفته نه تنها این سبک معاملات مشهود و مشکوک بانک انصار در این نماد اصلاح نشد بلکه همچنان خلق ثروت برای اشخاص حقیقی مشکوک ادامه دارد.
بر مبنای علم ناقص نگارنده، یکی از محتملترین استراتژهای مورد استفاده از سوی شرکت سرمایهگذاری بانک انصار " فروش سهام در قیمتهای پایین به برخی اشخاص حقیقی و خرید سهام از این افراد در قیمتهای بالا و خلق ارزشی چند ۱۰میلیارد تومانی برای این دوستان " است.
"پایین بفروش و بالا بخر" اوج هنرنمایی این سرمایهگذاری و "پایین بخر و بالا بفروش" بخش کوچکی از استراتژی سودآور برخی اشخاص حقیقی و احتمالا بی خبر از اتفاقات!
فروش در قیمتهای ۱۱.۰۰۰ ریالی به اشخاص حقیقی به دلیل عدم اعتقاد شرکت سرمایه گذاری بانک انصار به ارزندگی سهم ثباغ
بازبینی در تصمیم گیری و اعتقاد راسخ شرکت سرمایه گذاری بانک انصار در خصوص خرید ۲۸ میلیونی سهم ثباغ از سهامداران حقیقی نام آشنا، آنهم در قیمتهای بیش از ۲۵.۶۰۰ ریالی هر سهم (عدم حمایت در روزهای بعد و افت بیش از ۴۰ درصدی و تشکیل صف فروش هر روزه)
پی بردن به عدم توانایی این شرکت در تحقق سودی مناسب در قیمتهای ۱۴.۰۰۰ ریال آنهم یک ماه پس از خرید این سهم در قیمتهای بیش از ۲۵.۶۰۰ ریال و فروش این سهم به تنها ۹۱ نفر از سهامداران حقیقی نام آشنا تشکیل صف خرید از تاریخ ۲۶/۰۶/۱۳۹۹ تا تاریخی که اعضای بانک احساس کنند سهام این شرکت ارزنده بوده و نیاز به بازخرید سهام اشخاص حقیقی آنهم با سودی چند ۱۰میلیارد تومانی دارد
تاریخ ۲۰/۰۷/۱۳۹۹:
تکرار خرید سهام فروخته شده در قیمتهای ۱۴۰۰۰ ریالی آنهم در قیمتهای بیش از ۲۵۰۰۰ ریالی
پیدا کنید پرتقال فروش را؟
همانگونه که در جدول و نمودارهای فوق نیز مشاهده میشود شرکت سرمایهگذاری بانک انصار به نحوی سهوی یا خدایی ناکرده عمدی با فروش سهام شرکت "ثباغ" در قیمتهای پایین و البته بازخرید سهام این شرکت در قیمتهای بالا به گونهای ناخواسته (!) موجب ثروتمندسازی اشخاص حقیقی نامعلوم (!) و زیان سنگین سپردهگذاران بانک شدهاند.
این موضوع شاید تنها یکی از دلایل استقبال و البته طرح مداوم لزوم به کارگیری منابع بانکی حاصل از سپردههای مردم در خرید سهام و اوراقی با ریسک بالا توسط به اصطلاح کارشناسان و سیاستگذاران باشد.
منابعی که میبایست در اختیار بنگاههای اقتصادی کوچک و حساس گذاشته شود تا منجر به اشتغال و بهبود درآمدی قشر ضعیف شود، صرف سوء استفاده و خرید و فروشهای معنادار و سود سازیهای میلیاردی برای اشخاصی نامعلوم (!) میشود.
شاید درک این اتفاقات حتی برای اشخاص که تنها چند ماه به سرمایهگذاری در این بازار هم مشغولند سخت نباشد، اما این که چرا درک این نوع معاملات مشکوک برای مسپولان نظارت بر نحوه معاملات در سازمان بورس تا این حد مشکل بوده سوالی است که شاید میبایست جوابش را از عدم وجود تستهای هوشی در آزمونهای استخدامی در شرکتهای دولتی (!) دنبال کرد یا میبایست به نگاه کدخدامنشانه مدیران در مواجهه با تخلفات مرتبط دانست؟
جناب ناظر تخلفات را "نمی بینی" یا "نمی خواهی ببینی" و یا "ترجیح میدهی نبینی "؟
بورسنیوز هم چنان در انتظار دریافت پاسخی از مسئولین ذیربط جهت تنویر افکار عمومی و سهامداران از همه جا بی خبر است.
با پول سپرده های مردم بی خبر از همه جا معدن پول سازی برای سفته بازان شدن
خیلی ممنون از اطلاع رسانی خوب و کارشناسی
بنظرتون هدفش چیه
با یک محاسبه ساده میتوان فهمید کسی که طبقه آخر را خریده، حدود ۶۰۰ میلیارد تومان برای آن پول داده است. این شخص چقدر باید پول داشته باشد که فقط برای یک واحد مسکونی خود چنین مبلغی بپردازد؟ توی خبر اقتصادی تابناک این اپاتمان را آورده
یک شرکت ساختمانی به نام ثشرق با آن همه ساخت وساز معتبر به اصطلاح بورسی و مدیران با تجربه ارزش بازاریش 600 میلارد اندازه یک اپاتمان در تهران اقایان افتخار هم می کنند