معرفی روش های سرمایه گذاری در بورس و مزایا و معایب هر کدام
ورود به بازار سرمایه به شکل های مختلفی امکان پذیر است. طبق آمار بیشتر افرادی که قصد سرمایه گذاری در بورس را دارند به روش مستقیم و از طریق کارگزاری ها اقدام به ثبت نام و فعالیت در بورس می نمایند. یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری در بورس روش سرمایه گذاری غیرمستقیم در بورس می باشد. در این روش مدیریت دارایی های شما توسط یک نهاد مدیریتی مانند سبدگردان انجام می شود. سبدهای سرمایه گذاری اختصاصی و صندوق های سرمایه گذاری مشترک دو روش غیرمستقیم برای سرمایه گذاری در بورس هستند. در ادامه هر کدام از روش های سرمایه گذاری در بورس را توضیح داده و مزایا و معایب هر کدام را ذکر می کنیم.
سرمایه گذاری غیرمستقیم (سبد سرمایه گذاری اختصاصی)
یکی از بهترین و حرفه ای ترین روش های سرمایه گذاری در بورس سرمایه گذاری در سبدهای اختصاصی می باشد. مدیریت سرمایه در سبدهای سرمایه گذاری به صورت اختصاصی و فرد به فرد انجام می شود به همین دلیل به آن ها سبدهای سرمایه گذاری اختصاصی گفته می شود. سبدهای اختصاصی یکی از کم خطرترین روش های سرمایه گذاری در بورس هستند زیرا شما می توانید متناسب با نوع ریسک پذیری و افق سرمایه گذاری خود سبد خود را انتخاب کنید. این سبدها تنوع زیادی دارند به عنوان مثال اگر شما فرد ریسک گریزی هستید می توانید سبدی را انتخاب کنید که بیشتر سرمایه و دارایی شما در اوراق با سود ثابت و درصد کمی از آن در سهام سرمایه گذاری شود.
برای سرمایه گذاری در سبدهای اختصاصی به هر فرد یک کد PRX تخصیص داده می شود و دارایی ها به نام خود فرد می باشد. مدیریت دارایی ها در سبدهای اختصاصی به عهده یک فرد خبره، آگاه و باتجربه است که با اصول سرمایه گذاری آشنا بوده و به خوبی در برابر متغیرهای بازار واکنش نشان می دهد.
سبدهای اختصای ابزار سرمایه گذاری حرفه ای و بلند مدت در بورس هستند و یکی از مزیت های سرمایه گذاری در آن ها این است که باعث می شود ماندگاری پول در بازار سرمایه افزایش یابد و با کوچکترین تلنگری بازار سهام دچار ریزش نشود زیرا افراد را به سرمایه گذاری بلند مدت تشویق کرده و اجازه خروج پول از بازار سرمایه را به راحتی نمی دهد و این موضوع به سودآوری سهامداران منجر می شود.
سرمایه گذاری غیرمستقیم (صندوق های سرمایه گذاری مشترک)
صندوق های سرمایه گذاری مشترک دارایی سهامداران مختلف را تجمیع کرده و به صورت واحد سرمایه گذاری می کند به همین علت به آن ها صندوق مشترک گفته می شود. بعد از سبدهای اختصاصی بهترین روش سرمایه گذاری در بورس سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک می باشد. ریسک سرمایه گذاری در آن ها متوسط است اما سودی بیشتر از سود بانکی نصیب شما می کند. انواع مختلفی از صندوق های سرمایه گذاری مشترک وجود دارد که یکی از آن ها صندوق بادرامد ثابت می باشد. این صندوق دارایی شما را در اوراق تضمین شده سرمایه گذاری می کند و به این ترتیب سود تقریبا ثابتی به شما می دهد که از سود بانکی بیشتر است.
صندوق های سرمایه گذاری مشترک ابزار سرمایه گذاری حرفه ای و کوتاه مدت هستند.
سرمایه گذاری مستقیم (خرید و فروش مستقیم سهام از طریق کارگزاری)
روش مستقیم سرمایه گذاری در بورس سرمایه گذاری مستقیم از طریق کارگزاری ها می باشد که متاسفانه بیشتر افراد این روش را انتخاب می کنند. یکی از معایب سرمایه گذاری مستقیم و یکی از عواملی که باعث می شود بازار محل امنی برای سرمایه گذاری نباشد و با کوچکترین محرکی افراد به صف های خرید و فروش وارد شوند وجود افرادی است که به روش مستقیم وارد بازار بورس شده اند و آگاهی کافی برای مدیریت دارایی های خود ندارند. عدم اگاهی از بنیاد سهام موجود در بازار توسط افرادی که آگاهی و تخصص کافی برای مدیریت سرمایه های خود ندارند و یا به دلیل مشغله فرصت یادگیری تحلیل در بورس را ندارند و تنها بر اساس شایعات می خرند و یا می فروشند بیشترین ضربه را به پیکره بازار سرمایه وارد می کند.
سرمایه گذاری مستقیم در بورس ابزار سرمایه گذاری غیر حرفه ای و کوتاه مدت است، روش نامناسبی بوده و پرخطرترین روش سرمایه گذاری در بورس می باشد.
منبع : شرکت سبدگردان هدف
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
درآمد سالانه این فروشگاه زنجیرهای ۷۹درصد رشد داشت؛
"افق" ۸درصد بیشتر درآمدزایی کرد گزارش كميسيون اقتصادی مجلس از وضعيت بازار سرمایه؛
بیبرنامگی وزارت اقتصاد و سازمان بورس درآمد سالانه این فروشگاه زنجیرهای ۷۹درصد رشد داشت؛
"افق" ۸درصد بیشتر درآمدزایی کرد گزارش كميسيون اقتصادی مجلس از وضعيت بازار سرمایه؛
بیبرنامگی وزارت اقتصاد و سازمان بورس ارسال نظر
نظرات بینندگان
اخبار روز
خبرنامه
موقع فسخ قرارداد هم سه هفته پول رو نگه داشتن که نهایت استفاده از پول رو بکنند و رفتارهای غیر محترمانه پشت تلفن درمیارن دقیقا همون آدمایی که موقع عقد قرارداد بسیار محترم بودن. بدتر از همه برخلاف سبدگردان های دیگه هرگز و هرگز و هرگز نمیتونی از نوع سهام هایی که برات خریدن یا سودی که داشتی اطلاع پیدا کنی حتی با یک ماه تاخیر که خودشون تو قرارداد اوردن و میگن سایتمون مشکل داره، آخه مشکل میشه چند روز نه دو ماه! و چون شکایت از طریق سازمان بورس بدلیل "اختصاصي بودن سبدگردانی و صلاحدید مدیر سبدگردانی" بجایی نمیرسه، متاسفانه به راحتی سواستفاده میکنن.