چالش این روزهای بورس؛ نادیده گرفتن ارزش دارایی شرکت ها
به گزارش بورس نیوز قیمت جهانی برخی محصولات پتروشیمی فلزی و فرآورده های پالایشی در چند ماه گذشته رشد قابل توجهی داشته است. اگرچه بازار سرمایه ما هم در این مدت رشد کرده اما به نظر میرسد با توجه به افزایش نرخ ارز و افزایش قیمتهای جهانی بازاره سرمایه هنوز آنقدر که انتظار میرفت رشد نکرده است.
مصطفی نصر اصفهانی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: به هرحال بازار سرمایه متناسب با رشد قیمتهای جهانی رشد نکرده، اما ممکن است بازار دغدغههایی داشته باشد که مانع رشد بیشتر قیمت سهام شده است. شاید یکی از این دغدغه ها عدم خوشبینی به تثبیت یا تداوم رشد قیمت های جهانی باشد.
وی افزود: شخصاً اعتقادی به کاهش قیمتهای جهانی ندارم و به نظر می رسد قیمت محصولاتی همچون مس یا اوره جای افت قابل توجهی نخواهد داشت و انتظار کاهش محسوس سودآوری شرکت ها نمی رود. اما نکته اینجاست که اصولاً بازار سرمایه ما در شرایط فعلی بیشتر به EPS و سودآوری شرکتها توجه میکند و ارزش داراییهای شرکتها از نگاه سرمایه گذاران دور مانده است. برخی از شرکتهای بازار سرمایه ما دارایی های ارزشمندی در اختیار دارند که این داراییها در جریان تولید مورد استفاده قرار نمی گیرند و این شرکتها در سالهای آینده امکان فروش این داراییها و شناسایی سود بسیار مناسب را خواهند داشت. این موضوع این روزها به چالشی برای بازار سرمایه ما تبدیل شده و نه فقط سرمایهگذاران خرد که حتی سرمایهگذاران حرفهای و حتی تحلیلگران بازار هم به سهم ها فقط بر مبنای EPS شرکت نگاه میکنند و به ارزش دارایی شرکت ها بهایی نمی دهند. تحلیل ها نشان می دهد حدود ۱۰۰ شرکت بازار سرمایه با در نظر گرفتن ارزش داراییهای شرکت، بسیار کمتر از ارزش ذاتی معامله می شوند. این نگاه باید به بازار سرمایه تغییر کند. ارزش گذاری یک سهم فقط بر مبنای عملکرد گذشته شرکت، روش چندان مناسبی نیست و سرمایهگذاران در کنار EPS و P/E و وضعیت عملیاتی سهم، باید ارزش دارایی های شرکت را هم مد نظر قرار دهند. خیلی از شرکت های بازار سرمایه زمین های ارزشمندی در تملک دارند که حذف آنها خللی در عملیات شرکت ایجاد نمی کند؛ حال آنکه با نگاهی EPS محور، بازار سرمایه اهمیتی به ارزش دارایی های شرکت ها نمی دهد. البته انتظار می رود با انتشار گزارش های شفاف جزئیات زمین و ساختمان شرکتها، بازار نگاه منطقی تری به این موضوع داشته باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در معرفی صنایع ارزنده تر بازار از منظر تحلیلی گفت: سرمایه گذاران می توانند قیمت های جهانی را در نیمه دوم هم در همین محدوده فعلی تصویب شده در نظر بگیرند و انتظار افت قابل توجه قیمت های جهانی نمی رود؛ اما برای سرمایه گذاری و انتخاب سهم باید وضعیت هر شرکت به طور مجزا مورد بررسی قرار بگیرد و بهتر است سرمایه گذاران به جای نگاه کلی به صنایع و گروههای بازار، روند سودآوری و ارزش دارایی های شرکت ها را تک به تک بررسی کنند و بعد، اقدام به خرید شود.
چرا لطف نمیکنید و اسامی این 100 شرکت رو منتشر کنید
وعده رئیسی وعده سر خرمن بود
پولها ی مردم رفت .و .