ترکه دولت پشت دست خریداران سهام
به گزارش بورس نیوز، بازارسرمایه این روزها بدحال تر از هر زمان دیگری است و با وجود ارزندگی قیمت بسیاری از سهمها، بازار ما رمق تکان خوردن ندارد.
بهمن فلاح کارشناس بازارسرمایه در گفتوگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: به رغم آن که جناب آقای رئیسی در مناظرات قبل از انتخابات به حمایت و عمده حمایت از بازارسرمایه را داده بودند، این روزها شاهد آن هستیم که بازارسرمایه به محلی برای تامین مالی دولت تبدیل شده و در شرایطی که منابع موجود در بازار به سمت خرید اوراق هدایت شدهاند، طبیعی است که نرخ بهره بین بانکی هم افزایش پیدا می کند و با افزایش نرخ بهره بین بانکی نیز نرخ بهره اوراق هم افزایش مییابد.
وی افزود: در شرایطی که حجم معاملات به شدت کاهش یافته و ارزش معاملات روزانه به زحمت به ۳ الی ۴ هزار میلیارد تومان میرسد، تامین مالی دولت از طریق انتشار اوراق در بازارسرمایه آن هم در این حجم ها به بازار سرمایه آسیب خواهد رساند ضمن اینکه به نظر میرسد برنامه دولت برای انتشار اوراق در بازارسرمایه به پایان نرسیده و تا پایان سال بعید نیست که شاهد انتشار ۶۰ الی ۷۰ هزار میلیارد تومان دیگر اوراق در بازار سرمایه هم باشیم!
این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: این شرایط، به اعتماد بازارسرمایه بیش از پیش خدشه وارد کرده و بعید است که دولت بتواند اعتماد از دست رفته سرمایهگذاران را به این بازار برگرداند.
فلاح با انتقاد از وضعیت موجود حاکم در بازارسرمایه افزود: انتقادی که در این وضعیت به دولت وارد است، این است که چرا با وجود وعدههایی که قبل از انتخابات در مورد حمایت از بازار سرمایه داده شد، در عمل اقداماتی برای حمایت از این بازار صورت نگرفت؟ قیمتگذاریهای دستوری کماکان به قوت خود باقی است و برخی مقررات دست و پاگیر در بازار سرمایه هم از جذابیتهای این بازار کاسته است.
وی اضافه کرد»: به عنوان مثال انجام یک افزایش سرمایه در بازارسرمایه، ماهها به طول می انجامد و کندی بروکراسی اداری از جذابیت هرگونه افزایش سرمایه در این بازار کم کرده است. علاوه بر این، منابعی که قرار بود به منظور حمایت، به بازار سرمایه ما تزریق شود وارد این بازار نشده و بالعکس با انتشار و عرضه اوراق در بازار سرمایه، نقدینگی این بازار هم مکیده شده است. به نظر می رسد قیمت سهم ها کنترل می شود و اجازه رشد قیمت به سهام داده نمی شود. با وجود افت شدید قیمت تقریباً تمامی سهمهای بازار و رسیدن قیمت خیلی از سهمها به کمتر از ارزش ذاتی، شاهد آن هستیم که هیچ حمایتی در کفهای قیمتی از سهام به عمل نمیآید و آقایان به کنترل شاخص یا مثبت کردن شاخص بسنده میکنند! با این تفاسیر باید گفت بازار سرمایه به جای پیشرفت، عقبگرد کرده و کم کم به روزهایی که یک دهه پیش از این، شاهد آن بودیم، باز گشته ایم.
وی با اشاره به تاثیر انتشار اوراق در بازار سرمایه بر نرخ بهره بین بانکی عنوان کرد: نرخ اسمی بهره اوراق اگر چه ظاهراً ۲۲.۵ درصد است، اما در کشوری که تورم تقریبا ۴۵ درصدی بر اقتصاد آن حاکم باشد، نرخ بهره واقعی اوراق منفی است و افزایش یکی_دو درصدی نرخ اسمی بهره اوراق نمیتواند جذابیتی برای فعالان بازار سرمایه ایجاد کند، اما به نحوه فروش اوراق در بازار سرمایه انتقاد جدی مطرح است. هیچ برنامهای جهت انتشار اوراق در بازار سرمایه ارائه نشده و در شهریورماه با انتشار حجم قابل توجهی از اوراق در بازار سرمایه، این بازار غافلگیر شد. انتشار و عرضه اوراق در شهریورماه در حجم زیاد آن هم درست در زمانی که بازار سرمایه کم کم رو به بهبود میرفت و حجم معاملات اندکی افزایش یافته بود، مجال هر گونه رشد را از این بازار گرفت. مخالف انتشار و عرضه اوراق دولتی در بازار سرمایه نیستیم، اما عرضه اوراق باید متناسب با شرایط و حجم نقدینگی بازار و همینطور عمق بازار صورت بگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه ضمن تاکید بر تبعات انتشار اوراق گفت: آسیبی که دولت بابت انتشار اوراق با این شیوه متحمل خواهد شد، بیش از سودی است که از انتشار اوراق کسب خواهد کرد. بهتر بود دولت به جای تمرکز بر انتشار اوراق در بازار سرمایه و سرکوب قیمت سهام، به تقویت بازار سرمایه بپردازد و بعد از رشد منطقی قیمت سهام ، در نیمه دوم سال به تدریج به واگذاری داراییهای سرمایهای خود بپردازد و از این محل تامین مالی کند. فراموش نکنیم در بودجه سال آینده باید بودجه ای هم بابت پرداخت اصل پول اوراقی که امسال منتشر شده نیز، در نظر بگیریم. در حالی که اگر با برنامهریزی مناسب، رونق و اعتماد به بازار سرمایه بازمیگشت و دولت از طریق واگذاری سهام شرکتهای زیرمجموعه خود با قیمت منطقی در بازار سرمایه تامین مالی می کرد، دینی هم بر گردن دولت نبود؛ اما متاسفانه سیکل معیوب تامین مالی دولت از طریق انتشار اوراق در بازار سرمایه و تامین مالی مجدد جهت پرداخت بدهی های دولت در زمان سررسید اوراق ادامه دارد و قطعا به بازار سرمایه لطمه خواهد زد.
وضعیت مملکت ازشعب ابی طالب هم بدترشده است تمام دارو ندار مان دربورس چه دردولت روحانی وچه در دولت رییسی ازبین رفت فقط بفرمایید گناه نان چیست که به دعوت مسئولین نالایق وبی کفایت ودر جهت کمک به اقتصاد وحفظ اندوخته های خوددربرابر تورم افسارگسیخته وارد این بازی نابرابرشده ایم والله قسم بدبخت وبیچاره شدیم شکایت مان را بید پیش کی ببریم امیدبه به آینده دربین جوانان ازبین رفته است چرا بایستی جوانان دهه شصت مجرد باقی بمانند تاکه باید درفقر وبدبختی زندگی کنیم ماهم حق زندگی نه حق زتده ماندن داریم این حق خدادادیست
فرق بین روحانی و رئیسی نیست
همه دست تو جیب ملت دارند
ایرانی نیستند
آیا در قید حیات هستند ایشان ؟
آیا در قید حیات هستند ایشان ؟
سکوت سهامدار پایمال شدن اموال وحقوق اساسی زندگی است.
چطور مسئولین مملکت درکاخهایشان سربربالین می گذارند که درچندقدمی شان کارتن خوابها وکودکان بی سرپرست وبد سرپرست ودختران جوان کارتن خوابن وبرای رژق شان مجبور به تن فروشی می کنند جناب رییس جمهور لارم نیست باهزینه های گزاف به سفرهای استانی بری بعد صداوسیمای میلی بوق کرنا درست کنه به بکارگیری افرادلایق وسپردن امور به آنها برعنلکردشان نظارت کن واگر خواستی از فقر وبدبختی ملت باخبرشوی نیاز به رفتن به راه دورنیست به جنوب تهران تشریف ببر وکارتن خوابها را ملاحظه کن وهزینه سفرهای میلیاردی جلوی دوربین رابرای انها هزینه کن اگر قراربود باسفرهای استانی و کلنگ زنی پروژه های خلق الساعه وبدون مطالعه مشکلات حل می شد قبلا کلنگ های زیادی از سران مملکت برزمین کوبیده شده که به فراموشی سپرده شده اند ......وزیران خودرا ملزم به ارائه اطلاعات درست بکن وقتی دستور میدن ازشتبه فلان کالا باید فلان درصد ارزان بشه ایا عمل شد یا برعکس فلان درصد گران شد ......چرا باید مایحتاج خریداری شده مردم بدلیل کاعذ باری انقدردرگمرکات بمانند تا فاسدشوند وسیمای میلی با افتخار دراخبار فاسد شدن هزاران تن کالا را اعلام کند این افتخارنیست این سوء مدیریت هست باید با مسئولین مرتبط برخورد شوددرکشورهای دیگر اگر چنین خطایی رخ دهد ار صدرتاذیل استعفاء میدن وسپس محاکمه ولی درایران به جایگاه رفیع تر بدمی گردند
بر گرفته از آیات قرآن :
روز قیامت نزدیک است که به زندگی وعملکردتان در دنیاجواب دهید و مطمین باشید که در همین دنیا هم عذاب آن بر شما وارد می شود.
پس عدالت پیشه کنید و از عذاب خدا بترسید که آن روز خیلی نزدیک هست.
....... را چه به اقتصاد
.......... را چه به اقتصاد