همکاری با بیش از ۱۰۰۰ شرکت در جهت ساخت قطعات و تجهیزات مصرفی ذوب آهن اصفهان
به گزارش بورس نیوز،در این راستا مدیریت خرید تجهیزات ذوب آهن اصفهان اقدامات بسیار خوبی را از طریق تعامل اثربخش با شرکتهای توانمند داخلی برای بومی سازی انجام داده است که جزییات آن را از مدیر خرید تجهیزات شرکت و همکاران وی جویا شدیم.
محمدحسین ترکان گفت: معاونت خرید شرکت به عنوان خط مقدم تامین تجهیزات، مواد اولیه و... در کنار سایر معاونتها و مدیریتهای کارخانه با همکاری تامین کنندگان، نقش انکار ناپذیری در تحقق اهداف این شرکت مادر صنعتی دارد.
وی افزود: این معاونت با اشراف کامل بر ضرورت و اهمیت بومی سازی و نقش آن در توسعه کارخانه و پیشرفت اقتصاد کشور، به منظور تامین نیازهای ذوب آهن اصفهان از منابع داخلی با هدف حمایت از تولید داخل، کاهش هزینهها و افزایش بهره وری و جلوگیری از خروج ارز به ویژه در شرایط ظالمانه تحریمها با تدوین دستورالعملها و آیین نامههای اجرایی و پایبندی کامل به قوانین بالادستی در این ارتباط اقدامات مناسبی در زمینه بومی سازی و جایگزینی کالاهای ساخت داخل انجام داده است.
مدیر خرید تجهیزات شرکت در ادامه برخی از دستاوردهای بومی سازی را چنین برشمرد: تجهیزات مکانیکی شامل: شیپوری اسکروبرهای تصفیه گاز کوره ۳، ویبراتور سرند کوره بلند، گهواره میکسر فولادسازی، فیدموتور و بورموتور مته دانگو کوره بلند، گیربکس کاوکس فولادسازی، گیربکس بالابر فولادسازی، دریچههای اسکلت فلزی کوره بلند، مکانیزمهای دوراسیون ماشینهای تخلیه و شارژ واحد کک سازی، پوسته گیربکس قفسه ۸ نورد ۵۰۰، ساخت چرخدنده پنیون کرانویل جهت نیروگاه حرارتی، دریچه MASV کوره بلند شماره ۳، سرمتههای طرح دانگو کوره بلند شماره ۳، ۳ ردیف گیربکسهای کوره بلند، الکتروموتور قفسه و قیچی نورد ۵۰۰، انواع هولدر و متههای سوراخکاری ریل، بومی سازی تجهیزات هیدرولیکی، ونتیلاتورهای هوای مشعل فولادسازی، پمپهای گریز از مرکز بخش فولادسازی، آبرسانی و کوره بلند، تسمه نقالههای حرارتی بخش اگلومراسیون، والوهای هیدرولیکی بخشهای مختلف کارخانه و انبار ماشین الات و همچنین تجهیزات برقی از جمله دریل و ماشین سنگ فرز و... که جایگزین نمونههای بوش و ماکیتا شده است.
نقش آفرینی شرکت مهندسی و پویش ساخت ذوب آهن در بومی سازی قطعات و تجهیزات کارخانه
ترکان اضافه کرد: شرکت مهندسی و پویش ساخت از جمله شرکتهای تابعه ذوب آهن نیز همکاری بسیار خوبی با این مدیریت داشته است و به عنوان مثال در جهت بومیسازی پاتیلهای حمل چدن مذاب، ساخت قفسه ۶ نورد ۶۵۰، سرمتههای طرح دانگو کوره بلند و ... نقش آفرین بوده است.
مدیر خرید تجهیزات ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: طی ۳ سال گذشته در جهت حمایت از تولید داخل با بیش از ۱۰۰۰ شرکت در جهت ساخت قطعات و تجهیزات مصرفی کارخانه همکاری داشتیم.
این مقام مسئول گفت: بومی سازی پمپهای گریز از مرکز کوره بلند با ۴۵۰ هزار یورو، ونتیلاتورهای هوای مشعل فولادسازی با ۹۰ هزار یورو، تسمه نقالههای حرارتی با ۲۷۰ هزار یورو و پمپهای گریز از مرکز فولادسازی نیز با ۵۰ هزار یورو صرفه اقتصادی در داخل کشور ساخته شدند.
مسعود رفیعی سرپرست اداره ساخت در مدیریت خرید تجهیزات نیز در ادامه گفت: با همکاری مدیریت نت مکانیک که وظیفه طراحی نقشههای قطعات و تجهیزات را برای ساخت دارند و پس از آماده سازی کد نقشهها در این سرپرستی برنامه ریزی برای تعامل با شرکتهای داخلی آغاز میشود.
دوراسیونهای کک سازی با یک دهم قیمت دلاری در کشور ساخته شد
وی افزود: ساخت دوراسیونهای درب بازکن کک سازی یکی از مهمترین قطعاتی بود که در سال جاری با همکاری یکی از شرکتهای توانمند داخلی با یک دهم قیمت دلاری در کشور ساخته شد و در خط تولید نصب شد.
مسعود صلح وند سرپرست اداره اقلام عمومی و استاندارد در مدیریت خرید قطعات و تجهیزات نیز گفت: متههایی برای سوراخ کاری ریل مورد نیاز بود از خارج از کشور و با هزینه ۱۰۰۰ یورو تامین میشد، اما این قطعات در داخل کشور و با هزینهای بالغ بر ۵ میلیون تومان ساخته شدند و بدون مشکل مورد بهره برداری قرار گرفتند.
ساخت داخل تسمههای نوار نقاله حرارتی ۷۵ میلیارد ریال صرفه اقتصادی رقم زد
نسرین صادقی فر کارشناس خرید تجهیزات هیدرولیک در این مدیریت نیز در خصوص بومی سازی ونتیلاتورهای هوای مشعل بخش فولادسازی ذوب آهن اصفهان نیز گفت: این قطعات از شرکتهای خارجی خریداری میشد، اما طی سالیان گذشته با شناسایی شرکتهای سازنده داخلی و با بهره گیری از روش مهندسی معکوس ضمن بازدید از کارخانه هر عدد از آنها از ۹۰ هزار یورو به ۲۳۸ میلیون تومان در کشور ساخته شد و صرفه جویی خوبی از این محل برای شرکت به ثمر نشست. در راستای استفاده از توان تولید داخل، تسمههای نوار نقاله حرارتی نیز ۷۵ میلیارد ریال صرفه اقتصادی برای ذوب آهن اصفهان حاصل شد.
فرهاد بخشی کارشناس خرید تجهیزات نیز گفت: در زمینه بومی سازی پمپ و قطعات آن اقدامات بسیار خوبی در مدیریت خرید تجهیزات انجام گرفت و صرفه اقتصادی بالغ بر ۱۰ میلیارد تومانی برای ذوب آهن اصفهان به ثمر نشست. همچنین برای بومی سازی لیبلهای نصبی جهت محصولات تیرآهن و شمش نیز اقدامات بسیار خوبی با همکاری شرکتهای داخلی در حال انجام است که سالیانه حدود ۱۴ میلیارد ریال برای کارخانه صرفه جویی به همراه داشته است.
مسعود معصوم زاده سرپرست اداره خرید تجهیزات برقی و اتوماسیونی نیز در خصوص بومی سازی موتورهای ۴۵۰۰ مگاوات آگلومراسیون گفت: ساخت داخل این تجهیزات به میزان ۴۵۰ میلیارد ریال صرفه اقتصادی برای ذوب آهن اصفهان در بر داشت و همچنین الکتروموتورهای DC قفسههای نورد ۳۵۰ و قیچی نورد که با یک چهارم نمونه خارجی خریداری گردید و ۲۵میلیارد ریال صرفه اقتصادی برای کارخانه رقم زده است.