آغاز به کار بیستوهشتمین کنفرانس بینالمللی کامپیوتر با مشارکت همراه اول
به گزارش بورس نیوز، بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی کامپیوتر انجمن کامپیوتر ایران امروز چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱ با حمایت مرکز تحقیق و توسعه همراه اول در دانشگاه صنعتی شریف تهران آغاز به کار کرد و تا فردا پنجشنبه ۶ بهمن ادامه دارد.
این کنفرانس همه ساله پژوهشگران، دانشجویان و مهندسان از دانشگاهها و مراکز علمی و صنعتی را با هدف تبادل یافتهها و دستاوردهای علمی جدید در حوزههای مختلف علوم کامپیوتری گردهم میآورد.
وحید شاه منصوری، رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول نیز امروز همزمان با افتتاحیه این کنفرانس به ایراد سخنرانی با موضوع «اکوسیستم نوآوری، پیشران تحول دیجیتال» پرداخت و اظهار کرد: صنعت تلکام و مخابرات یکی از صنایع بسیار هزینه بر در جهان است که طی سالهای اخیر با چالش بازگشت سرمایه و کاهش بازدهی دست به گریبان بوده و این مسئله به دلیل رکود درآمدها و رشد مداوم حجم ترافیک، همراه با هزینههای سنگین سرمایهای بوده است.
وی ضمن برشمردن چالشهای صنعت تلکام، به مقایسه درآمدها و ارزش سهام بازار سرمایه شرکتهای مخابراتی (Telco) در برابر شرکتها و غولهای فناوری (Techco) پرداخت و گفت: در حالیکه اپراتورها و شرکتهای مخابراتی هزینههای بالایی را برای تجهیزاتی از قبیل آنتن و کابل تحت عنوان Capex متحمل میشوند، شرکتهای فناوری بیشتر روی تحقیق و توسعه و نوآوری متمرکز بوده و هزینه میکنند.
شاه منصوری افزود: مخابراتیها کمتر از سه درصد درآمد خود را در «تحقیق و توسعه» صرف میکنند، در حالیکه هزینه کرد شرکتهای فناوری تا ۲۵ درصد در این بخش است.
رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول به نحوه تحول این صنعت یعنی تلکام برای پاسخ به چالشها اشاره و خاطر نشان کرد: یکی از اولین اقدامات اپراتورها، تنوع بخشیدن به جریانهای درآمدی تحت عنوان ورود به Beyond Core و ارائه انواع سرویسهای دیجیتال در بخشهای B۲B و B۲C بوده است.
وی همچنین در ادامه صحبت هایش، «افزایش کارآمدی دیجیتال اپراتور» و «نقش اپراتور به عنوان توانمندساز اکوسیستم» را به عنوان دو نقش کلیدی برای تحقق تحول دیجیتال بر شمرد.
همچنین نشست تخصصی با موضوع «نقش اپراتورهای موبایل در تجاری سازی سرویسهای اینترنت اشیاء» از جمله برنامههای افتتاحیه کنفرانس بود که با حضور مدیران صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و علاقهمندان این حوزه برگزار شد.