افزایش نرخ خوراک، شاید در وقتی دیگر
بورس نیوز:
سینا حمیدی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز، در خصوص این موضوع که گزارشهای ۶ ماهه شرکتها که در حال منتشر شدن است چه تأثیری بر روند بازار خواهد گذاشت: در مورد گزارشهای شرکتها در ۶ ماهه نخست امسال ما شاهد این بودیم که بعضی از شرکتها گزارشهای معمولی و بعضاً خوبی را بر سامانه کدال منتشر کردهاند و از طرفی هم بعضی از شرکتها در این خصوص خیلی ضعیف عمل کردند.
در کل نرخهای فروش به سبب نرخهای جهانی مقداری تحت فشار قرار گرفته است. گرچه نرخ دلار که از ۳۰ هزار تومان وارد ۵۰ هزار تومان شد، این نرخها را کاور کرد اما؛ در کل میشود گفت که نرخهای فروش شرکتهای کامودیتی محور بازار سرمایه تحت فشار قرار داشت و از طرفی دستکاری نرخ گاز گرچه این مصوبه لغو شد و دولت نرخهای جدید را اعمال نکرد.
حمیدی در خصوص نقش دولت در افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها بیان کرد: به نظرم دولت قدم و خیز اصلی را برای دستکاری نرخ گاز برداشت البته که مزیت رقابتی کشور ما در اقتصاد همین نرخ گاز هست که امکان وجود پتروشیمیها را اثبات میکند اما؛ دولت کلاً دنبال این موضوع است که شرکتهایی که سودهای هزار میلیاردی از خود بر جای میگذاشتند را بگوید سودشان زیاد است و بالا بردن نرخ گاز در پتروشیمیها که صنایع سودآور و ارزی این کشور هستند را کم کند نه به این دلیل که آنها سود میبرند به این دلیل که بگوید من نرخ گاز را ارزان میدهم.
وی ادامه داد: مجموعه اتفاقی که در نرخ گاز افتاد به نظرم مقداری بیاعتمادی را داخل بازار سرمایه ایجاد کرد که این به بیاعتمادی ساید افکتی داشته که بازار سوق به خرید ندارد و بازاری هم که خریدار نداشته باشد، عرضه کننده زورش بیشتر است و بعضاً میبینیم که انبار صف فروش میکنند یا روند نزولیش همچنان وجود دارد و بازار را خستهکننده کرده است.
در حال حاضر باید کنار بایستیم و ببینیم که در مورد پتروشیمیها واقعاً دولت چه تصمیمی میخواهد بگیرد اما؛ قبح این کار ریخته شد که نرخ گاز توسط دولت بالا برود و اکنون از این کار صرف نظر کرد شاید در آینده این افزایش نرخ را انجام بدهد. وقتی شما سهمی را میخرید، دارید آینده آن سهم را میخرید و به نظر من دولت دوباره این افزایش را امتحان میکند و برای اینکه شاید بعد انتخابات مجلس تلاش کند تا دوباره نرخ گاز را به اون نرخ بالایی که مد نظرش هست برساند.
وی افزود: در کل بازار سرمایه یک روند سایدی را در پیش رو خواهد داشت و درایور اصلی نیز در بازار نداریم. فعلاً نرخهای جهانی نیز به سبب اتفاقاتی که چین به عنوان بزرگترین کارخانه دنیا دارد کار میکند، نرخهای جهانی و اقتصاد آنها نیز تحت فشار قرار گرفته است. مشاهده میکنیم که گزارشهای خوبی از اقتصاد چین مخابره نمیشود. به سبب آن در نرخ کامودیتیها تحرکی را نمیبینیم. بازار ما هم بازار کامودیتی محوری هست که قاعدتاً به آن نرخها واکنش نشان میدهد.
در کل گزارشهای جذاب به تعداد انگشت شمار وجود داشت و در حال حاضر بازار سرمایه با کم بود جذابیت بنیادی دست و پنجه نرم میکند و باید نظارهگر آن باشیم که نرخهای جهانی به کدام سمت حرکت میکند.
پایان مطلب