بدهکارترین دستگاه های اجرایی به بانک ها مشخص شدند
به گزارش بورس نیوز، با توجه به جزء ۴-۱ بند ط تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و تنفیذ این حکم در قانون بودجه امسال، مبنی بر انتشار اطلاعات مربوط به تسهیلات یا تعهدات پرداختی به هریک از دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران توسط بانکها و مؤسسات اعتباری، بانک مرکزی این آمار را بر اساس استعلام دریافتی از سامانه سمات که ارسال و به روزرسانی آن راساً توسط بانکها صورت میگیرد، ارائه کرده است.
این اطلاعات مربوط به تسهیلات دریافت شده در فصل بهار سال ۱۴۰۳ است.
بر اساس این اطلاعات، «سازمان تامین اجتماعی» با دریافت ۱۱ هزار و ۳۹۷ میلیارد تومان تسهیلات رتبه نخست دریافت کنندگان تسهیلات را به خود اختصاص داده است. پس از این سازمان، «شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران» با دریافت ۴ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان رتبه دوم و «صندوق بازنشستگی کشوری» با دریافت ۲ هزار و ۶۲۵ میلیارد تومان تسهیلات رتبه سوم دریافت کنندگان تسهیلات در دستگاههای اجرایی هستند.
«بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان»، با دریافت ۲ هزار و ۵۳۹ میلیارد تومان، «شهرداری تهران» با دریافت هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان، «وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران» با دریافت هزار میلیارد تومان و «آستان قدس رضوی» با دریافت ۷۳۶ میلیارد تومان، «بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام» با دریافت ۶۲۰ میلیارد تومان، «مادر تخصصی ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور» با دریافت ۴۰۰ میلیارد تومان و «صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد» با دریافت ۴۰۰ میلیارد تومان نیز در رتبه چهارم تا دهم بیشترین تسهیلات دریافت شده توسط دستگاههای اجرایی در فصل بهار امسال هستند.
بر اساس این اطلاعات، در زمینه مانده بدهیهای غیرجاری به شبکه بانکی نیز، «شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران» با مجموع تسهیلات غیرجاری ۱۵ هزار و ۸۳۳ میلیارد میلیون، «شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور» با بدهی ۳ هزار و ۵۴۰ میلیارد تومانی، «صندوق بازنشستگی کشوری» با بدهی هزار و ۷۳۷ میلیارد تومانی و «وزارت علوم تحقیقات و فناوری» با بدهی هزار و ۴۵۷ میلیارد تومانی چهار دستگاه اجرایی هستند که طبق این اطلاعات بیشترین بدهی غیرجاری را در پایان فصل بهار امسال دارند. در این گزارش بانک مرکزی ۶۰ دستگاه دیگر نیز تسهیلات غیرجاری دارند.