بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
سوژه هفته: گزارش‌های ناامیدکننده و بازگشت ترامپ، چالش‌های جدی بازار سرمایه در سال جاری؛

کمربندها را محکم ببندید/ ممکن است اوضاع از این هم "خراب تر" شود

کمربندها را محکم ببندید/ ممکن است اوضاع از این هم
بی‌تردید عیار تحلیلگران و آنالیزور‌های اقتصادی و مالی بازار سرمایه را می‌بایست در بازار‌های نزولی و حتی راکد محک بزنید نه در بازار‌های مثبتی که همه با ارتباط مسقیم یا غیرمستقیم به چند سفته‌باز، خود را نخبه و نوستارداموس زمان می‌نامند. ضرب المثل معروفی در وال‌استریت می‌گوید: "در گردباد، حتی شترمرغ‌ها هم پرواز می‌کنند".
کد خبر : ۲۸۳۶۰۵

به گزارش بورس نیوز، باور کنید در سال‌ها و ماه‌های گذشته بار‌ها و بار‌ها از کارشناسان بازار سرمایه شنیده‌ایم که قیمت بسیاری از سهام به کف قیمتی و تاریخی خود رسیده و قرار نیست شاهد افت بیشتری باشیم. در سال‌ها و ماه‌های گذشته کارشناسان متعددی با محاسبه و بررسی ارزش دلاری بازار، نسبت p/e بازار، نقاط تکنیکال، مقاومت‌ها و حمایت‌های شاخص کل و ...، به دفعات از ارزنده بودن سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه سخن گفته‌اند.

اما از منظر نگارندگان، تحلیل جامع سرمایه‌گذاری به ویژه در بازار سرمایه مستلزم بررسی و آنالیز دقیق همه شاخص‌ها و زوایای آشکار و پنهان اقتصاد است. نه هیچ تحلیلگر تکنیکالی می‌تواند از تبعات عوامل موثر بر وضعیت کلان اقتصاد کشور نظیر، تحریم‌های بین‌المللی، قدرت مصرف‌کننده، رکود اقتصادی و ...، چشم‌پوشی کند و نه هیچ تحلیلگر بنیادی می‌تواند تنها با در نظر گرفتن سود محقق شده شرکت‌ها از تحرکات سرمایه‌گذاران، نرخ بهره اوراق و چشم‌انداز سیاسی و اقتصادی کشور به راحتی عبور کند.

بنا بر تجربه سال‌ها فعالیت نگارندگان، متاسفانه اظهار نظر بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه، نمی‌تواند مبنای جامعی برای تصمیم‌گیری‌های کلیدی سرمایه‌گذاران باشد. نمی‌توان از شرایط نامطلوب و شاخص‌های ناامیدکننده غافل ماند و برخی تحلیل‌ها و خطوط رسم شده تکنیکال را مبنای اتخاذ استراتژی‌های سرمایه‌گذاری قرار داد.

به نظر شما از میان صد‌ها کارشناسی که در ماه‌ها و سال‌های گذشته به دفعات در خصوص جذاب بودن سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه مصاحبه کرده‌اند یا پست‌های انگیزشی گذاشته‌اند، چند نفر از آن‌ها شجاعت پذیرفتن اشتباهات و نواقص محاسباتی خود را دارند؟ چند نفر از مدیران کانال‌های تلگرامی با نام‌ها و القاب عجیب، پست‌ها و استدلال‌های غلط خود در سال‌ها و ماه‌های گذشته را به طور شفاف بررسی کرده‌اند؟

بی تردید عیار تحلیلگران و آنالیزور‌های اقتصادی و مالی بازار سرمایه را می‌بایست در بازار‌های نزولی و حتی راکد محک بزنید و نه در بازار‌های مثبتی که همه با ارتباط مسقیم یا غیر مستقیم به چند سفته باز، خود را نخبه و نوستارداموس زمان می‌نامند.

ضرب المثلی معروفی در وال استریت است که می‌گوید: " در گردباد، حتی شترمرغ‌ها هم پرواز می‌کنند "

کمربندها را محکم ببندید که ممکن است اوضاع از این هم،

سیاست رسانه بورس نیوز، در سال‌های اخیر، بازگو کردن حقایق و آگاهی سرمایه‌گذاران از مخاطرات و ریسک‌های سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه است. در این راه بار‌ها و بار‌ها به یأس‌پراکنی و پراکندن بذر ناامیدی متهم شده‌ایم، اما آنچه برای ما و بسیاری از خوانندگان منطقی با اهمیت است، تحقق پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌های ارائه شده است.

باور کنید ما هم از ضعف‌های تحلیلی خود آگاه هستیم و تعداد بالای پیش‌بینی‌های نادرست و تحقق‌نشده خودمان را به یاد می‌آوریم. با این حال سعی می‌کنیم قبل از امیدوارکردن بیهوده سرمایه‌گذاران که ممکن است به تعویق تصمیمات، شناسایی زیان و تحمل هزینه فرصت منجر شود حقایق و چالش‌های بازار را بازگو کنیم.

 

اما مهمترین چالش‌های بازار سرمایه در سال جاری:

 

بازگشت ترامپ:

 

احتمالا بار‌ها و بار‌ها در خصوص مخاطرات انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا شنیده‌اید. باور کنید ما نه خود تحریم هستیم، نه از قبل باخته و نه نسبت به قدرت کشورمان ناامید. اما این حق را داریم که از قدرت آمریکا به عنوان یکی از حاکمان تجاری جهان و مواضع این کشور در خصوص ایران صحبت کنیم. 

دیگر خیلی نیاز نیست به فشار‌های تحمیل شده از سوی ترامپ در دوره پیشین ریاست جمهوری آمریکا اشاره کنیم. احتمالا همه به یاد داریم که قیمت دلار از حدود ۴ هزار تومان به بیش از ۳۰ هزار تومان رسید و علیرغم اینکه فرصت‌های ویژه‌ای برای برخی افراد و تولیدکننده‌ها به وجود آورد، اما با شاخص‌های تورم، فقر و فلاکت بیشتر می‌توان از تاثیر تحریم‌ها بر شرایط عمومی اقتصاد و مردم سخن گفت.

همه دیدند که بر خلاف ادعا‌های برخی افراد مبنی بر رونق صادرات، اشتغالزایی و بهبود اقتصاد با اتکا بر توان داخلی، نه تنها رونق و بهبودی حاصل نشد بلکه سال‌ها درگیر رکود تورمی شدیم.

 

کمربندها را محکم ببندید که ممکن است اوضاع از این هم،

 

این بار همه می‌دانند که با بازگشت ترامپ، نه قرار است قیمت دلار ۸ برابر شود و نه می‌توان با دلار دو تا سه برابری ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار تومانی امیدی به ادامه شرایط کنونی داشت. برای سرمایه‌گذاران بازار سرمایه نیز ماجرا متفاوت نیست. بیش از آنکه بتوان به رشد مجدد قیمت دلار و چند برابر شدن سود شرکت‌های داخلی امید داشت، با انتخاب مجدد ترامپ می‌بایست، با دیده تردید به ادامه فروش صادراتی شرکت‌ها، افزایش سودآوری و حتی جامعه‌ای آرام که حداقل نیاز فضای سرمایه‌گذاری است، بنگریم.

امیدواریم که مجددا شاهد کاهش فروش نفت و درآمد‌های دولتی نباشیم (هر چند که با توجه به تخفیف‌های فروش نفت عملا چیزی هم از فروش نفت‌مان باقی نمی‌ماند)، امیدواریم مجددا شاهد محدودیت‌های صادراتی محصولات مختلف فولادی و پتروشیمیایی به چین نباشیم، امیدواریم قیمت‌های دلار آنقدر بالا نرود که شاهد تقویت و افزایش چشمگیر رکود تورمی باشیم و ...

 

عملکرد ضعیف شرکت‌های تولیدی:

 

احتمالا نیازی به صحبت در خصوص انتشار گزارشات بسیار ضعیف شرکت‌های فعال در بازار سرمایه نیست. صورت‌های مالی شرکت‌های بزرگ و کوچک حاکی از عدم وضعیت مطلوب و کاهش تناژ تولیدی و فروش می‌باشد. به صورت‌های مالی پالایشگاه خلیج فارس به عنوان اصلی‌ترین پایه سودآوری تاپیکو و شستا نگاه کرده اید؟

احتمالا با دیدن صورت‌های مالی شرکت‌های اصلی و زیر مجموعه "تاپیکو" و "شستا" به راحتی می‌توان دلایل افت قیمت سهام این شرکت‌ها را حدس زد.

 

کمربندها را محکم ببندید که ممکن است اوضاع از این هم،

سود ۳۵.۰۰۰ میلیارد تومانی پالایشگاه خلیج فارس که اصلی‌ترین پایه سودی شرکت‌های سرمایه‌گذاری نفت و گاز تامین (تاپیکو) و سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) بوده از ۳۵.۰۰۰ میلیارد تومان در سال مالی ۱۴۰۱ به ۱۰.۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ تبدیل شده است.

موضوع وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانید که از مجموع ۲۸.۰۰۰ میلیارد تومان سود خالص تاپیکو در سال مالی ۱۴۰۱ بیش از ۱۱.۹۰۰ میلیارد تومان مربوط به سود شناسایی شده از پالایشگاه ستاره خلیج فارس بوده است.

به عبارتی سود تاپیکو و شستا در این پالایشگاه چیزی در حدود ۶.۰۰۰ تا ۷.۰۰۰ میلیارد تومان در سال مالی ۱۴۰۲ کاهش می‌یابد. همین موضوع را به سال مالی ۱۴۰۳ تعمیم دهید تا بیشتر متوجه بحران سود در دو شرکت سرمایه‌گذاری بزرگ کشور شوید.

 

وضعیت عجیب صورت‌های مالی سه ماهه منتهی به خردادماه بسیاری از شرکت‌های دارویی، پترشیمی، صنعت پرداخت، بیمه، لیزینگ و پالایشگاه‌ها را نیز به این شرایط اضافه کنید تا دورنمایی کلی از وضعیت نگران کننده و چالش برانگیز سودآوری صنایع مختلف در سال مالی ۱۴۰۳ نظاره کنید.

متاسفانه حتی، فرض تکرار سود شرکت‌های فعال در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳ نیز نمی‌تواند نکته دلگرم‌کننده‌ای به شرایط سرمایه‌گذاری در این بازار اضافه کند.

ثبت تورم‌های ۳۰ تا ۴۰ درصدی در سال جاری، افزایش نرخ بهره اوراق تا محدوده ۳۰ تا ۳۵ درصد، ریسک‌های فراوان سیاسی، امنیتی و اقتصادی، هر سرمایه‌گذاری را نسبت به سودآوری ضعیف شرکت‌ها ناامید می‌کند.

 

به قول بسیاری از فعالان این روز‌های بازار سرمایه، آیا سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌هایی که از تکرار سود سال قبل خود نیز عاجزند، آن هم با وجود نرخ اوراق بدون ریسک بیش از ۳۵ درصد و تورم بیش از ۴۰ درصد سالانه توجیه پذیر است؟ حتی اگر فرض کنیم که بازار ریزش و افتی بیش از این نداشته باشد، آیا سرمایه گذاری با در نظر گرفتن نرخ اوراق بدون ریسک ۳۵ تا ۴۰ درصدی، امید به رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت سالانه سهام، توجیه منطقی دارد؟

 

کمربندها را محکم ببندید که ممکن است اوضاع از این هم،

تازه تمام این استدلالات و برآورد‌ها در شرایطی صورت می‌گیرد که فرض کنیم با توجه به کسری شدید دولت و بازپرداخت سنگین سود و اصل اوراق منتشر شده در سال‌های گذشته، دولت مجددا به سراغ انتشار اوراق با بهره بالا نرود. اگر مصوبه‌های نگران‌کننده‌ای که منجر به کاهش مجدد سود شرکت‌های بزرگ شده، تصویب نشود، کشور فاقد هرگونه ریسک سیاسی، امنیتی و بین‌المللی قابل توجه باشد، موج گرما ادامه‌دار و قطعی برق کارخانجات، تولید را متوقف نکند، زمستان سخت یا سرد منجر به کاهش ظرفیت گاز مصرفی شرکت‌ها نشود، قیمت‌های جهانی نفت و سایر کامودیتی‌ها کاهشی نشوند و .... 

آنچه در خوش‌بینانه‌ترین حالت به نظر می‌رسد، عدم کاهش و افت ادامه‌دار قیمت‌ها در سایه حجم پائین معاملات است، اما در بدبینانه‌ترین حالت، می‌بایست خود را برای شرایطی بدتر هم آماده کنیم.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
با دنیا تعامل نکنید، صنعتی در ایران باقی نمی ماند که بر سر تصاحبش دعوا کنید
سوژه هفته: برق نیست، آب نیست، گاز نیست، چیزی نمانده به عصر حجر برگردیم
با دنیا تعامل نکنید، صنعتی در ایران باقی نمی ماند که بر سر تصاحبش دعوا کنید
بارالها،
سوژه هفته: به مناسبت اتمام قریب الوقوع ۱۴ سال مدیریت امام صادقی‌ها در سازمان بورس و اوراق بهادار؛
بارالها، "ما را از برکات و نزولات دانشگاه امام صادق (هاروارد وطنی)، محفوظ بدار"
یأس و ناامیدی تنها مختص به بازار سرمایه نیست
سوژه هفته: اولین پس لرزه‌های انتخابات ریاست جمهوری: مرگ سیاسی جامعه؟
یأس و ناامیدی تنها مختص به بازار سرمایه نیست
ارسال نظر
نظرات بینندگان
سهامدار خرد ورشکسته
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۶
امروز اولین روز کار عارف ژن برتر بازم بورس منفیه چرا نکنه هنوز بیدار نشده؟!
مال باخته
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۶
اونی که بیدار بود چکار کرد مگه
ناشناس
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۷
آبو بریز همونجا که می سوزه
ناشناس
چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
اینم دومین روز کار و سقوط کامل بورس بخاطر تروز هنیه.جنگل وحشی از بورس تهران امنتره.
محسن
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۵
بورس ایران به کوره پولسوزی سهامداران خرد تبدیل شده و هیچ امیدی به بهبود اوضاع نیست مگر اینکه سیاستهای کلی دچار تغییرات بنیادی شود که آنهم محال به نظر می‌رسد.
حسین.
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۹
خاندوزی. عشقی مخبر بازار سرمایه رو ده سال به عقب راندن ما ازشون نمی گذریم چون. دارایی مون باختیم و نابود شدیم
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۱
کاملا موافقم با نویسنده .. باید در اولین فرصت از بورس فرار کرد.. پول کوره پول سوزی و محل غارت سرمایه های مردم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۶
تا وقتی که نخواهیم با جهان دوست شویم وقبول نداریم که هنوز در اول راهیم و دولت اختیار لازم را ندارد تورم وفقر افزایشی و اقتصاد فلج ومردم ناامید از زندگی هستند
ناشناس
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
تا وقتی برنامه وفکر ومنطق خودمان ا نفهیم وعمل نکنیم وبه خودمان بیایم هیچ راه نجاتی نیست وتا نفهمیم دشمن اصلی بشریت وسعادت انسانیت ......باید بذتر ازاین ها سرتان بیاید حالا خواهید دید که غربی‌ها چکونه نابود تان می کنند چرا که می دانند چه دارند وبا داشته‌ای خود چکونه رفتار گنند برای سلامت خودشان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۶
هدف کاهش درآمدملت وبیگاری دربین جوانان وترویج فقروفقرپروری ازابتدابوده تاملت بزرگ ایران رابه این شکل وشمایا تبدیل کنندتازاگانی هاوقالیبافها وغیره برآنهاچیره وهرطوری می خواهندباملت رفتارکنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۵:۱۲
بر پدرت رحمت یک نفر حرف حق گفتن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۲
بفد از انقلاب بازار اقتصاد بشدت افت داشته عده‌ای جنگ را نعمت میدانند،اما انچه از جنگ با جان و پوست خود حس کردیم بجز فقر و بدبختی و ضرر برای ملت چیزی نداشت،سرمایه ها خرج جنگ شد،جوانان عزیزمان شهید و راه های فساد گسترش یافت و عملا با ابراز دشمنی با همه کشورهای جهان هیچ دوستی برای خود باقی نگذاشتیم،همه کشور ما را برای غارت میخواهند،و مسئولین کشور ما بر طبل جنگ میکوبند و دشمن را جری‌تر و دشمن تراشی بیساری برای بقای خویش بوجود میاورند دلار پول بلا منازعی است که همه دشمنان با ان معامله میکنند و اقتدارش حداقل تا چند دهه دیگر پا برجاست و ریال ما در سایه ادعاهای موفقیت اقتصادی دروغین رو به افول بیشتر است. غرب و جهان برای بهره برداری خویش ایران را محور شرارت دانسته و سود خود را از این تنش میبرند،و این روند همچنان ادامه خواهد داشت نفوذ و فساد و روحیه پروپا گاندای بوجود آمده موجب هزینه کردن‌های بی‌نتیجه فراوان شده،جنگ امروز ،اقتصادی است،چرا باید جنگ اقتصادی کنیم چرا اقتصاد مسالمت آمیز نداریم ،ایا هنوز هم اسلام در خطر است؟ایا هنوز احتمال حمله خارجی به کشور متصور است؟ما با اوضاع داخلی بجود آورده شده خودزنی کرده‌ایم،ملت را اسیر و منافع غرب و جهان را تامین کردیم شدیم ژاندارم خاورمیانه‌ای که همه دشمن‌مان هستند کشورهای عربی حاضر نیستند فلسطین مستقل باشد ما کاسه داغ‌تر از آش شدیم،یمن لبنان و افغانستان هیچکدام تامین کننده امنیت و حدود سرزمینی ما نیستند،انچه از ذات اعراب سراغ داریم در سوریه جنگیدیم پیاده نظام روسیه و چین شدیم وجوانان مان شهید شدند بازار اقتصاد چین را شکوفا کردیم،و اروپا را قوی تر،و در داخل ملت را به ذلالت کشیدیم،چند سالی هم برای منافع کشور ملت کار کنیم و زندگی مسالمت آمیز و بر خلاف امیال شخصی خویش در اداره کشور عمل کنیم،صلح مصلحتی کنیم ،از نیروگاه بوشهر چقدر برق گرفتیم ؟چقدر هزینه کردیم؟تاریخ را ببنیم ننویسیم،برای اوضاع نابسامان اقتصادی از خود شروع کنیم،و از همین امروز
علی کرمیان
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷
آنقدرتوی ضرریم که نمی توانیم خارج بشویم والا خروج ازبورس یعنی شروع زندگی دوباره
متین
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹
پزشکیان که هیچ.....وزیر اقتصاد ژاپن هم بیاد سر کار تو ایران کاری از دستش بر نمیاد
حامد
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
نرخ اوراق بانکی و دولتی حدود ۳۸ درصد بدون ریسک و معاف از مالیات فعلا بهترین محل برای سرمایه گذاری هست تا روزی که دولت سود ها رو پرداخت کنه و منجر به نابودی تولید و بازار سرمایه در ۱۰ سال اخیر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴
پزشکیان باید همین امروز تمام مدیران بورس از جمله عشقی را معلق و برکنار کند
دارو دسته خاندوزی تا زمانی که هستند و تا بتونن بورس را نابود میکنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
تبعات افزایش سرمایه تجدید ارزیابی ضد بورس ونابود کننده بورس ضهور کرده است ودر سودآوری و ضرر دهی شرگتها نمایان شده است وهرچه به آخر سال به رویم بیشتر اثرات مخرب بورس واقتصاد ا خفه خواهد کرد وهمه شرگتها گه تجدید ارزیابی داده‌اند چه آنهای که اندک سود سازی داشتند وچه بقیه مثل لکن سازها همه به ورطه ورشکستگی ونابود رسیده‌اند الان حقوقدانان می توانند بر علیه مجریان تجدید ارزیابی اعلام جرم وجنایت کنند این شرگتهای تجدید ارزیابی شده محال هست سود آور شوند وعملا با قوانین بورس باید از بورس اخراج شوند می دانید شرایط سودآور شدن این شرگتها چه شرایط محال ونشدنی دارند این از بورس با تجدید ارزیابی دیگر زنده بشو نیست هیچ دشمن کینه توزی وجنایت کاری نمی توانست اینجوری که اینها جنایت کردن ریشه ایران واقتصاد را بزنند چند سال پیش گفتم ایران را می خواهند هندوستانی کنند ولی منظور اصلیم چیزی در حدود سومالی شدن بود امروز دروازه‌ای سومالی شدن ایران کاملا آشکار هست از همه بذتر اوزذن پانزده ملیون افغانی بی سواد وکرفتار چهل سال فقر وعقب ماندگی ایران ا درست به عهد سیاه قجریسم حرام زاده فرستاده است عصر سیاه قجریسم بدترین شرایطی هست که در طول تاریخ گرفتارش شد هست درهمه چهان وتاریخ عصر قجریسم هست ... مردم ایران گرفتار ضرب المثلی شده‌اند که خود کرده را تدبیری نیست اندکی دیکر صبر کنید تا بفهمید کجا هستید وچه بر سرتان آمده است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
تبعات افزایش سرمایه تجدید ارزیابی ضد بورس ونابود کننده بورس ضهور کرده است ودر سودآوری و ضرر دهی شرگتها نمایان شده است وهرچه به آخر سال به رویم بیشتر اثرات مخرب بورس واقتصاد ا خفه خواهد کرد وهمه شرگتها گه تجدید ارزیابی داده‌اند چه آنهای که اندک سود سازی داشتند وچه بقیه مثل لکن سازها همه به ورطه ورشکستگی ونابود رسیده‌اند الان حقوقدانان می توانند بر علیه مجریان تجدید ارزیابی اعلام جرم وجنایت کنند این شرگتهای تجدید ارزیابی شده محال هست سود آور شوند وعملا با قوانین بورس باید از بورس اخراج شوند می دانید شرایط سودآور شدن این شرگتها چه شرایط محال ونشدنی دارند این از بورس با تجدید ارزیابی دیگر زنده بشو نیست هیچ دشمن کینه توزی وجنایت کاری نمی توانست اینجوری که اینها جنایت کردن ریشه ایران واقتصاد را بزنند چند سال پیش گفتم ایران را می خواهند هندوستانی کنند ولی منظور اصلیم چیزی در حدود سومالی شدن بود امروز دروازه‌ای سومالی شدن ایران کاملا آشکار هست از همه بذتر اوزذن پانزده ملیون افغانی بی سواد وکرفتار چهل سال فقر وعقب ماندگی ایران ا درست به عهد سیاه قجریسم حرام زاده فرستاده است عصر سیاه قجریسم بدترین شرایطی هست که در طول تاریخ گرفتارش شد هست درهمه چهان وتاریخ عصر قجریسم هست...... مردم ایران گرفتار ضرب المثلی شده‌اند که خود کرده را تدبیری نیست اندکی دیکر صبر کنید تا بفهمید کجا هستید وچه بر سرتان آمده است
ناشناس
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۴
شایذ هرگز هم نفهمید ومانند بردگان به جهنم سرنگون شویم
رحیم
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱
ایران که بازار بورس نداره ...حیف پول نیست که ببرید یکسری سهام بی ارزش بخرید !!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
بورس نیوز تحلیل خوبی داشتی موفق باشید تا تعاونی خوب وسالمی داشته باشیم که باعث قوام ایران واسلام باشد والسلام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۱
پول وسرمایه مردم که گول وعده های بزرگان کشور خوردند، ووارد بورس شدند به آسانی وبا بیصاحبی داره ذوب ونابود میشه، چه مسلمونی هستید، فقط شعار، فقط شعار یبارم به درداین مردم که سرمایه هاشون سوخت شده برسید،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
بورس دولتی ایران با هر خبر خوش وناخوش میریزه الان 4 ساله اینطوره و جدید نیست. پول سهامداران نسبت به 4 سال قبل یک دهم شده و دیگر قیمت کالاها هزاران برابر رشد داشتند. سهامداران خرد مظلومانه و بیصدا خانه خراب و ورشکسته شدن
سهامدار خرد
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹
سرکار خانم سرداری کارشناس برجسته بورسی اقتصادی برای ریاست بورس به دولت اقای پزشکیان پیشنهاد میشود.
اهالیه بازار سرمایه
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۳
کی عشقی و شرکاء و شورای بورس و چهل دزد بغداد را اخراج میکنن؟ این نفوذی ها و تخریب گر های بازار سرمایه و تولید که تیمشان از فرزین رییس بانک مرکزی تا وزیر اقتصاد و عشقی و شرکاء جزء پازل این مجموعه هستن تا کل این مجموعه عوض نشده وارد بورس نشوید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
دیروز بورس ژاپن 12درصد ریخت امروز با مداخله بانک مرکزی ژاپن و خرید سهام بورس توکیو 12 درصد رشد کرد. فرق مسئول....با سالم همینه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۴
فکر میکردیم دولت عوض بشه بورس بعد از 4 سال سقوط برمیگرده ولی همون اشو همون کاسه یا حتی بدتر هم شده هر روز صف فروشه کل بازار. دولت پزشکیان ایا وجود خارجی داری؟ اگر بله ثابت کن که هستی .....